Avancronici fotbal: Cupa Ligii, Franța – Lille OSC vs Football Club des Girondins de Bordeaux

Este o semifinala de Cupa Ligii între două echipe cu un sezon nereușit în campionat. O expresie din Franța descrie perfect situația celor două cluburi : avoir le moral dans les chaussettes. Este ceva normal pentru Lille care s-a făcut de râs în cupa Franței fiind eliminată de Trelissac și le-a oferit celor de la Troyes șansa primei victorii în actualul sezon de Ligue 1. Les Girondins aveau o urmă de zâmbet după 5 victorii la rând (cu Fréjus, Montpellier, Lorient, Lille și Angers) și o remiză spectaculoasă în derby de l’Atlantique, dar au primit o lovitură serioasă prin accidentarea gravă a căpitanului echipei.

Cédric Carrasso s-a ales în meciul cu Nantes cu o ruptură a ligamentelor încrucișate la genunchiul stâng și va fi indisponibil cel puțin până la sfârșitul actualului sezon. La 34 de ani, Carrasso are toate șansele să renunțe la fotbalul profesionist, mai ales că nu este la prima problema de acest gen. Este un gen de accidentare despre care ați mai auzit și ați aflat și că este foarte gravă. Motivul este unul simplu, ligamentul încrucișat are rolul de a stabiliza genunchiul. La nivelul articulatiei genunchiului există două ligamente încrucișate, unul anterior și unul posterior. Ele se află în zona centrală a genunchiului și au o poziționare în X de unde provine și denumirea lor.

Meciul este in direct aici – aveti bonusuri si cote excelente la live!

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon în Ligue 1. Meciul din luna august 2015, jucat la Lille s-a încheiat 0 la 0, iar pe 16 ianuarie, Cheick Diabaté a adus victoria cu 1 la 0 pentru Bordeaux.  Willy Sagnol, criticat des pentru deciziile sale, a reușit să găsească variantele corecte atât tactic cât și ca oameni trimiși în teren. În ultimele meciuri jocul echipei Marine et Blanc a căpătat consistență, iar sistemul tradițional 4-3-3 a revenit cu succes. André Poko a revenit în banda dreapta, Clément Chantôme a făcut cuplu în centrul defensivei cu Yambere, Sané sau Guilbert, iar Henri Saivet, Kevin Soni și Nicolas Maurice-Belay s-au înțeles perfect cu Plasil. Cehul a fost nominalizat și în echipa etapei și se pare că “Jaro” este din nou în formă. Plecarea lui Saivet la Newcastle nu pare să fi afectat sistemul de joc.  Ofensiva s-a mișcat și ea bine cu un trio format din Khazri, Diabaté și Rolan. De pe bancă vin soluții prin Enzo Crivelli, Thomas Touré , Valentin Vada, Ounas sau Abdou Traoré. Cuplul Cédric Yambéré – Frédéric Guilbert devine tot mai sigur de la un meci la altul, iar asocierea lui Chantôme la demersul defensiv se dovedește foarte inspirată.

Evoluțiile bune ale lui Yambéré sunt dovada unei colaborări excelente cu Patrick Battiston și sunt vizate de un alt fost mare fundaș al Franței, Marius Trésor. Statisticile sale sunt tot mai bune, cu pase reușite – 60 din 67, aproape fără greșeală în zona centrală – 45 din 52 și, lucru foarte important, joacă în principal “în față” 35 din 40. Pentru semifinala de azi, Sagnol nu se poate baza pe Carrasso, Lefebvre, Cheick Diabaté, Gajic, Robin Maulun, Maurice-Belay, Pablo, Pallois, Kiese Thelin, Gregory Sertic și Jussiê. De notat că ultimii doi jucători, au probleme medicale asemănătoare cu cea a lui Carrasso. Au făcut deplasarea : Jerome Prior și Lucas Bobe – portari, Diego Contento, Guilbert, Poko, Maxime Poundjé, Lamine Sané, Yambéré, Ambrose – fundași, Chantôme, “Jaro” Plasil, Abdou Traoré, Vada – mijlocași, Enzo Crivelli, Wahbi Khazri, Ounas, Diego Rolan, Thomas Touré – atacanți.

Plasati-va pariul dumneavoastra aici – aveti 100% pariu fara risc si aplicatie pentru iphone!

Pentru gazdele din seară aceasta situația este exprimată clar de bannerele suporterilor : “meritez votre salaire”. Timp de 75 de minute, les dogues, au făcut o figură onorabilă în ultima etapă de campionat. Golul lui Sofiane Boufal i-a menținut în avantaj până când Jimmy Cabot, un viitor Valbuena în viziunea mea, și-a intrat în rol. Troyes s-a impus cu 3 la 1 pe Stade Pierre-Mauroy, iar povestea cu Lille renăscută sub conducerea lui Frédéric Antonetti a devenit doar o … poveste. Să notăm și faptul că în ultimele 8 meciuri, Lille nu a reușit să marcheze mai mult de un gol … Par logice cererile antrenorului, care vrea un atacant în această perioada de transferuri, numele vehiculate fiind Loïc Rémy, Emmanuel Rivière sau Yoan Gouffran. Cupa Ligii rămâne o șansă unica de a salva un sezon în care les nordistes au făcut totul pe dos.

Lipsesc pentru meciul cu Bordeaux accidentații Mike Maignan și Marko Basa, precum și Marvin Martin, Franck Béria, Michael Frey sau Soualiho Meïté, jucători de valoare, dar ieșiți din formă sau din grațiile antrenorului. Lotul comunicat este format din : Vincent Enyeama și Steeve Elana – portari, Sébastien Corchia, Djibril Sidibé, Renato Civelli, Stoppila Sunzu, Adama Soumaoro, Benjamin Pavard – fundași, Rio Mavuba, Mounir Obbadi, Florent Balmont, Ibrahim Amadou, Éric Bauthéac, Sofiane Boufal, Rony Lopes, Morgan Amalfitano – mijlocași, Yassine Benzia și Junior Tallo, atacanti.

Meci nul, X solist, cota 3.00 la NetBet.

Bordeaux se califică, cota 2.20 la Sportingbet.

Total cartonase, peste 3,5, cota 1.54 la Unibet.

Yassine Benzia marcator, cota 3.80 la casa de pariuri online Fortuna.

Wahbi Khazri marcator, cota 5.80 la Unibet.

 

Leave a Reply