Lorient-Tours, meci tare in Cupa Frantei 3 ianuarie

 

Stade du Moustoir găzduiește duminică un meci foarte interesant din Cupa Franței. Gazdele de la Lorient primesc vizita unei echipe, Tours FC care cu siguranță nu vă spune prea multe, raportat la fotbal. Tours este un oraș care ne face să ne gândim la istoria Franței, la disputele dintre conții de Touraine și conții de Blois sau puternicii și influenții duci de Anjou.

Tours este și locul unde Charles Martel a obținut o victorie importantă împotriva armatelor arabe, momentul fiind extrem de important în dezvoltarea ulterioară a Imperiului Carolingian. În ziua de azi Tours este cunoscut pentru vinuri, pentru podurile de peste Loara și pentru aspectul sau plăcut, verde, cu nenumărate parcuri și o grădina botanică superbă. Fotbalul a avut un moment remarcabil atunci când legendarul Delio Onnis a îmbrăcat tricoul echipei locale care a și ajuns în semifinalele Cupei Franței cu “el tano” în prim-plan. Tot de la Tours a plecat spre prima liga Laurent Koscielny, un necunoscut atunci când a devenit numărul în defensiva echipei aflate în liga a treia.

Cele mai bune cote la pariuri din fotbalul francez le gasiti doar la aceasta casa de pariuri!

Olivier Giroud a evoluat și el pentru echipa “ciel et noir” reușind un sezon excelent în 2009-2010. La ora actuală tot un mare atacant este omul numărul unu la Tours, dar din postura de antrenor. Marco Simone este cel care o antrenează pe FC Tours, numele său nefiind însă suficient pentru ca echipa să aibă și performanțe. Locul 12 nu este un motiv de laudă pentru Simone, care are un lot slăbuț la dispoziție. Este un moment delicat pentru echipă, unde președintele Jean-Marc Ettori a făcut ceva investiții și a încercat să redreseze bugetul clubului. Omul de afaceri corsican – patron al Corsicatours, a preluat echipa în 2012 și l-a avut ca președinte delegat pe omonimul său, fostul mare portar Jean-Luc Ettori. La ora actuală Jean-Luc a fost trecut pe margine, iar Jean-Marc este tot mai implicat în club. Situația nu este deloc bună, auditul efectuat în luna decembrie fiind unul cu potențiale efecte negative.

Pana pe 4 ianuarie, primul tau pariu este Fara Risc, in valoare de pana la 100 RON!

FC Tours trebuie să își echilibreze bugetul în următoarele 6 luni, planul actual de redresare și reducere a datoriilor nefiind unul viabil conform DNCG. Dacă acest lucru nu se realizează echipa va fi retrogradată automat la sfârșitul sezonului. Răspunsul jucătorilor la aceste probleme a fost unul remarcabil cu o victorie cu 2 la 0 împotriva celor de la FC Metz . Un alt obiectiv important a fost însă ratat, Lyon eliminându-î din Cupa Ligii la jumătatea lunii decembrie . Este foarte clar că meciul din Cupa Franței are o mare importanță raportat la viitorul clubului . Marco Simone se poate baza pe jucători precum Bryan Bergougnoux, omul care a redresat echipa în 2012 și a reușit o senzațională panenka împotriva lui Ruffier, Christian Kouakou , un atacant ivorian de 24 de ani, pe mijlocașul Ibrahima Tandida sau pe atacantul Italian Luca Miracoli – ex Genoa, Varese . Simone îi folosește în centrul apărării pe Florian Miguel și Thibault Cillard, doi jucători tineri, născuți în 1996 respectiv 1995 . În lot se află și Gaël Givet, fostul jucător de la Monaco și Blackburn, omul dat afară de Evian din cauza bărbii care îl făcea să semene cu un jihadist …

Pentru Lorient situația este una ceva mai simplă, dar cu nevoia de a trece de turul trei al Cupei Franței . Situatia la inceput de an este cu locul 8 în Ligue 1, calificare în Cupa Ligii contra celor de la Dijon, dar doar un meci nul în ultima etapă, cu Nantes – a fost neașteptat și dezamăgitor acel meci încheiat 0 la 0, les merlus sperând să marcheze în poarta lui Nantes golul cu numărul 500 în Ligue 1 . Omul numărul unu al echipei este franco-camerunezul Benjamin Moukandjo, autor a 11 goluri în campionat. El este însă susținut de oameni de valoare precum ghanezul Waris Majeed, Guerreiro, Mesloub, Benjamin Jeannot, portarul Lecompte, Lautoa, Didier Ndong, excelent gabonezul, freză a la Taribo West, un mijlocaș defensiv de clasă adus în ianaurie 2015 din campionatul Tunisiei, Yann Jouffre sau Lamine Gassama. L-aș fi menționat aici și pe fundașul central Lamine Koné, dar acesta a fost transferat în aceste zile la Sunderland. Titular la Lorient, om de bază în ultimele sezone în care a strâns 124 de meciuri în Ligue 1, Koné va fi înlocuit de jucători precum Zargo Touré, Wesley Lautoa sau François Bellugou. Îndrăznesc sa va reamintesc câțiva jucători care au plecat de la Lorient în ultimii ani, mod prin care clubul se finanțează chiar foarte bine: Bruno Ecuele Manga, Vincent Aboubakar, Mario Lemina, Benjamin Corgnet, Arnold Mvuemba, Lynel Kitambala, Mickale Ciani, Kevin Gameiro, Laurent Koscielny, ultimii doi ducând peste 23 de milioane de euro în club, iar ceilalți plecând pe sume cuprinse între 3 și 7 milioane de euro. Sunderland este încă în negocieri cu un alt jucător de la Lorient, Lamine Gassama, fundașul dreapta refuzând pentru moment oferta englezilor . În acest context Gassama nu a fost reținut în lotul pentru meciul cu Tours alături de alți jucători importanți precum Raffidine Abdullah, Maxime Barthelmé – mie unul îmi place foarte mult mijlocașul stânga , Moryké Fofana și Marvin Gakpa. Wesley Lautoa are încă probleme medicale, iar cuplul de fundași centrali va fi format din Zargo Touré și François Bellugou.

Pariaza Live pe Lorient-Tours si castiga bani buni la inceput de an doar aici!

Lotul anunțat de către Sylvain Ripoll este Lecomte, Chaigneau – portari, Paye, Bellugou, Karamoko, Z. Touré, Le Goff – fundași, Mesloub, Mulumba, Ndong, Jouffre, Guerreiro, Philippoteaux – mijlocași, Jeannot, Lavigne, Moukandjo, Waris și A. Traoré – atacanți . De notat că cele două echipe s-au întâlnit și în 2009 în Cupa Franței, pe 24 ianuarie, scor 2 la 1 pentru Lorient după prelungiri, cu Obertan și Kevin Gameiro marcatori.

Ponturi pentru biletul zilei la fotbal

Meci nul X solist, cota 3.60 la SportingBet .

Total goluri, sub 2,5, cota 1.64 la NetBet .

Ambele marchează, cota 2.10 la Winmasters .

Leave a Reply