Avancronici și analize fotbal : Cupa Franței – US Granvillaise vs FC Bourg-en-Bresse Péronnas

Cupa Franței are mult farmec în acest sezon. Patru cluburi cu statut de amatori încearcă să junga în faza sferturilor. Granville, echipa din CFA 2, divizia a 5-a mai pe înțelesul nostru, nu are nimic de pierdut în fața unui alt nume “mic”, Bourg-Péronnas, club aflat în premieră în Ligue 2.

Granville este în formă bună în CFA 2 – Championnat de France Amateur, unde lupat pentru accederea în CFA – liga a patra. Învingători în meciurile cu Laval ( liga doau franceză) și Sarreguemines ( CFA 2), normanzii au remizat pe teren propriu în ultima etapă, 1 la 1 cu echipa a doua a celor de la Guingamp.

Nu rata MEGABONUSUL de 300 ron oferit membrilor Superpont! Pariaza aici pe meciurile din Cupa Frantei!

Bourg-Péronnas are o pasă proastă cu 5 partide fără victorie și se află în zona de mijloc a clasamentului din Ligue 2. Două eșecuri al rând, 0 la 2 cu Tours și 1 la 2 cu Brest sunt ultimele rezultate pentru echiap calificat în optimile cupei.

Granville a reușit să obțină organizarea partidei pe teren propriu. Primăria și oficialii clubului s-au angajat să lărgească terenul cu câte 1m50 pe fiecare latura și să asigure un număr mai mare de locuri de parcare. Masuriel de Securitate pentru jucători și arbitrii au fost și ele sporite. Comisia Federației Franceze care a inspectat lucrările efectuate s-a declarat mulțumită. Stadionul Louis Dior va fi plin până la refuz, teoretic fiind vorba de 3.200 de persoane care pot fi găzduite de arena modernizată în grabă.

Oamenii forte ai echipei normande sunt portarul Jeremy Aymes, apărătorii Abel Behma, Pierre Lemonnier, Sami Mghinia și Yoan Cols, mijlocașul central Thomas Coutant, atacantii Antoine Peron, Robin Theault și Thomas Vauvy susținuți de mijlocașul ofensiv Florian Jegu.

În lotul celor de la Granville se află și romanul Marius-MusinaMarius Mușină, aflat de 10 sezoane al echipa. Fost jucător la Gloria Bistrița, Someșul Feldru, Someșul Beclean – păcat că s-a stins fotbalul acolo, sau Progresul Năsăud, Mușina evoluează că fundaș sau mijlocaș pentru echipa franceză. In actualul sezon el a strans două meciuri în campionat și două în Cupa Franței. Alături de Mușină s-a mai aflat până în 2014 și Ovidiu Tiniș, jucător format tot la Bistrița.

Pariaza pe campionatul Frantei si profita de cele mai bune cote, de partidele transmise in direct si de pariu fara risc pana la 150 RON!

Pentru Bourg-en-Bresse Péronnas calificarea în optimile Cupei Frantei este o situație foarte bună pe fondul celui mai mic buget din campionat și cu o experiență nulă la acest nivel . Echipa din departamentul Ain a reușit un sezon decent, cu o ofensivă care se află în top alături de Dijon, Clermont sau Nancy, de natură să compenseze cele 42 de goluri încasate. Les Bressans speră să mai obțină cel puțin 5-6 victorii în campionat care să le asigure rămânerea în Ligue 2 și promit să facă și spectacol în continuare . Dovadă sunt meciul din Cupa Ligii, 2-3 cu Marseille și victoriile din Cupa Franței, 3-1 cu Mulhouse și tot 3 la 1 cu Rennes .

Atacantul Papé Sané, 12 goluri în acest sezon, portarul format la OM, Julien Fabri, mijlocașii Alliou Dembélé, Patrice Dimitriou și Jason Berthomier sunt cei mai buni oameni ai echipei . Ofensiva este sistinuta și de către un franco- senegalez, Idrissa Ba și de către algerianul Lakdar Boussaha. Senegalezul Papé Sané afost deja acontat pentru ani și jumătate de către Caen, urmând să treacă la clubul din Ligue 1 din vara.

Vremea este un factor important atât la acest meci cât și la cel de la Guingamp. Coasta de vest este lovită de furtuni puternice, ploi și inundații. La Granville se anunță chiar vânt de 70 de km/h la rafală, la ora meciului fenomenele meteo fiind scăzute ca intensitate.

Victorie Bourg-Péronnas, cota 1.45  la Sportingbet care va oferă 250 RON pariu fără Risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunității Superpont.

Total goluri, sub 2,5 cota 1.93  la  Unibet care va oferă primul pariu fără risc până la 150 ron.

Papé Sané marcator, cota

Leave a Reply