Superbet a vândut unui gigant american un pachet minoritar de acțiuni!

315

Blackstone a plătit 175 de milioane de euro pe o parte din liderul pieței de pariuri din România

Piața pariurilor sportive și a jocurilor de noroc din România este în continuă creștere și o mutare care s-a produs zilele trecute confirmă acest lucru. Superbet, liderul pieței autohtone în domeniu, a cedat o parte din acțiuni celebrului fond de investiții din Statele Unite, Blackstone, care cu cu active sub administrare în valoare de 512 miliarde de dolari este și printre cele mai mari din lume. Tranzacția întărește și mai mult poziția pe piață a grupului Superbet înființat de Sacha Dragic în 2008, care a ajuns să dețină în acest moment peste 1200 de agenții în retail și o bună parte din online, unde a intrat puternic în 2016 cu site-ul www.superbet.ro. În companie lucrează peste 3500 de persoane.

Superbet își consolidează poziția de lider al pieței pariurilor sportive din România

Foarte interesantă este și suma pe care s-a făcut vânzarea, cei 175 de milioane de euro plătiți de americani acționariatului Superbet reprezentând cifra de afaceri raportată de companie anul trecut, la 10 ani de la înființare. Pe lângă infuzia puternică de cash care oferă o și mai mare stabilitate celor de la Superbet și tototadată o și mai mare garanție pentru clienții lor, mutarea nu aduce modificări notabile în conducere sau în desfășurarea activității zilnice.

Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experiență bogată fac din Blackstone un partener capabil să susțină grupul Superbet să-și mențină poziția de lider pe piață din România, să continue să-și majoreze cota de piață și mai ales să-și poată valorifica oportunitățile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală și de Est, cât și la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator și CEO al grupului Superbet, cel care va ocupa în continuare această poziție.

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume

Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic și cu excelenta echipă de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionantă investiția susținută a companiei românești în operațiuni multi-channel și digitale, incluzând aici și lansarea propriei platforme online de gaming și pariere, totul făcut la standardele internaționale ale industriei de profil.  Suntem nerăbdători să susținem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creștere se bazează pe extindere internațională și pe continuarea investițiilor în tehnologie”, a declarat la rândul său Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone.

Pentru cei mai puțin la curent cu piețele financiare și cu fondurile de investiții menționăm că Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezintă o sursă strategică de capital care se concentrează în mod specific pe investiții în pachete minoritare în companiile vizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here