Avancronici fotbal : Ligue 1 – EA Guingamp vs ESTAC Troyes

Meci din “zone rouge” din campionatul Franței. V de la victorie este litera zilei pentru bretoni, mai ales că, la ce arată Troyes, de vendetă, nu poate fi vorba, chiar dacă Guingamp s-a impus și în partida tur.

Guingamp luptă serios să iasă din zona retrogradării – sincer nici eu nu îi văd acolo. Două victorii la rând, ambele contra unor adversari direcți precum Bastia și Toulouse le-au readus deja zâmbetul pe buze băieților pregătiți de Jocelyn Gourvennec. Locul 14 cu 7 puncte avans față de Toulouse și 4 față de Reims este oarecum liniștitor.
Troyes a câștigat în deplasare cu Lille, dar cursa de salvare de la retrogradare este imposibil de susținut, dovadă fiind și eșecul cu Nantes din ultima etapă.Ultimul loc pare să fie al lor, diferența față de poziția a 18-a fiind de 12 puncte.

Poti miza fara griji pe acest meci, aici ai pariu fara risc pana la 150 ron, partida in direct si cote excelente la live!

Recunosc că mi-ar părea rău să îi văd pe Guingamp în Ligue 2. Echipa oferă un model de organziare complet diferit, unic în Franța. Capitalul social este “spart” între 141 de acționari, model utilizat începând cu anul 2003. Până în decembrie anul trecut au fost 83 de acționari, adăugarea a încă 51 de personae însemnând și o creștere a capitalului social cu peste 1,3 milioane de euro. Președintele Bernard Desplat speră la un million de euro, dar suma strânsă i-a depășit așteptările – “Je suis complètement halluciné”, cuvinte care nu mai au nevoie de traducere. S-a ajuns practic la 6,5 milioane de euro, fonduri proprii în cadrul clubului .


Lotul este format din jucători de calitate, cu un plus pentru danezii Jacobsen și Lössl și pentru mijlocașul Yannis Salibur. Briand, Nicolas Benezet, Nill de Pauw sunt alte nume cu rezonanță din lotul bretonilor. Salibur este omul care a impresionat în ultima perioada el fiind coautor la 7 din ultimele 9 goluri marcate de Guingamp. Pentru meciul de azi lipsesc accidentații Mamadou Samassa, Moustapha Diallo, Nill de Pauw și Nicolas Benezet precum și Mana Dembélé și Reynald Lemaître, neconvocati. Atacantul Marcus Coco este suspendat. Lotul aflat la dispoziția antrenorului îmi sugerează un moment greu pentru Troyes, ofensiva gazdelor fiind una cu nume grele. Mevlüt Erding, Jimmy Briand, Sloan Privat și Yannis Salibur sunt jucători cu experienta și care pot evolau lejer la un nivel înalt.


Pentru oaspeți, situația s-a complicat enorm mai ales după plecările lui Jimmy Cabot și Paul Bernardoni, la Lorient respectiv Bordeaux. Vor lipsi fundașii Mahamadou N’Diaye, Mory Koné, Guillaume Lacour și Johan Martial, accidentați precum și brazilianul Rincon, suspendat. Viață grea pentru cei câțiva jucători buni precum Fabien Camus, Alois Confais, Jessy Pi sau Corentin Jean. În atac se va miza pe senegalezul Babacar Gueye, doar 8 meciuri în două sezoane pentru Troyes …  Asta este varianta oficială deși eu cred că va intra Camus ca varf sau va fi urcat Lossémy Karaboué – nu e mare lucru în plus, ivorianul nemainscriind de doi ani în partide oficiale ( are 42 de meciuri fără gol, dar e adevărat că în 2010 reușea vreo 9 goluri pentru Sedan!!).

Plasati-va pariul aici – aveti bonus la deschiderea de cont, meciurile in direct si cele mai bune cote!

Primul 11 ar putea fi următorul:
Guingamp : Lössl – Martins-Pereira, Kerbrat, Sorbon, Lévêque – Salibur, Mathis, Sankharé, Giresse – Briand, Privat
Troyes : M.Dreyer – Karaboué, Ngconca, Veskovac, C.Traoré – Thiago – Camus, Confais, Pi, C.Jean – B.Gueye

Victorie Guingamp, 1 solist, cota 1.53 la Sportingbet.

Jimmy Briand marcator, cota 2.80 la casa de pariuri online NetBet.

Mevlut Erding marcator, cota 2.80 la Unibet.

Total goluri, peste 2,5, cota 2.00 la Fortuna.

Ambele marchează, cota 2.14 la casa de pariuri online Unibet.

One Response

Leave a Reply