Avancronici fotbal: Ligue 1 – AS Saint-Étienne vs Olympique Lyonnais

Avem un nou Derby Rhônealpin între Olympique Lyonnais și AS Saint-Étienne . Este duelul cu numărul 100 la nivel de Ligue 1, un derby în toată puterea cuvântului. Sunt doar 50 de kilometri între cele două orașe, ambele cluburi au performanțe remarcabile în fotbalul francez, cu mențiunea că Lyon a ajuns doar spre finalul secolului trecut la nivelul rivalei. OL, în ciuda perioadei de senzație în care a dominat campionatul Franței, are cu 3 victorii mai puțin în derby – 41 la 38 este scorul în acest moment, pentru Saint-Étienne.

Derby, orgolii, meci tare, adică transmisie în direct, cote excelente la live – aveți totul aici.

Cele două echipe se află acum la același nivel în clasament, locurile 7 și 8, la doar 4 puncte de podium. Victoria cu 3 la 0 a celor de la Lyon din meciul tur pare desprinsă dintr-un alt film, OL având de atunci o serie absolut neagră care a culminat cu demiterea antrenorului Fournier. Saint-Étienne a resimțit acel meci prin prisma accidentării atacantului Robert Beric, “rupt” efectiv de către Jordan Ferri. Sincer mă aștept ca și Lyon să rămână azi fără unul dintre oamenii de bază, precum Lacazette … O consecință a acestei accidentări sunt și transferurile făcute de către “les verts” și cele peste 5 milioane de euro cheltuite. Au venit doi oameni în ofensivă, norvegianul Soderlund și olandezo-marocanul Tannane.

În mod ciudat, atacul va fi touși o problemă pentru gazdele de azi. Noua achiziție, Oussama Tannane a venit și cu 5 cartonașe galbene în bagaj, adică va fi suspendat pentru derby. Romain Hamouma, accidentat și cu gândul spre Anglia, va rata și el partida la fel ca si Nolan Roux, neretinut in lot. O altă absență foarte importantă este cea a fundașului Loïc Perrin. Pentru antrenorul Galtier este o perioada grea, cu multe probleme și nu știu dacă Soderlund poate fi deja un jucător decisiv, mai ales dacă va fi asociat cu Neil Maupay, un jucător pentru care Père Noël a “uitat” din nou să aducă un “plus” de 15-20 de cm și vreo 10 kilograme, așa cum se amuză suporterii.

Bruno Génésio a repus pe picioare echipa din Lyon și a reușit și să creioneze o formulă din care eu cred că Valbuena, recuperat după accidentare, poate ieși fără probleme. Foarte importantă este găsirea unei poziții utile pentru spaniolul Sergi Darder, renăscut odată cu schimbarea antrenorului. Umtiti, Ghezzal, Grenier, Tolisso și desigur Lacazette sunt oamenii în formă pentru Lyon în acest moment.

De notat este că arbitrul întâlnirii va fi Clement Turpin, singurul francez selecționat pentru EURO 2016.  Turpin a cam “ratat” însă meciul din Cupa Frantei dintre Nice si Rennes, mi-l amintesc si de la un OM-PSG facut praf pe 6 octombrie 2013, deciziile sale fiind serios criticate de către cluburi . Turpin imparte cu generozitate cartonase galbene, rosii si chiar lovituri de la 11 metri…

Primul 11 pentru cele doua echipe:

Saint-Etienne : Ruffier – Théophile-Catherine, Bayal Sall, F.Pogba, Polomat – Lemoine, Clément, Pajot – Eysseric, Söderlund, Monnet-Paquet

Lyon : A.Lopes – Jallet, B.Koné, Umtiti, Morel – Ferri, Tolisso, Darder – Ghezzal, A.Lacazette, Grenier

Meci nul, X solist, cota 3.20 la casa de pariuri online Winmasters.

Șansă dublă, X sau 2, cota 1.44 la Unibet.

Prima repriză, X solist, cota 2.00 la NetBet.

Ambele marchează, cota 1.75 la Sportingbet.

Pronostic pauză/final, X/2, cota 5.40 la casa de pariuri online NetBet.

Penaltiuri, DA, cota 3.10 la NetBet.

Total cartonase, peste 5,5, cota 2.00 la casa de pariuri online Unibet.

Leave a Reply