Guardiola în Premier League, la Manchester City !

Pep are nevoie de o nouă provocare, iar Manchester City de un nou antrenor. Pentru Manuel Pellegrini lucrurile erau clare încă de la începutul sezonului. Nemulțumirea cauzată de faptul că City nu a luat vreun trofeu în sezonul 2014-2015 nu este un secret. Susținut de o parte a jucătorilor, chilianul a făcut față presiunii și a promis rezultate. Pentru moment echipa este în cursa pentru toate trofeele “disponibile”. Locul 2 în Premier League, la 3 puncte de Leicester, cu șanse de a trece de Dinamo Kiev în optimile Ligii Campionilor, cu o finală de Cupa Ligii de jucat contra lui Liverpool și cu un duel de câștigat în FA Cup contra lui Chelsea, The Citizens au făcut alegerea pentru sezonul viitor. Pare o metodă ciudată, cu efect de destabilizare la nivelul lotului, dar este practic anunțul oficial al unei victorii. Josep Guardiola o lasă pe Bayern, lucru deja cunoscut și vine în Premier League.


Pep Guardiola este un perfecționist la un nivel care devine deja incredibil cand este relatat în media. Lluis Bassat, omul care a vrut să devina presedinte la Barcelona îl descria pe Guardiola ca fiind excepțional atunci când joacă golf – “joacă ca un profesionist. Când nu este rândul lui, face exerciții separat, pentru a învăța mai mult”. Pep este imaginea autorității în persoană, un om care nu acceptă compromisul, mai ales in fotbal. Prietenii descriu ca obositoare serile alături de el, o cină fiind desigur un alt moment în care Guardiola are “schemele” sale, salata se mănâncă cu mare atenție, somonul trebuie rulat într-un anume fel…  Bayern părea un model perfect pentru spaniol, ca organizare, dar varianta Thiago, Lewandowski sau Vidal fără Neymar nu au fost pe placul sau.

Fotbalul englez si cel german au aici cele mai bune cote, transmisii in direct si optiunea live!

Experiența la Barcelona i-a arătat lui Guardiola că treptat își pierde din autoritate. Nu știu cât glamour este în ceea ce le cere el jucătorilor, dar discursurile sale, scheme tactice studiate în amănunt, implicarea la nivel maxim solicitată fotbaliștilor au creat toate o idee clară în mintea lui Pep : schimbarea.

Pep Guardiola nu a inventat roata . Nu a inventat nici sistemul 4-3-3, nici jocul cu posesie prelungită, nici chiar falsul număr 9 ca post în atac. Se va găsi mereu cineva care a gândit asta înainte de cel care le folosește cu succes la un moment dat. Fie că vorbim despre Johan Cruyff, Luciano Spaletti , Juan Manuel Lillo sau Marcelo Bielsa, toți au făcut ceva ce a învațat acum și Guardiola. City va deveni și ea o echipa cum nu va fi alta în fotbalul european. A face modificări, a transforma ,a înlătura și a readuce totul la funcționare dar într-un fel anume, asta este arta lui Guardiola. La fel ca la Bayern, Guardiola va primi în Anglia un vehicul de lupta, din care va face un monstru polivaent, capabil să se adapteze la toate variantele posibile și imposibile pe care le va gândi ca scheme de joc.

După Brian Clough, Anglia va avea un nou subiect tare la fiecare etapă de Premier League și sincer, chiar daca nu a inventat roata, Guardiola se pricepe de minune să o facă să se învârtă.

Chiar mă gândeam … L-a văzut cineva jucând cricket? Cred că o face perfect …

Nu uitati ca maine si poimaine avem etapa in Italia, Franta, Anglia – aveti aici oferte excelente, pariu fara risc, meciuri in direct si optiunea live!

One Response

Leave a Reply