Avancronici rugby : TOP 14 – Racing-Métro 92 vs Oyonnax Rugby

Azi sunt partide tari din fotbal, cu multe ponturi și pronosticuri – aveți link aici, dar redacția SUPERPONT va oferă și informații, analize, ponturi și pronosticuri și din rugby.
Avem din nou meciuri din TOP 14, divizia de elită din rugby-ul francez. Aseară Brive a reușit o victorie cu 28 la 6 contra celor de la Atlantique Stade Rochelais – sau mai simplu, La Rochelle . Azi, liderul din TOP 14, Racing-Métro – se află la egalitate cu Toulouse și Clermont, întâlnește pe Oyonnax, echipa aflată pe poziția a 13-a. Ambele echipe au nevoie de victorie, una pentru a rămâne în fruntea clasamentului, cealaltă pentru a speră la evitarae retrogradării.

Aveti cote excelente si variante speciale pentru a paria pe rugby – bonusurille sunt incluse!

Racing are un sezon foarte bun, dar au încheiat faza grupelor din Champions Cup cu un eșec la Glasgow, asta și pe fondul unei relxari și al utilizării unor jucători care nu sunt de regula titulari. În ultima etapă de campionat les racingmen au învins pe Bordeaux, 23 la 18. Oyonnax a reușit o victorie senzațională cu Stade Toulousain, 33 la 14, dar au pierdut la scor, 56 la 3 în Champions Cup cu Ulster. Este o situație ciudată cu rezultate imprevizibile precum victoria cu Stade Francais urmata de un eșec clar cu Grenoble. 6 puncte este diferența in clasament față de locul 12 din TOP 14, Pau.


Fabien Cibray, mijlocașul la grămadă de la Oyonnax remarca într-un interviu de acum o săptămâna că echipa sa evoluează crispat, sub multă presiune și zâmbetul le-a cam dispărut de pe față, chiar și la antrenamente. Johann Authier, fost jucător al clubului a preluat postul de antrenor în decembrie 2015 și pare să fie pe drumul bun. Oyonnax s-a despartit de neozeelandezul Piri Weepu, campion mondial în 2011 considerat responsabil de tensiunile din lot. Nu este un cadru prea plăcut pentru cei doi români care evoluează la Oyonnax, pilierul Horațiu Pungea și flankerul Valentin Ursache . Este un moment delicat marcat de doua meciuri foarte grele, azi, la Paris, cu Racing și apoi pe teren propriu cu Toulon. Personal, cred că Oyonnax poate scoate un rezultat bun azi, echipa având în lot jucători foarte buni precum pilierii Laurent Delboulbes sau Antoine Guillamon, taloneurul Jérémie Maurouard sau oamenii din linia a treia Pierrick Gunther, Valentin Ursache, Viliami Ma’afu sau Maurie Fa’asavalu – experimentați și foarte solizi atât jucătorul din Tonga cât și samoanul.


Primul XV comunicat este următorul :
Racing 92: Johan Goosen ; Thomas, Casey Laulala, Chavancy, Imhoff ; Carter, Phillips ; Yannick Nyanga, Masoe, Lauret ; F. Van der Merwe, Manuel Carizza ; Tameifuna, Szarzewski, Ben Arous.
Rezerve: Lacombe, Khinchagishvili, Charteris, Dubarry, Machenaud, Dulin, Rokocoko, Ducalcon.

Revine Teddy Thomas ca aripă , iar Daniel Carter își reia locul de număr 10 – interesantă este și titularizarea lui MikePhillips în locul lui Maxime Machenaud.

Oyonnax: Quentin Etienne ; Tian, Jimmy Yobo, Eamon Sheridan, Codjo ; Nick Robinson, Cibray ; Missoup, Ma’afu, Fa’asavalu ; Valentin Ursache, Metz ; Guillamon, Jenneker, Delboulbes.
Rezerve : Maurouard, Tonga’uiha, Power, Wannenburg, Gunther, Blanc, Lespinas, Clerc.

Interesantă este titularizarea lui Ursache în linia a 2-a.

 

Victorie Oyonnax, cota 9.00 la casa de pariuri online Fortuna.

Oricare echipa castiga cu 7 sau mai putin( inclusiv egal), cota 4.80 la Unibet.

Total puncte prima repriza, peste 20,5, cota 1.86 la Unibet.

Total puncte, peste 43,5, cota 1.88 la Unibet.

Leave a Reply