Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

Stiti foarte bine de acum ca urmatorul Campionat Mondial se va desfasura in Rusia. Pana sa ajunga si Romania la acest turneu final, redactia www.superpont.com va face un periplu prin „mareata Rusie” si va va prezenta toate cele 12 arene pe care Rusia le pregateste pentru Campionatul Mondial din 2018. Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018.

DESCHIDE AICI UN CONT LA BETANO SI AI UNUL DIN CELE MAI MARI BONUSURI DIN ROMANIA – BONUS 100% LA DEPUNERE PANA LA 200 RO

FISHT STADIUM – SOCHI

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018Situat in Parcul Olimpic din Imeretin Valley din Sochi, Fisht Stadium, cu o capacitate de 47.700 de locuri, a fost construit pentru Jocurile Olimpice de iarna, din februarie 2014, si a gazduit ceremoniile de deschidere si inchidere ale acelor Jocuri Olimpice. Fisht Stadium a fost numit asa dupa varful Fisht situat in muntii Caucazului. Cocheta arena din Sochi, proiectata de arhitecti britanici, seamana cu un varf de munte acoperit cu zapada.

KALINIGRAD STADIUM – KALINIGRAD

Kalinigrad Stadium va fi o arena construita de la

zero special pentru Campionatul Mondial din 2018. PeRusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018 insula Oktyabrsky, acolo unde va fi construita arena, nici nu intra in discutie construirea vreunui stadion, insa, odata cu alegerea orasului Kalinigrad ca oras gazda pentru CM 2018, autoritatile locale au si demarat constructia arenei care dupa Campionatul Mondial din 2018 va gazdui si alte intreceri sportive. Arena Kalinigrad va avea o capacitate de 35.212 de locuri si va gazdui echipa locala FC Baltika Kaliningrad.

VOLGOGRAD ARENA – VOLGOGRAD

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018Ca si fratele sau din Kalinigrad, Volgograd Arena, va fi un stadion nou construit special pentru meciurile de la turneul final. Design-ul noului stadion din Volgograd are o istorie aparte prieteni. Acesta ia forma unui con inversat, un trunchi cu o structura cu zabrele deschisa. Design-ul pentru fatada sprijina si intruchipeaza perdelele aspecte ale unui foc de artificii din Ziua Victoriei. Acoperisul stadionului a fost construit cu cabluri care amintesc de spitele unei roti de bicicleta. Arena va avea o capacitate de 45.568 de locuri si va gazdui dueluri ale formatiei locale FC Rotor Volgograd.

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

INTRA AICI SI DESCHIDE-TI CONT LA CASA DE PARIURI SPORTINGBET, CARE ITI OFERA UN PARIU FARA RISC DE PANA LA 250 RON

EKATERINBURG ARENA – EKATERINBURG

Arena din Ekaterinburg cu o capacitate de 35.696 de locuri, gazduieste meciurile echipei FC. Ural. NuRusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018 este o arena noua, ea deja exista, insa reconstructia care are loc chiar in aceasta perioada, va scoate la lumina, una dintre cele mai frumoase arene pe care se va juca la Campionatul Mondial. Construita in 1953, arena din Ekaterinburg, a suferit mai mute renovari, ultima chiar in 2011, insa, la toate aceste renovari, s-a pastrat fatada arenei, o fatada care pastreaza caracteristici arhitecturale si decorative tipice sovietice neo-clasicism, precum si sculpturi, vaze si bannere.

KAZAN ARENA – KAZAN

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018Kazan Arena este de asemenea una dintre cele mai noi constructii din Rusia. Cu o capacitate de 44.779 de locuri, arena celor de la Rubin Kazan, a fost contruita de la zero in anul 2013 odata cu Summer World University Games organizate de Rusia. Pe arena din Kazan au avut loc atat ceremonia de deschidere cat si cea de inchidere a Jocurilor Universitare din vara anului 2013.

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

NIZHNY NOVGOROD STADIUM – NIZHNY NOVGOROD

Stadionul Nijni Novgorod va fi construit intr- una dintre locatiile cele mai pitoresti ale orasului, laRusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018 confluenta raurilor Volga si Oka, in apropiere de Catedrala Alexander Nevsky . Zona ofera o vedere minunata la Nijni Novgorod Kremlin, situat pe cealalta parte a raului Oka. Design-ul stadionului Nijni Novgorod este inspirat de aspecte ale naturii din regiunea Volga ( apa si vant ). In acelasi timp, avand in vedere pozitia sa, in apropierea celor mai multe cartiere istorice ale orasului, stadionul trebuie sa aiba o silueta care este usor de retinut, dar si severa. Structura sa de baza, formata din suporturi triunghiulare fine, aranjate intr-un cerc, sustine o fatada ondulata, semi – transparenta, care ascunde vasul stadionului. Pe arena de 45.331 de locuri joaca in prezent formatia locala, FC Volga Nijni Novgorod.

