Avancronici fotbal : Jupiler Pro League – La Gantoise vs Anderlecht

Este meciul “șoc” al etapei din Belgia între cele mai puternice echipe din campionat, “vânate” însă din umbră de FC Bruges. Liderul din Gand a fost egalat de Bruges, învingătoare aseară cu 3 la 0 în partida cu Mouscron. În ultimele 10 meciuri La Gantoise a înregistrat o singură înfrângere, înainte de sărbători, 0 la 2 cu Malines. Anderlecht are o serie bună înainte de pauza, cu 3 victorii si 3 remize.

Avancronica meciului derby l-a inclus și pe Alin Stoica, intervievat de jurnaliștii ziarului “La Capitale”. Românul, fost jucător la Anderlecht între 1996 și 2002, s-a declarat dezamăgit de absența spectacolului în jocul fostei sale echipe. Stoica a declarat că și acum ar putea trece testele fizice la oricare dintre cele două cluburi și că celor din Bruxelles le lipsește un om cu stilul lui … Alin Stoica . Din păcate pentru român niciuna dintre echipe nu și-a exprimat dorința de a-l înregimenta…

Anderlecht  și La Gantoise sunt supuse unui adevărat asediu în această perioada de transferuri. N’Sakala este vizat de AS Roma, Tielemans de către Juventus, Dennis Praet este cerut de Liverpool, Sven Kums este ofertat de Fiorentina. Dacă Anderlecht pare deschisă spre transferuri, campioana din Gand refuză, prin vocea directorului sportiv Michel Louwagie, orice ofertă fi ea și de 20 de milioane de euro. La Gantoise a făcut chiar achiziti, fiind aduși mijlocașii Lucas Deaux de la Nantes și Gustav Wikheim de la Stromsgodset, atacanții Peirre Diedhiou de la Haugesund și Peter Olaynka de la Skenderbeu .

Anderlecht l-a cedat pe Gillet la Nantes și l-a adus pe fundașul dreapta brazilian Rafael Galhardo, 24 de ani, fost la Santos și Gremio. Pentru partida de pe Ghelamco Arena, Les Mauves au probleme de efectiv cu Leander Dendoncker accidentat, Defour încă în pioneze după accidentarea la gleznă și Dennis Praet presat de agentul sau, Jacques Lichtenstein, să plece cât mai repede din Belgia. Andy Najar, Okaka, Youri Tielemans, Kara Mbodji, Matias Suarez sau Imoh Ezekiel sunt oamenii în formă pentru echipa din capitala.

La Gantoise îl are pe Benito Raman suspendat, dar Sven Kums, Laurent Depoitre, Danijel Milicevic, Nana Assare, Brecht Dejaegere și Matz Sels sunt apți pentru meci.

La Gantoise : M. Sels – L. Deaux, L. Nielsen, S. Mitrovic, N. Asare, D. Milicevic – S. Kums, B. Dejaegere, Renato Neto – Moses Simon, L. Depoitre.

RSC Anderlecht : S. Proto – Acheampong / Rafael, O. Deschacht, K. Mbodji, F. N’Sakala – A. Najar, D. Praet, S. Defour, Y. Tielemans – M. Suarez, S. Okaka.

Meci nul, X solist, cota 3.30 la Sportingbet.

Total goluri Gent/La Gantoise, peste 1,5, cota 2.20 la NetBet.

Ambele marchează, cota 1.65 la Winmasters .

Leave a Reply