Ponturi, pronosticuri fotbal: Ligue 1 – Lorient vs Guingamp

Avem un meci capital pentru ambele echipe care nu au decât 4 puncte avans față de zona retrogradării. Este și un nou derby între bretoni, dar este deja ceva normal pentru vestul Franței este bine reprezentat în Ligue 1.

Lorient s-a descurcat impecabil în Cupa Franței, victorie 4 la 0 cu Sarre-Union, dar are probleme în campionat. Les Merlus nu au mai câștigat de 3 etape, au pierdut cu 2 la 1 la Nantes în etapă trecută și se află pe locul 14 în clasament.

Guingamp se află chiar lângă adversarul de azi pe poziția a 15-a. Frumoasă serie de 4 meciuri fără eșec a fost stopată în etapă trecută de către Bordeaux care s-a impus cu 4 la 2. Oaspeții de azi vin totuși după un punct smuls cu greu în deplasarea cu GCFO Ajaccio, meci pe care l-au jucat în 10 oameni timp de 80 de minute.

Mizeaza aici pe favoritii tai din Ligue 1, ai bonus pana la 200 RON, partida la live-video, cote excelente!

Lorient a primit o veste proastă înainte de acest meci. Absent deja de zece zile, căpitanul Yann Jouffre va fi indisponibil încă două săptămâni, accidentarae fiind mai gravă decât se preconiza. Lamine Gassama este și el absent și va petrece următoarele trei partide în tribune. Fundașul dreapta a fost eliminat în partida cu Nantes, iar după analiza video a fazei în care l-a lovit pe Gillet, LPF i-a acordat o suspendare de 3 meciuri. Se adaugă și absențele lui Wesley Lautoa – sezonul este compromise pentru fundașul central – și Romain Philippoteaux.

Lorient va beneficia de revenirea fundașului François Bellugou, fost jucător la Guingamp, care a fost suspendat în ultimele două partide. Revine și atacantul Majeed Waris, care a lipsit și el la ultimele partide. În cazul ghanezului este vorba de o decizie internă pe fondul atitudinii față de antrenorul Sylvain Ripoll. Se reface practic cuplul din ofensivă cu Benjamin Moukandjo.

Statisticile nu sunt utile la un meci de acest gen, mai ales echipele de pe coasta Atlanticului sunt printre preferatele mele. Lorient este o echipa care are avantajul terenului sintetic la meciurile de acasă. Un rezultat bun pe Moustoir este o reală performanță – doar Monaco, PSG și Saint-Etienne au plecat cu 3 puncte de la Lorient în acesta editie de campionat.

Plaseaza-ti pariul aici si prinde oferta momentului cu 175  RON bonus exclusiv prin SUPERPONT – ai si bonus de fidelitate si turbo cashout!

Guingamp nu a fost deloc în formă în deplasările din acest sezon. Se remarcă totuși victoria de la Nisa, precum și cele de la Toulouse și Troyes. Îmi amintesc însă de meciul din deplasare cu Lorient din sezonul trecut în care EAG a primit o lecție de fotbal fiind învinsă cu 4 la 0!

Situația este destul de dificlă pentru Guingamp în meciul de azi. A fost anunțată inițial absența căpitanului Mathis, un jucător care mie unul nu îmi place dar echipa nu prea câștigă puncte fără el. Acesta a fost doar începutul. S-a adăugat suspendarea lui Christophe Kerbrat. Cei doi fundași de baza, Jérémy Sorbon și Dorian Lévêque au probleme medicale și vor lipsi atât azi cât și în următoarele două săptămâni. Jonathan Martins Pereira nu este refăcut și va lipsi și el…

Singură veste bună este convocarea tânărului mijlocaș Ludovic Blas în echipa națională U 19 a Franței. Născut în decembrie 1997, Blas a devenit cel ami tânăr jucător din istoria lui Guingamp care marchează în Ligue 1. El a fost selecționat pentru meciul de tineret dintre Franța și Italia care este programat pe 24 februarie la Blois.
mai notăm totuși pentru meciul de azi Guingamp se poate baza din nou pe mijlocașii Younousse Sankharé și Nicolas Benezet.

Primul 11 ar putea fi următorul:
Lorient: Lecomte – Paye, Rose, Touré, Guerreiro – Cabot, Ndong, Mesloub, Barthelmé – Moukandjo, Waris.
EAG : Lössl – Jacobsen, Angoua, Héry, Dos Santos – Sankharé , Salibur, Blas, T.Giresse – Jimmy Briand, Erding

Victorie Lorient, 1 solist, cota 2.10 la Sportingbet care va oferă 250 RON pariu fără risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunității Superpont.

Ambele marchează, cota 2.00 la NetBet care va oferă bonus special de 300 RON doar prin Superpont...

Majeed Waris marcator, cota 2.95 la Unibet care va oferă primul pariu fără risc până la 150 RON.

Leave a Reply