Avancronici fotbal : Jupiler Pro League – Saint-Trond vs KVC Westerlo

FC Saint Trond nu are ca obiectiv o clasare pe locurile de play-off, dar zona roșie a clasamentului pare să îi atragă tot mai tare. De 2-3 luni încoace echipa este în cădere liberă și meciul cu ultima clasată, Westerlo, este ocazia ideală pentru a reveni în zona “călduță” a clasamentului.

Perioada de început de an este una agitată la gazde, care, deși au un buget de doar 5 milioane de euro s-au ocupat serios de achiziții. Au fost aduși Yaya Soumahoro de La Gantoise, brazilainul Allan de Souza, camerunezul Fabien Tchenkoua de la Nîmes, Alexis De Sart și Damien Dussaut de la Standard de Liège.  Fabien Tchenkoua este un mijlocaș dreapta, nascut în 1992 și care a avut un start bun de sezon în Ligue 2 cu 16 meciuri jucate și doua goluri înscrise.  Allan Rodrigues de Souza este jucătorul lui Liverpool, dar, pe fondul problemelor cu permisul de muncă, a fost cedat în Finlanda la Seinajoen JK. Clubul belgian l-a împrumutat acum pentru un an și jumătate pe tânărul mijlocaș ofensiv în vârstă de 18 ani. Echipa a reusit să îl păstreze pentru moment pe portarul francez William Dutoit vizat de Standard dar și de câteva echipe din Spania. Să notăm că St. Trond l-a ”recuperat” în luna noiembrie și pe Mohammed Tchité, fostul golgeter de la Standard, Anderlecht și Santander, care din februarie 2015 evolua la Petrolul Ploiești.

Conducerea clubului speră să fi fost inspirată și așteaptă imbunatatirea jocului echipei. Saint Trond nu a mai câștigat de 4 etape. Doua înfrângeri pot fi considerate logice contra unor echipe precum La Gantoise și RC Genk, dar dezamăgirea vine din cele două remize, 2 la 2 cu Louvain și 0 la 0 cu Charleroi.

Se anunță un meci bun, nu ezitați să mizati pe acest joc, cotele sunt excelente!

Oaspeții de azi nu s-au implicat în perioada de mercato.  Forma de moment pare peste cea a adversarilor cu două victorii pe teren propriu, 2 la 1 cu Sporting Charleroi și 3 la 2 cu FC Malines. Există deci speranța salvării de la retrogradare, iar un punct sau chiar trei luate pe stadionul Stayen din Sint Truiden ar fi o afacere bună și o revanșa după eșecul cu 0 la 3 din turul campionatului.


Problema pentru Westerlo este faptul că în deplasare nu reușesc să facă meciuri bune și au o serie de 5 partide fără victorie. După doua remize, 2 la 2 la Mouscron și 2 al 2 la Beveren, Westerlo a cedat cu 5 la 1 la Gand, 2 la 1 cu Anderlecht și 5 la 1 cu Louvain, o echipă cu care se luptă direct pentru salvarea de la retrogradare.

Un prim 11 ar putea arată astfel :
Saint Trond : W. Dutoit – M. Bagayoko, S. Nirisarike, Ruben Fernandes, C. Cuevas – R. Schoofs, M. Schils, M. Mahlangu – G. Hendrickx, M. Tchité, F. Rherras.

Westerlo : K. Van Langendonck – M. Apau, F. Daems, K. Schuermans, J. Mustoe – J. Cools, K. Hyland, R. Henkens – B. De Ceulaer, F. Gounongbe, J. Molenberghs.
Victorie Saint Trond, cota 2.15 la Sportingbet.

Ambele marchează, cota 1.76 la Netbet.

Mohammed Tchité marcator, cota 3.40 la Unibet.

Leave a Reply