Caen Vs Marseille, Coupe de France, 3 Ianuarie

Este un meci extrem de important pentru ambele echipe. Caen a realizat un excelent start de sezon cu 30 de puncte câștigate până la pauza de iarnă/sărbători. “Pragul “ de 30 de puncte, înainte de Crăciun, a mai fost atins în 2007-2008, 31 și 1991-1992, 34 . Julien Feret & Co au început cu dreptul chiar pe Vélodrome, victorie cu 1 la 0, s-au menținut pe podium timp de 9 etape, dar au resimțit oboseala și au încheiat anul cu o înfrângere clară, 0 la 3 cu PSG.

Eșecul contra parizienilor era de așteptat, importantă fiind situația din clasament raportat la celelate echipe. Ligue 1 are un sezon foarte interesant, cu două echipe, Troyes și PSG în altă “lume”, clasamentul fiind unul destul de strans. Caen, aflată lângă podium, are doar 11 puncte avans față de primul loc retrogradabil, ocupat de Guingamp. Marseille se află pe un modest loc 10, la 5 puncte de adversarul de azi și are ceva “polițe” de plătit normanzilor .

Pariaza LIVE pe Caen-Marseille si ai GARANTAT cele mai mari cote doar aici!

Două înfrângeri în ultimele meciuri directe plus alte eșecuri de prin 2010, 2005 sau anii 90, o serie de meciuri încheiate la egalitate în care determinarea celor de la Caen a fost “peste măsură”, toate acestea sunt amintiri deloc plăcute pentru OM. Cupa Franței rămâne un obiectiv pentru Marseille în acest sezon, asta dacă PSG nu ajunge în finală… 

Pauza de iarnă a venit la timp pentru ambele formații. Cu un lot măcinat de accidentări și scandaluri, OM nu a reușit însă să între prea bine în noul an. Pentru meciul de pe stadionul Michel D’Ornano lipsesc Romain Alessandrini, Nkoudou și Brice Dja Djédjé, accidentați. Ultimul va reveni la mijlocul săptămânii viitoare, iar Nkoudou și Alessandrini în 7-10 zile. Inutil să va mai spun că Abou Diaby este în continuare indisponibil, nu?! Conform antrenorului Michel, Diaby are nevoie de circa trei săptămâni de antrenamente pentru a putea juca, dar asta înseamnă 90 % șanse pentru o nouă accidentare … 

Rémi Cabella și Alaixys Romao sunt suspendați pentru meciul de cupă, iar în lot au intrat câțiva jucători de la echipa a doua. Julien Dacosta este unul dintre ei și nu m-aș mira să îl văd chiar în teren pe talentatul fundaș dreapta. 

Pentru gazde situația este una mult mai bună. Pauza a venit la timp pentru jucătorii extrem de obosiți, antrenorul Patrice Garande mizând pe 23 de oameni în prima parte a acestui sezon. Pentru meciul de azi lotul este complet, cu excepția suspendatului Jeff Louis. Fundașul din Benin, Emmanuel Imorou, un jucător care m-a impresionat plăcut în acest sezon, are și el probleme medicale și sunt șanse să nu poată fi titularizat . Revine Alaeddine Yahia în centrul apărării, alături de Damien Da Silva, ceea ce inseamna că fostul jucător al Astrei, Syam Ben Youssef va fi pe bancă. Dennis Appiah este desigur prezent, fundașul dreapta neratand vreun minut în acest sezon, caz unic în Franța – fără accidentări, fără suspendări! Portarul Rémy Vercoutre are și el un sezon excelent, cu 6 meciuri fără gol primit – în tot sezonul trecut au fost 7 astfel de partide. De notat că cele 6 echipe care nu au putut marca în poarta celor de la Caen sunt Angers, Reims, Saint-Etienne, Toulouse, Ajaccio și… Marseille. De remarcat și faptul că normanzii au cea mai slabă posesie din Ligue 1, 41 %, dar ocupă poziția a șasea în topul echipelor care atacă poarta cu 239 de șuturi, 37, 7 % fiind cadrate. 

Se anunță un meci greu pentru oaspeți, care sunt în perioada în care veștile despre transferuri apar la minut . Batshuayi, Ocampos, Nkolou, Mandanda, Romao sau Diarra sunt dați ca plecați sau posibil plecați in diverse ziare, în timp ce achiztiile potențiale ar fi Chedjou, fundașul de la Copenhaga, Daniel Amartey, Ben Yedder, Simone Zaza, portarul lui Betis, Antonio Adan sau Mexes.Personal cred că cea mai importantă știre este că proprietra clubului, doamna Margarita Louis-Dreyfus ar putea avea încă doi copii, la 18 ani de la nașterea gemenilor Maurice și Kyril, de data această din relația cu Philipp Hildebrand, presedinetle BNS – Banque Nationale Suisse.

Urmareste LIVE meciurile din Franta  transmise de aceasta casa de pariuri!

Cei trei moștenitori ai megaimperiului construit de Robert Louis Dreyfus, Eric, Maurice și Kyril, vor avea două surioare și muuulte de împărțit.

Revenind la fotbal, loturile celor două echipe se prezintă astfel :
SM Caen : Rémy Vercoutre, Paul Reulet – Dennis Appiah, Alaeddine Yahia, Damien Da Silva, Syam Ben Youssef, Florian Le Joncour, Emmanuel Imorou, Chaker Alhadhur, Alexandre Raineau – Nicolas Seube, Jordan Adéoti, Jonathan Delaplace, Jonathan Beaulieu, Jean-Victor Makengo, Jordan Leborgne, Jordan Nkololo, Julien Féret – Vincent Bessat, Andy Delort, Hervé Bazile, Ronny Rodelin, Saidi Ntibazonkiza.
Un posibil 11 : Vercoutre – Appiah, Yahia, Da Silva, Alhadhur – Seube – Rodelin, Delaplace, Féret , Bessat – Delort
Marseille : Steve Mandanda, Yohann Pelé – Javier Manquillo, Nicolas Nkoulou, Karim Rekik, Rolando, Stéphane Sparagna, Benjamin Mendy, Paolo De Ceglie – Lassana Diarra, Mauricio Isla, Lucas Silva, Bouna Sarr, Abdelaziz Barrada, André-Franck Zambo Aguissa, – Lucas Ocampos, Michy Batshuayi.
Un posibil 11 : mă uimește mereu Michel …

Meci nul, X solist, cota 3.10 la agentia de pariuri Winmasters .

Ambele marchează, cota 1.82 la casa de pariuri online SportingBet .

Total goluri, peste 2,5, cota 2.05 la Casa de pariuri Netbet.

Victorie Caen, cota 2.66 la SportingBet .

Andy Delort marcator, cota 3.65 la Unibet.

Batshuayi marcator, cota 2.75 la Unibet

Julien Feret marcator, cota 7.00 la Unibet

Leave a Reply