Avancronici fotbal : Ligue 2 – Valenciennes FC vs FC Metz

Este un nou duel din liga secundă care ne aduce aminte de meciuri tari la nivel de Ligue 1. Partida de azi le găsește pe ambele în criză de puncte, obiectivele fiind diferite : salvarea de la retrogradare pentru nordisti, respective promovarea pentru echipa din Lorena.

În criză de rezultate, Valenciennes, locul 18 în Ligue 2, l-a adus ca antrenor pe fostul mare jucător Faruk Hadzibegic. Bosniacul va fi prezent pe Stade du Hainaut, dar preia oficial echipa începând de mâine. Este o situație foarte grea pentru gazde, care în 10 partide jucate pe teren propriu nu au obținut vreun succes. VAFC are o serie de 8 meciuri fără victorie în Ligue 2, dar au obținut o remiză importantă la Auxerre în ultima etapă. O victorie cu Metz este un obiectiv greu de realizat, mai ales că oaspeții nu au pierdut decât două meciuri în deplasare și ocupă un rezonabil loc 6 în clasamentul partidelor jucate “à l’extérieur”.

Metz, echipa care a strâns 58 de sezoane în prima liga și avea cândva supranumele de “les eternels messins”, se află doar pe locul 5 și speră să revină în lupta pentru promovare. Prima parte a sezonului a fost neașteptat de slabă, iar belgianul Jose Riga a fost demis. În locul sau a venit Philippe Hinschberger , fost jucător al clubului în anii 70, 80 și 90, cu peste 450 de meciuri pentru grenats, unul dintre multele nume grele care au evoluat la Metz ( Battiston, Kastendeuch, Pires, Songo’o, Bernard Lama, Luc Sonor, Stopyra, Adebayor, Krimau, Wiltord) .

Pariază pe campionatul francez și ai garantat cele mai bune cote aici!

Hinschberger are o misiune dificilă și a preluat echipa după 4 înfrângeri la rând și eliminări din Cupa Ligii și Cupa Franței. Debutul sau a fost unul bun cu victorie cu Sochaux în etapă trecută . Distanță față de podiumul ligii secunde este acum de 2 puncte și poate fi recuperată. Din păcate echipa nu se va putea baza pe doi jucători importanți în următoarea perioada. Căpitanul Kevin Lejeune a fost operat la genunchi pe 6 ianuarie și va lipsi cel puțin 2 luni, iar portughezul Daniel Candeias are și el probleme medicale și va absența cel puțin o luna. Practic lipsesc doi oameni de baza la mijloc și în ofensivă, iar fundașul turc Ozmen și atacanții Juan Falcon și Amido Balde au fost puși pe liber sau împrumutați . Din lotul actual se remarcă fundașii argentinieni Guido Milan, revenit după o accidentare la genunchi și Jose Palomino, puternicul apărător central Jonathan Rivierez, mijlocașii Andre Santos și Ferjani Sassi, tânărul mijlocaș ofensiv leton Ikaunieks, golgeterul echipei Yeni Ngbakoto, atacantul de 20 ani Abdoul Kaboré și fostul jucător de la BATE Borisov, Sergey Krivets . Eliminat în meciul cu Sochaux, Palomino va lipsi în meciul de azi.

Partida este trasmisa in direct si aveti, desigur, si optiunea live la pariuri.


Valenciennes se prezintă cu o echipa tânără și cu foarte mulți jucători absenți pentru meciul de azi. Lipsesc atacanții Pierre Slidja – suspendat, Nguette și Lamine N’Dao, portarul Jost, mijlocași Azbague și Adrien Tameze, fundașii Saliou Ciss și Loris Nery plus golgeterul Edouard Butin și decarul Roudet, toți accidentați. Căpitanul Yunis Abdelhamid revine după o luna de absență și speră ca alături de Enza-Yamissi , Baptiste Aloe, Emmanuel Ntim, Isac Mbenza sau Missi Mezu, toți jucători tineri și la fel de “cunoscuti” că și numele lor să facă un meci bun contra echipei din Metz. De notat că ultima victorie pe teren propriu cu Metz datează din martie 1982 !

Victorie Metz, 2 solist, cota 2.60 la Unibet.

Șansă dublă X sau 2, cota 1.37 la NetBet

Ambele marchează, cota 2.15 la casa de pariuri online NetBet .

Rezultat prima repriză, 2 solist, cota 3.25 la Sportingbet.

Leave a Reply