Capital One Cup : Istoria continua

ISTORIE

Daca intr-un titlu gasim cuvintele ,,cupa ‘’ si ,,Anglia’’ ne gandim automat la, traditie, surprize, drama. Chiar daca nu are vechimea ,,surorii mai mari ‘’ FA CUP cea mai veche competitie fotbalistica, Capital One Cup a ajuns deja la editia cu numarul 56 si nu a dus niciodata lipsa de surprize si de drama. Prima data s-a disputat in anul competitional 1960-1961 si a fost castigata de Aston Villa dupa o finala in dubla mansa contra celor de la Rotterham.

Pentru gloria si mandria de a cuceri un trofeu lupta doar echipele din primele 4 divizii fotbalistitce ale Angliei astfel la startul fiecarei editii avem 92 de echipe. Chiar daca in trecut au existat echipe care au refuzat sa participe din mai multe motive, in ultimul timp toate echipele au luat startul, unele pentru a furniza mari surprize, echipele din ligile inferioare, iar altele pentru a-si rula tot lotul de jucatori cum sunt echipele puternice din Premier League.

Formatul initial cu finala disputandu-se in dubla mansa a durat doar 6 sezoane(acum se joaca doar semifinalele), iar pana in sezonul 1980-1981, in caz de egalitate se rejuga, de atunci s-au introdus prelungirile, iar in caz de egalitate si dupa acestea executarea loviturilor de pedeapsa. 1980-1981 a fost si ultimul sezon in care competitia s-a numit Footbal League Cup, sezon in care organizatorii au hotarat sa dea numele competiei sponsorului principal. De-a lungul anilor competitia a purtat mai multe nume printre care COCA-COLA CUP sau CARLING CUP. Numele cu cea mai lunga istorie a fost Littlewood Challenge Cup intre anii 1986 si 1990.

Din 1967 pana in 2016 castigatoare League Cup sau finalista avea dreptul sa participe in cea de-a doua competitie ca importanta europeana, Cupa UEFA sau in prezent Europa League.Din acest sezon nu se va mai intampla acest lucru.

Liverpool Fc este echipa cu cele mai multe finale jucate (11) si cu cele mai multe editii castigate 8 la numar dintre care 4 consecutive intre anii 1980-1984, in timp ce Arsenal este echipa cu cele mai multe finale jucate si pierdute, nu mai putin de 5.

Editia 2015-2016

Actuala editie a Capital One Cup, dupa numele sponsorului a luat startul in luna august a anului 2015 iar partidele din primul tur s-au desfasurat pe durata a 3 zile intre 11 si 13 august . Inca din primul tur competitia a oferit mari surprize, fosta dubla castigatoare de Cupa Campionilor Europeni Nottingham Forrest fiind eliminata de Walsall, echipa din al 3-lea esalon fotbalistic. Runda a 2-a a venit si ea cu unele surprize cum ar fi eliminarea lui QPR de catre echipa din liga a IV- a Carlisle United. Din runda a 3-a a competitiei au inceput si meciurile tari cu Tottenham si Arsenal luptandu-se in meci direct pentru un loc in runda urmatoare, duel in care s-a impus Arsenal dupa o victorie cu 2-1 pe White Hart Lane. Manchester United a parasit competitia in turul al 4-lea dupa infrangerea de pe teren propriu in fata lui Middlesbrough.

Semifinalistele actualei editii sunt Stoke City , FC Liverpool ,Manchester City si Everton FC.

Prima semifinala se va disputa intre Stoke City si Liverpool, cu prima mansa pe Brittania Stadium in data de 5 ianuarie 2016 cu incepere de la ora 22 :00, iar a 2-a mansa pe Anfield Road in data de 26 ianuarie 2016.

Pariaza live in timp ce urmaresti meciul Stoke City -Liverpool la aceasta casa de pariuri online

 

STOKE CITY

Parcurs actual : – Runda 2 a trecut de Luton Town 1-1 timp regulamentar 8-7 dupa penalty

Runda 3-victorie in deplasare 1-0 contra lui Fulham

Runda 4 -victorie acasa cu Chelsea 1-1 timp regulamentar 5-4 dupa penalty

Sferturi de finala – 2-0 contra lui Sheffield Wednesday

Castigatoare in 1972 ; finalista in 1964

LIVERPOOL FC

Parcurs actual:Runda 3- Liverpool – Carlisle United 1-1 timp regulamentar 3-2 dupa penalty

Runda 4 – Victorie cu 1-0 contra lui Bournemouth AFC

Sferturi de finala- Victorie in deplasare 6-1 contra lui Southampton

Castigatoare de 8 ori , finalista cu alte 3 ocazii.

Cea de-a 2 semnifinala din Capital One Cup le va pune fata in fata pe Manchester City si Everton. Cu prima mansa pe Goodison Park din Liverpool in data de 6 ianuarie 2015, iar returul de pe City Of Manchester Stadium programat pe data de 27 ianuarie 2016

Cele mai bune cote de pariere pre-match le gasesti doar aici. 

 

MANCHESTER CITY

Parcurs actual : Runda 3-victorie 4-1 in deplasare la Sunderland

Runda 4- victorie acasa 5-1 contra lui Crystal Palace

Sferturi de finala- victorie 4-1 acasa contra  lui Hull City

Castigatoare de 3 ori , finalista inca o data

 

EVERTON FC

Parcurs actual: Runda 2- victorie 5-3 pe terenul celor de la Barnsley

Runda 3-victorie 2-1 in deplasarea de la Reading

Runda 4- victorie 4-3(1-1) dupa penalty contra lui Norwich

Sferturi de finala-victorie 2-0 dupa deplasarea de la Middlesbrough

Nu a castigat niciodata competitia, a pierdut de 2 ori in finala.

Inaintea primei manse a semifinalelor Manchester City si Liverpool sunt favorite la casele de pariuri pentru a juca finala si a castiga competitia, dar intr-o astfel de competitie si cu un duel in dubla mansa orice este posibil, spectacolul fiind garantat in toate cele 5 meciuri ramase de disputant .

Leave a Reply