Avancronici fotbal: Ligue 1: Stade Rennais vs GFCO Ajaccio

Meciul din această seară de pe Roazhon Park are o vedetă certă – echipa oaspete. Ajaccio va încerca să ajungă la 12 meciuri fara înfrângere în Ligue 1, dar pentru asta trebuie să ducă o “luptă” serioasă cu bretonii conduși mai nou de Rolland Courbis. Eliminarea din Cupa Franței în fața celor de la Bourg-en-Bresse a avut ca efect demiterea lui Philippe Montanier. Conducerea celor de la Rennes îi reproșează lui Montanier atât acest eșec din cupă, cât mai ales meciurile nereușite, greu de digerat, din campionat. René Ruello, președintele clubului Stade Rennais, a făcut anunțul alături de Mikaël Sylvestre : “ J’ai vu Philippe Montanier ce matin, pour lui dire qu’on se sépare et qu’îl est remplacé par Rolland Courbis “. Este o intrare într-o era nouă, le style Courbis având șanse reale să producă rezultate importante la Rennes.

Aveți aici meciul în direct și cele mai bune cote de pariat pe campionatul Franței.

Thiery Laurey, antrenorul corsicanilor, consideră că partida este extrem de dificila și ia în calcul doar evoluțiile din Ligue 1 ale bretonilor, care au serie de 5 meciuri fără eșec, cu o victorie cu 4 la 2 pe terenul lui Troyes în ultima etapă. Ajaccio vine și ea după o partide de cupă, dar una reușită, cu o victorie împotriva altei echipe din Bretagne, En Avant Guingamp. Locul 13 ocupat de Gazelec înseamnă doar 5 puncte avans față de “la zone rouge”.


Rolland Courbis, a convocat 19 jucători pentru partida cu Gazélec Ajaccio, remarcabilă fiind linia ofensivă cu Georges Ntep, Giovanni Sio, Grosicki, Boga sau Juan Fernando Quintero, revenit după o accidentare. Fundașii Fallou Diagne și Joris Gnagnon, născut în 1997, au făcut parte dintre alegerile lui Courbis. Olivier Sorin pare să fie preferat în locul lui Diallo ca rezervă a titularului dintre buturi Benoît Costil. Lipsesc Yoann Gourcuff, mici probleme medicale, Dimitri Cavaré, Mexer, Ludovic Baal, Pedro Mendes și Pedro Henrique, toți cu accidentări serioase. Atacantul Habib Habibou nu este nici el în lot, motivul fiind mai simplu, a fost împrumutat în Turcia la Gaziantepspor.

Puteti miza aici pe goluri chiar la live, cotele sunt excelente!

Iată lotul complet : portari – Costil și Sorin, fundași – Armand, Danzé, Diagne, Gnagnon, Mbengue, Moreira, Zeffane, mijlocași – André, Doucouré, Gelson Fernandes, Sylla, Quintero, atacanți – Grosicki, Dembélé, Ntep, Sio și Boga.
Oaspeții nu au probleme de efectiv, singurul accidentat fiind atacantul Grégory Pujol, ofensivă bazându-se la acest meci pe Boutaib – trei goluri marcate în meciul cu Guingamp, Zoua, Kevin Mayi și John Tshibumbu. Jerome Le Moigne și David Ducourtioux revin după suspendări.
Primul 11 pentru cele două echipe ar putea fi următorul:
Rennes : Costil – Danze, Diagne, Armand, Mbengue – Andre, Gelson Fernandes, Quintero – Dembele, Sio și Ntep/Boga.
Gazelec: Maury – Toure, Mangane, Brechet, Sylla – Ducurtioux, Le Moigne, Djokovic – Larbi – Boutaib, Zoua.


De notat este faptul că în cazul unei victorii Rennes ar egala-o la puncte pe Angers, ocupanta locului trei în Ligue 1. O victorie pe Roazhon Park nu s-a mai văzut însă din 29 august 2015, echipa strângând o tristă serie de 10 meciuri fără victorie pe teren propriu.

Victorie Rennes, cota 1.85 la Fortuna.

Ambele marchează, cota 1.95 la Sportingbet.

Paul Georges Ntep marcator, cota 3.00 la Unibet.

Total goluri Rennes, peste 1,5, cota 2.05 la NetBet.

Leave a Reply