Avancronici rugby : European Rugby Champions Cup – Ospreys vs Clermont Auvergne

Francezii joacă în Țara Galilor cu dorința de a rămâne pe primul loc în grupă. Clermont este lider cu 14 puncte, 2 peste Ospreys și cu 4 mai mult decât Exeter Chiefs. Ultimul loc le revine celor de la Bordeaux Begles învinși în etapa trecută chiar de către Clermont cu 28 la 10. A fost o victorie importantă care îi plasează pe les jaunards pe poziția a patra în clasamentul general al grupelor în urma celor de la Saracens, Leicester și Racing 92. Obiectivul este un nou sfert de finală, al patrulea la rând pe teren propriu în competițiile de top europene. Clermont și-a revenit și în TOP 14, unde după înfrângerile cu Toulon și Racing au câștigat la Agen și rămân în fruntea clasamentului alături de Toulouse și Racing 92. Ospreys țintesc și ei primul loc în grupă și duc o luptă serioasă în PRO 12 ( sau Celtic League) unde se află doar pe poziția a șaptea. În ultimul meci au cedat cu 9 la 22 în fața celor de la Leinster.

Cotarea francezilor că favoriți îmi pare hazardată, galezii având jucători de valoare, iar condițiile meteo joacă un rol foarte important. Opțiunea de live devine extrem de utilă, meciul fiind unul echilibrat.

Liberty Stadium nu este un loc unde se câștigă ușor, iar bilanțul celor de la Ospreys pe teren propriu în fața echipelor franceze este unul deloc încurajator pentru oaspeți. In 13 meciuri, galezii au obtinut 11 victorii și 2 rezultate de egalitate contra unor echipe precum Castres, Stade Francais, Toulouse, Toulon sau Biarritz. Se anunță un meci dificil pentru echipa lui Morgan Parra, Benjamin Kayser și Damien Chouly al cărei punct forte sunt partidele de pe teren propriu de pe Stade Marcel-Michelin. În lotul deplasat au intrat fundașul Scott Speding, Fofana și galezul Davies pe trei sferturi, Naikaitaci și David Strettle pe aripi, georgianul Kolieshvili și samoanul Fritz Lee ( un jucător cu o forță și viteză impresionante) în linia a treia, pilierii Chaume și Daniel Kotze. Revine și uvertura Brock James, australianul fiind recuperat după o accidentare. Pilierul georgian Davit Zirakashvili este indisponibil în continuare din cauza fracturii suferite la începtul lunii decembrie.

Aici aveti cele mai interesante meciuri si cele mai bune cote pentru competitiile de rugby.
Galezii au și ei doi absenți importanți, ambii în linia a treia, Dan Lydiate și Tyler Ardron. Sunt apți însă fidjianul Matavesi și Hanno Dirksen pe trei sferturi, Alu Wyn Jones în linia a doua și puternicii pilieri Paul James și Aaron Jarvis. Iată și primul XV pentru cele două echipe:

Ospreys: Daniel Evans; Hanno Dirksen, Jonathan Spratt, Josh Matavesi, Eli Walker; Dan Biggar, Brendon Leonard; Paul James, Scott Baldwin, Aaron Jarvis, Lloyd Ashley, Alun-Wyn Jones , Sam Underhill, Justin Tipuric, James King

ASM Clermont Auvergne: Scott Spedding; David Strettle, Jonathan Davies, Wesley Fofana, Noa Nakaitaci; Camille Lopez, Morgan Parra; Raphael Chaume, Benjamin Kayser, Daniel Kotze, Loic Jacquet, Sébastien Vahaamahina, Damien Chouly, Vito Kolelishvili, Fritz Lee

Drop gol marcat, DA, cota 3.10 la Unibet.

Meci nul, X solist, cota 20.50 la NetBet .

Ospreys câștigă la diferența între 1 și 12 puncte, cota 3.20 la SportingBet.

Leave a Reply