Ponturi pariuri tenis Cupa Davis.

Cupa Davis este cea mai veche competitie intertari din tenisul masculin mondial. Prima editie a acestei competitii a avut loc in anul 1900 si a pornit de la ideea unor studenti de la Harvard cu un meci intre Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Pariaza pe meciurile din Cupa Davis din bonusul de 300RON oferit exclusiv membrilor Superpont

Unul dintre studenti, pe numele sau Dwight F. Davis a comandat din proprile economii un trofeu pentru acea confruntare, iar dupa cativa ani ceea ce s-a numit initial International Lawn Tennis Chalenge a ajuns sa poarte numele de Davis Cup.

Din anul 1905 celor 2 tari li s-au adaugat Belgia, Austria, Franta si Australasia, o echipa combinata intre Australia si Noua Zeelanda.

Incepand cu anul 1923 echipele au fost impartite in 2 zone, Zona America si Zona Euroap, iar castigatoarele acestor zone jucau intre ele, pentru ca ulterior invingatoarea acestei partide sa intalneasca in finala pe detinatoarea trofeului.

Din anul 1955 a mai fost creata o zona, Zona de Est, iar astfel una dintre cele 3 castigatoare a zonelor America, Europa si de Est, avea liber in primul tur, urmand ca in finala zonelor sa intalneasca pe castigatoarea meciului dintre zonele ramase, iar mai apoi castigatoarea acestui meci sa intalneasca detinatoarea trofeului.

Anul 1972 a adus o schimbare majora in modul de desfasurare a competitie, si anume sistemul Knockout, astfel ca detinatoarea titlului lua si ea parte la toate rundele competitiei.

Pana in anul 1973 Cupa Davis a fost castigata doar de America, Marea Britanie, Franta si Australia(sau Australasia). Prima tara in afara celor 4 care a cucerit acest trofeu a fost Africa de Sud, dupa o finala castigata prin neprezentare in fata Indiei. Echipa nationala de tenis a Indiei a decis sa protesteze astfel fata de apartheid-ul existent in Africa de Sud.

Sistemul actual al Cupei Davis a aparut in anul 1981, astfel ca cele mai bune 16 echipe joaca in Grupa Mondiala, iar restul echipelor sunt impartite in functie de valoare si de zona geografica.

Statele Unite ale Americii este tara cu cele mai multe trofee castigate 32, fiind urmata de Australia cu 28.

Actuala detinatoare a trofeului este Marea Britanie care s-a impus in fata Belgiei in anul 2015 cu scorul de 3-2. Este primul trofeu cucerit de britanici dupa 79 de ani si primul din Era Open.

wide-full1448730435

 

Primul tur al grupei mondiale din acest an programeaza urmatoarele partide:Marea Britanie-Japonia; Serbia-Kazakhstan; Italia-Elvetia; Polonia-Argentina; Franta-Canada; Germania-Cehia; Australia-SUA si Belgia-Croatia.

Unele partide par dezechilibrate precum Serbia-Kazakhstan cu Djokovic in mare forma, sau Franta-Canada intrucat Milos Raonic a anuntat ca nu va putea juca in acest meci.

Italia poate profita de absentele din lotul Elvetiei ale lui Roger Federer si Stanislas Wawrinka si sa furnizeze una dintre surprinzele acestei editii.

Duelul gigantilor, Australia-SUA se joaca la antipozi, pe hard-ul de la Kooyong, iar americanii pot profita de faptul ca cel mai in forma jucator australian Nick Kirgyos este bolnav si a fost inlocuit de veteranul Lleyton Hewitt, jucator care si-a anuntat retragerea din activitate dupa Australian Open.

Plaseaza pe meciurile din Cupa Davis pariul fara risc in valoare de 250 RON oferit exclusiv membrilor Superpont

Ponturi pariuri si pronosticuri Cupa Davis

Serbia castiga competitia cota 2,75 la casa de pariuri online Sportingbet

Total game-uri jucator Tomic(vs Sock) peste 21,5 cota 1.80 la agentia online de pariuri Netbet

Leave a Reply