Avancronici rugby : European Rugby Champions Cup – Munster Rugby vs Stade Français CASG

“I will survive” pare să fie mai mult ca oricând sloganul echipei pariziene. Stade Français se deplasează în Irlanda după ce a reusit două victorii extraordinare. Munster a încasat un 27 la 7 sâmbăta trecută pe Jean Bouin din partea campionilor Franței care au reușit și un 18 la 17 în fața celor de la Toulouse în etapa a 12-a din TOP 14.  Clasați pe locul 11 în actuala ediție de campionat, Stade Français a făcut un meci senzațional contra irlandezilor pe care i-au dominat cu o posesie de 72% și pe care i-au învins chiar și în 14 oameni după eliminarea aripii “Wini” Raisuke.  Sekou Macalou a debutat în cupele europene cu un eseu superb, după o cursă de 50 de metri demnă de faza zilei, iar sud-africanul Morne Steyn a făcut un nou meci excelent.

Nu ezitati sa mizati pe spectaculoasele partide de rugby, aveti sanse mari de castig si optiunea live.

Munster se află pe locul 5 în Celtic League și are doar 5 puncte în grupa a 4-a din Champions Rugby Cup. Primul loc este ocupat de englezii de la Leicester cu 18 puncte, neînvinși și cu 117 puncte marcate și doar 48 încasate. Parizienii trebuie să câștige în Irlanda pentru a mai putea spera la primul loc în grupă. Thomond Park Stadium va fi plin pentru duelul franco-irlandez, peste 17.000 de bilete fiind vândute încă din data de 12 ianuarie.

Șansele de victorie sunt mari pentru francezi atât timp cât în teren sunt cel puțin 5-6 oameni de un nivel remarcabil. Tânărul Macalou, 21 de ani, este un nume care va marca rugby-ul mondial în următorii ani. 1m94, 106 kilograme, căpitan al echipei U20 a Franței, remarcat în meciul contra Irlandei când a înscris un eseu similar celui înscris în meciul cu Munster, comparat de multe ori cu Nyanga, jucătorul din linia a treia parizienilor este doar la începutul unei cariere de vis.  Remarcabil în a-și găsi spații, excelent la placaje, Macalou este un om de linia a treia cum nu am văzut demult. Paul Williams face și el meciuri foarte bune și le-a închis gură celor care îl dădeau ca “terminat” după accidentarea gravă suferită. Alturi de Jonathan Danty, Doumayrou sau Waisea, samoanul Williams, fiul fostului internațional All Balck, Bryan Williams, este om de baza în atacul celor de la Stade Français. Hugo Bonneval, revenit și el după o ruptură a ligamentelor de la genunchiul stâng este un alt element decisiv. Jocul campionilor Franței este în creștere și datorită revenirii lui Julien Dupuy integrat în schema de joc alaturi de Jules Plisson și Morne Steyn.

În meciul de la Limerick va conta și duelul căpitanilor, Christiaan Johan ‘CJ’ Stander versus Sergio Parisse. Sud-africanul are doar 25 de ani și a preluat banderola de la Peter O’Mahony, accidentat în meciul de la Cupa Mondială contra Franței. Fost campion la aruncarea discului, Stander este un jucător excepțional care va putea fi urmărit și în naționala Irlandei începând din acest an, fiind selecționat pentru Turneul celor 6 națiuni . Italianul Sergio Parisse este deja un “clasic”, unul dintre cei mai buni jucători ai perioadei moderne din rugby. La 32 de ani Parisse mai are încă multe de arătat și irlandezii din Limerick se pot bucura că au ocazia să vadă senzaționale sale pase pe viu. Stade Francais are un palmares negativ pe Thomond Park, două eșecuri în 2000 și în 2004, dar speră să repete performanta celor de la Clermont care s-au impus anul trecut cu 16 la 9.

Primul XV este urmatorul:
Munster: Simon Zebo; Keith Earls, Francis Saili, Rory Scannell, Ronan O’Mahony; Ian Keatley, Conor Murray; Dave Kilcoyne, Mike Sherry, Mario Sagario; Dave Foley, Mark Chisholm; Billy Holland, Tommy O’Donnell, CJ Stander
Stade Français : Bonneval – Waisea, Danty, Williams, Arias – Steyn, Dupuy – Ross, Parisse, Macalou – Papé, Gabrillagues – Slimani, Panis, Taulafo.

Victorie Stade Français, cota 2.05 la NetBet.

Prima echipa care va înscrie un eseu, Stade Français, cota 1.90 la Sportingbet.

Prima echipa care marchează, Munster, cota 1.86 la Unibet.

Victorie Stade Français la 1-12 puncte, cota 2.60 la Sportingbet.

Leave a Reply