Avancronici fotbal: Ligue 2 – Clermont Foot vs Le Havre AC

Este un meci interesant, între două echipe angrenate in lupta pentru promovare in prima liga din fotbalul francez.

Le Havre Athletic Club este cel mai vechi club de fotbal din Franța, fondat în 1872, are un centru de copii si juniori excelent și a jucat multe sezoane si în Ligue 1. Oaspeții au o perioada buna si se află pe poziția a patra, totul pe fondul sosirii unui antrenor excelent, americanul Bob Bradley. În lot îi regăsim pe romanul Costinel Gugu, care prinde rar chiar și banca de rezerve și pe fostul portar de la Dinamo, Fabien Farnolle, la fel de slab în Ligue 2 că și în scurta periaoda din România.

Fotbalul francez este apreciat aici cu cele mai bune cote, inclusiv la live!

Antrenorul Bradley a preluat echipa în luna noiembrie și are un bilanț bun, inclusiv victorii importante cu Auxerre și Evian . Patronul clubului, americanul Vincent Volpe, patronul firmei Dresser Rand, partener Siemens, un inginer implicat în robotică la nivelul cel mai înalt, vrea să facă în continuare achiziții care să îl ducă spre prima liga – atât Gugu cât și Farnolle au fost aduși de fostul director sportiv, dat afară de către Volpe. Normanzii speră să ia toate cele trei puncte la Clermont-Ferrand si sa revina pe podium. Argumentele lor sunt tânărul atacant Lys Mousset, “activat” de către Bradley și sustinut în ofensivă de veteranii Mathieu Duhamel și Ghislain Gimbert, mijlocașul central de doar 20 de ani, Dylan Louiserre, fundașii Steven Fortes, Grégoire Puel, aflat la concurență cu Issam Chebake, Denys Bain, mijlocașii Jean-Pascal Fontaine, Modeste M’Bami și Alexandre Bonnet . Clubul a facut si o noua achizitie, mijlocasul Thomas Ayasse, de la Troyes, titularizat de 12 ori in Ligue 1 in acest sezon.


Dénys Bain este suspendat pentru meciul de azi si va fi inlocuit cu Modeste M’Bami. Bradley a comunicat urmatorul lot : Farnolle, Milosavljevic, portari, Chebake, Puel, Fortes, Cambon, Mombris,Fontaine, Bonnet, Louiserre, Gamboa, M’Bami, Mousset, Duhamel, Gimbert si Mendes, jucatori de camp.

Aveti un pronostic? Nu ezitati, aveti bonus la deschiderea contului si optiunea live!

Surpriza plăcută a campionatului, Clermont Foot are un sezon bun și ne oferă o imagine noua pe banca tehnica. Doamna Corinne Diacre reușește să se impună ca antrenor și depășește toate așteptările. Cu un buget modest, 6 milioane de euro, al 19-lea ca valoare din Ligue 2, Corinne Diacre și-a structurat perfect lotul și echipa sa se află in lupta pentru podium . Linia ofensivă funcționează perfect cu Famara Diedhiou în formă maxima, bine susținut de catre Adrien Hunou, Michel Espinosa și Farid Boulaya . Toți sunt jucători sub 23 de ani și care au un viitor frumos în fotbal . Fostă componentă a naționalei Franței de fotbal feminin, Diacre, 41 de ani, este la un pas să ducă echipa din Clermont-Ferrand în prima divizie, iar specialiștii nu îi mai contesta deloc metodele . Proiectul de mărire a stadionului de la 10.000 la 30.000 de locuri are acoperire, echipa fiind concentrată pe șansa promovării, motiv pentru care au și pierdut în cupă contra celor de la Trelissac. De notat că cei de la Clermont au pierdut o singură dată pe teren propriu în acest sezon, problema echipei fiind fragilitatea defensivei, care o clasează pe locul 17 cu 30 de goluri încasate. Acest lucru s-a vazut clar si in etapa trecuta cand elevii doamnei Diacre au incasat 6 goluri la Nîmes.

Lotul pentru meciul de azi este format din : Jeannin, Caillard, portari, Martin, Rivieyran, Djellabi, Agounon, Salze, Avinel, Laporte, fundasi, Genest, Espinosa, Hunou, Jobello, Boulaya, mijlocasi si Dugimont, Diedhiou si Laborde, atacanti. Lipseste Cedric Goncalvés, accidentat si indisponibil cel putin o luna.

Victorie Clermont, cota 2.25  la casa de pariuri online Fortuna.

Ambele marcheaza, cota 1.85 la Sportingbet.

Famara Diedhiou marcator, cota

Sansa dubla, 1 sau X, cota 1.32 la Unibet.

Leave a Reply