Avancronici fotbal : Ligue 1 – FC Nantes vs Girondins de Bordeaux

Ligue 1 ne propune un meci de tradiție, un derby al coastei de vest a Franței – derby de l’Atlantique! Se anunță un duel interesant și pentru pariori, ambele echipe venind după o săptămână obositoare cu partide în Cupa Franței.
Nantes se află într-o perioada bună, neînvinsă de 9 meciuri, dar rămâne pe un modest loc 11 în campionat. Les Canaris au smuls un punct la Guingamp și s-au chinuit în cupa cu modesta FC Mantes câștigând după prelungiri cu 1 la 0 – partida a avut loc miercuri. 7 este cifra zilei la Nantes, care în 21 de etape are 7 victori, 7 remize și … 7 înfrângeri. Să marcheze oare azi jucătorul cu numărul 7, Alejandro Bedoya ?!

Bordeaux a reușit să o învingă pe Angers în cupă, marți, în 90 de minute și are 5 victorii la rând – Fréjus, Montpellier, Lorient sau Lille au fost învinse rând pe rând de băieții lui Willy Sagnol. Locul ocupat în Ligue 1 este însă departe de ambițiile și palmaresul echipei. Bordeaux se află pe 10 cu un punct avans față de adversarul de azi.


Ambele echipe nu au un lot capabil să ducă un ritm cu meciuri din trei în trei zile. Nantes pare să stea însă mai bine din punctde vedere al indisponibilităților. Michel Der Zakarian nu poate conta pe fundașul Youssouf Sabaly, încă nerefacut după o accidentare. Revine însă fundașul stânga Wilfried Moimbé. Lotul convocat este următorul : portari : Riou, Dupé; fundași : Dubois, Moimbé, Lenjani, Cana, Vizcarrondo, Djidji; mijlocași : Birama Touré, Gillet, Gomis, Adryan, Thomasson, Bedoya, Iloki; atacanți : Sigthorsson, Sala și Bammou.

Willy Sagnol nu se poate baza pe Lefebvre, Gajic, Jussiê, Maulun, Maurice-Belay, Pablo, Pallois, Rolan, Sertic și Kiese Thelin, toți accidentați . Practic linia ofensivă este în pioneze cu 4 oameni ieșiți din schemă. Lotul convocat este următorul : portari : Carrasso, Prior; fundași : Diego Contento, Guilbert, Poko, Poundjé, Sané, Yambéré, Ambrose ; mijlocași Chantôme, „Jaro” Plasil, Traoré, Vada; atacanți : Crivelli, Diabaté, Khazri, Ounas și ThomasTouré.

Îndrăznesc să spun că, după PSG, Bordeaux este echipa cea mai in formă în acest debut de an. Marius Trésor a subliniat acest lucru invitat la microfonul Gold FM. Fosta glorie a fotbalului francez speră ca echipa să obtina măcar un punct la Nantes, daca nu chiar o victorie. “Jamais deux sans trois” a spus Tresor sperând să încheie cât mai frumos săpătămâna. Un aspect important evocat și de fostul internațional, este gazonul de pe stade de La Beaujoire.  Gazonul sau mai exact lipsa lui se transformă într-un impediment pentru partidele de fotbal. Este o problemă mai veche a celor de la Nantes, care au pus pe seama gazonului și meciul prost făcut în cupă contra celor de la Mantes. Situația este agravată de faptul că în noaptea de joi spre vineri un grup de persoane neidentificate încă, au pătruns pe stadion și au aprins diverse obiecte pirotehnice chiar pe gazon. Poliția anchetează cazul, iar fotbaliștii se gândesc cu groază la porțiunile de teren unde gazonul lipsește, atât din cauza frigului cât și după actiunle stupide ale unor “oameni”.

Puteti miza aici pe meciurile din Ligue 1 și aveți și opțiunea live și bonus exclusiv la deschiderea unui cont!

În partida tur Bordeaux s-a impus cu 2 la 0, goluri Gajic și Khazri. De notat este că cele doua echipe ne vor mai oferi un derby de l’Atlantique în acest sezon, în optimile Cupei Franței, meci programat pentru 9 sau 10 februarie.
Primul 11 ar putea fi următorul :
Nantes : Riou – Lenjani, Djidji, Vizcarrondo, Dubois – Gillet, Touré, Bammou, Thomasson, Bedoya – Sigthorsson.
Bordeaux : Carrasso – Contento, Yambéré, Gyulbert, Poko – Chantôme, Vada, Plasil – Ounas, Khazri, Diabaté.

Meci nul, X solist, cota 3.00 la Sportingbet.

Ambele marchează, cota 2.12 la Unibet.

1 pauză, X final, cota 15.00 la casa de pariuri online Fortuna.

Total goluri în prima repriză, peste 0,5, cota 1.52 la NetBet.

Alejandro Bedoya marcator, cota 6.75 la Unibet .

Leave a Reply