Avancronici fotbal : Cupa Franței – AS Saint-Étienne vs AC Ajaccio

Se anunță un nou meci tare pe stadionul Geoffroy-Guichard cu o calificare în optimile Cupei Franței ca miză. “Le Chaudron (vert)” – ceaunul (verde), așa cum i se spune stadionului pe care joacă multiplă campioană a Franței, se va “încinge” pentru meciul cu “les ours”, așa cum sunt supranumiți corsicanii de la AC Ajaccio.

Gazdele vin după o victorie la limită în derby-ul cu Lyon și au un sezon aproape de nivelul ambițiilor. Echipa se află pe locul 5 în Ligue 1, este încă în “cărți” în Europa League, unde o întâlnesc pe FC Basel în luna februarie și nu concept să rateze calificarae în turul următor al Cupei Franței. Problemele se multiplică însă raportat la lotul disponibil. Cu Robert Beric ieșit din calcul pentru acest sezon, les verts au ieșit la shopping și au achiziționat doi atacanți, Alexander Söderlund de la Rosenborg și Oussama Tannane de la Hercles Almelo. Norvegianul este încă în perioada de adaptare și va fi menajat în meciul de cupă, asta după ce a fost autorul golului victorios în partida cu Lyon. Olandezo-marocanul Tannane este însă deja accidentat, fără a fi jucat vreun minut pentru noua sa echipă.

Pentru meciul cu Ajaccio lipsesc și Loïc Perrin, Benoît Assou-Ekotto, François Clerc, Romain Hamouma, accidentați și Vincent Pajot, suspendat. Puternicul fundaș central Moustafa Bayal Sall, atacantul Kévin Monnet-Paquet și mijlocașul Fabien Lemoine au fost lăsați și ei “la odihnă”. Lotul convocat de antrenorul Christophe Galtier include totuși nume cunoscute precum Nolan Roux, Kévin Malcuit, Ismăël Diomandé, Stéphane Ruffier, Florentin Pogba, Jérémy Clement dar și jucători tineri și fără experiență la nivel de seniori precum fundașul Nathan Dekoke și atacantul Dylan Saint-Louis.

Ajaccio nu are un sezon bun în Ligue 2, dar a reușit să iasă din zona locurile retrogradabile. Corsicanii au obținut vineri prima victorie în deplasare în acest sezon, la Evian și au o serie favorabilă cu un singur meci pierdut din 11 partide jucate în toate competițiile – 3 victorii în cupa, 3 victorii, 4 remize și un eșec în campionat. În turul precedent din Cupa Franței au obținut o o victorie chinuită cu Volvic și au mai intercalat și un meci egal, 1 la 1 cu Le Havre. Pentru echipa fostului dinamovist Zie Diabaté – 19 meciuri, 3 pase decisive în acest sezon, se anunță o partida dificilă, situatia din campionat fiind prioritară. Pentru acest meci va lipsi un jucător important din defensivă, senegalezul Pape Cissé, suspendat, dar Olivier Pantaloni se poate baza pe jucători precum portarul Riffi Mandanda, Anthony Lippini, Zakaria Diallo și Laurent Abergel în apărare, Videmont, Johan Cavalli în linia mediană sau Mouaad Madri, Nouri și Andrey Panyukov în atac.

Ambele marchează, cota 2.05 la Sportingbet.

Victorie Saint-Étienne și ambele marchează, cota 3.75 la NetBet.

Total goluri Ajaccio, peste 0,5, cota 1.85 la Unibet.

Leave a Reply