LUZHNIKI STADIUM – MOSCOVA

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018Principalul stadion de la Campionatul Mondial din Rusia 2018 a fost initial construit doar pentru a gazdui jocurile de vara la nivel national in anul 1956. De atunci, stadionul Luzhniki a gazduit o multitudine de activitati sportive si culturale importante, inclusiv Jocurile Olimpice de vara din 1980, Campionatele Mondiale de la hochei pe gheata, atletism si rugby sau diferite concerte, gazduind unii dintre cei mai mari muzicieni din lume. Cu toate acestea, fotbalul a jucat un rol deosebit in istoria arenei lui CSKA Moscova, Spartak Moscova sau Torpedo Moscova, acesta fiind stadionul care a gazduit mai mult de 3.000 de partide in istoria sa. 81.006 de locuri are principala arena pe care se vor juca meciuri la Campionatul Mondial.

SAMARA ARENA – SAMARA

Aflata in districtul Radiotsentr, stadionul formatiei FC Krylya Sovetov, va avea o capacitate de 44.807Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018 locuri. Samara Arena va fi o arena noua, arena la care a participat la ceremonia de turnare a temeliei, pe 21 iulie 2014, presedintele Rusiei, Vladimir Putin.  Forma stadionului va semana cu o cupola de sticla, iar design-ul arenei este dominat de tema spatiului, ca un tribut adus traditiilor regiunii Samara.

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

ROSTOV ARENA – ROSTOV-ON-DON

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018O alta noua care se va construi special pentru Campionatul Mondial, va fi stadionul formatiei de prima liga, debutanta de anul acesta din grupele Ligii Campionilor, FC Rostov. Arena, cu o capacitate de

45.145 locuri, va fi situata pe malul stang al raului Don.

SPARTAK STADIUM – MOSCOVA

O noua arena ce va fi construita in Rusia, cu o capaciatte de 43.298 locuri, va fi cea a lui SpartakRusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018 Moscova. O sa spuneti, ce Spartak nu avea stadion propriu ?! Ei bine, nu, nu avea !! Spartak Moscova, „echipa poporului” cum mai este aceasta numita, este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din Rusia. Si totusi, inca de cand a fost infiintata, in anul 1922, Spartak, a trebuit sa se descurce fara sa aiba propriul stadion. Clubul a jucat acasa pe stadioane ca Dynamo, Luzhniki si Lokomotiv Moscova, dar si pe Khimki Arena, ori in afara Moscovei, tocmai la Ekaterinburg.

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

SANKT PETERSBURG STADIUM – SANKT PERERSBURG

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018Noul Sankt Pretersburg Stadium, va avea o capacitate de 68. 134 de locuri si nu cred ca trebuie sa va mai spun ca pe aceasta arena isi va juca meciurile de acasa, formatia lui Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg. Ce trebuie sa stiti insa, il constituie faptul ca noua arena a celor de la Zenit, va fi construita pe temelia fostului stadion Kirov pe Insula Krestovsky, care, in vremea sa, a fost unul dintre cele mai mari stadioane din tara, cu o capacitate de 110.000 de locuri.

MORDOVIA ARENA – SARANSK

Ca majoritatea stadioanelor care vor gazdui partide de la turneul final, si arena Mordoviei Saransk, Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018arena ce va avea o capacitate de 44.442 de locuri, va fi una ridicata de la zero. Lucrarile la Mordovia Arena au inceput inca din 2010, odata cu aniversarea a 1000 de ani de la unificarea poporului Mordovian cu alte grupuri etnice din Rusia. Arena va fi amplasata in centrul orasului, pe malul raului Insar.

Sursa foto : www.nbcnews.com & www.fifa.com

ACUM TE POTI INSCRIE GRATUIT IN GRUPUL PREMIUM AL CELEI MAI BUNE COMUNITATI DE PARIORI DIN TARA, COMUNITATEA SUPERPONT.

Rusia pregateste 12 arene pentru Campionatul Mondial din 2018

 

Leave a Reply