Avancronici fotbal : Grecia, Super League – AEK Atena vs PAOK Salonic

Dikefalos Aetos – vulturii bicefali, din Nord si Sud se dueleaza azi la Atena.  AEK si PAOK, aflate departe, foarte departe de Olympiakos, lupta pentru locul doi.  Atenienii, cu trei victorii la rand in campionat, au trei puncte avans si spera sa se distanteze de PAOK. Este un meci pentru amatorii de “ambianta” pe stadioane si pentru cei care isi amintesc cu drag de marii jucatori – Gustavo Poyet, antrenor la AEK il va infrunta pe Igor Tudor, tehnicianul celor din Salonic.

Nu ezitati sa va plasati pronosticurile pentru acest meci- aveti cote excelente si bonus la deschiderea contului.

In fotbalul grec se poate spune ca a ramas doar Olympiakos, lider si la ora actuala cu 19 puncte peste AEK, echipa care castiga titlu dupa titlu. In Grecia, tot ce se intampla nu are corespondent in alte tari, iar cuvintele criza, violenta, coruptie si imaginea stadioanelor goale sunt la ordinea zilei.
AEK Atena este un club care cunoaște din plin problemele din fotbalul grec. Exclusă din competiile europene, retrogradată până în liga a treia, echipa din capitala Greciei încearcă să revină la statutul avut până acum câțiva ani.  Enosi Filon AEK a preluat controlul clubului, iar Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos sau Athletic Union of Constantinopole, revine încet-încet printre echipele de top din Grecia .

Vulturul bicefal din capitala incearca sa isi ia din nou avant, dar fara nume mari. Nu mai sunt vedete că altădată, dar s-a mers pe aducerea unor jucători liberi de contract sau care vor să se relanseze.  Ronald Vargas, Diego Buonanotte , Rafik Djebbour ( jucător care a prins și vremuri de glorie la AEK) sau suedezul Jakob Johansson reușesc un sezon excelent.  Aducerea lui Gustavo Poyet ca antrenor în locul lui Traianos Dellas pare de bun augur . În lot se află jucători care nu reușesc să confirme, precum spaniolul Didac Villa sau argentinianul Buonanotte, care nu poate juca 90 de minute, dar rămâne un stângaci de clasă si are 5 goluri marcate în campionat și 4 în cupă . Cel mai bun jucător este mijlocașul Johansson, venit liber de contract de la o altă “legendă” în cădere liberă, IFK Göteborg. Suedezul marchează, pasează, face excelent faza defensivă si are șanse să prindă lotul pentru EURO . Se remarcă și atacanții Aravidis și Helder Barbosa, mijlocașii Petros Mantalos și Ronald Vargas, apărătorii Tzanetopoulos, născut în 1995, Vasilios Lampropoulos, Rodrigo Galo – ex Braga, Gil Vicente și portarii Alain Baroja și Giannis Anestis – venezueleanul este titularul postului, dar este accidentat.


Gustavo Poyet are probleme pentru derby in linia mediana unde poate lipsi mijlocasul central André Simões. Lotul anuntat este format din Anestis si Vouros, portari, Bakakis, Soiledis, Galo, Arzo, Lamropoulos, Kolovetsios, Didac, fundasi, Vargas, Simões, Johansson, Mantalos, Bouonanote, Barbossa, mijlocasi si Platellas, Djebbour si Aravidis, atacanti. Programul este unul incarcat pentru ca joi urmeaza un meci greu, in cupa cu cealalta echipa din Salonic, Iraklis.

Sezonul actual nu este unul prea reușit pentru PAOK.  Dikefalos de Nord, în ciuda sumelor mari cheltuite pe transferuri, a prezenței lui Frank Arnesen ca director sportiv, a lui Dimitar Berbatov în atac și a lui Igor Tudor pe bancă, nu se află decât pe locul 3 în campionat, la 22 de puncte de liderul Olympiakos, la 3 puncte de AEK și cu un singur punct in plus față de Panathinakos.  Konstantinidis, Kitsiou, Tziolis, Berbatov sau Robin Olsen sunt fie ieșiți din formă, fie accidentați – portarul Olsen,adus ca viitorul număr 1 al Scandinaviei este foarte popular pe youtube pentru gafele sale . Bulgarul Berbatov are doar 4 goluri și două accidentări…

Grecii nu fac daruri, dar pentru acest meci aveti aveti bonus la deschidere de cont si cote excelente !

Echipa se bazează pe Garry Rodrigues, un jucător extrem de rapid și util în banda dreapta și pe Robert Mak, slovacul trecut pe la Manchester City reușind să marcheze inclusiv în victoria frumoasă, dar inutilă, cu Dortmund . Portughezul Miguel Vitor – ex Benfica și grecul Tzavellas sunt oamenii de bază în defensivă cu bosniacul Cimirot având prestații bune în fața lor.  Fundașul dreapta Skondras rămâne la 25 de ani doar o mare speranța. Albanezul Ergys Kaçe, un jucător extrem de talentat, pătimește încă pentru pozele în care era îmbrăcat în tricoul UCK – armata de eliberare din Kosovo și chiar dacă este folosit în meci pare să îi ducă dorul lui Tzandaris, jucător plecat la Olympiakos . Omul care a aratat constanța în joc este atacantul Stefanos Athanasiadis, un golgeter veritabil, care a preluat și banderola de căpitan.


Pentru meciul de azi Igor Tudor pare sa aiba reale probleme. Mak si fundasul Stelios Malezas s-au antrenat separat avand probleme medicale. Athanasiadis si Tzavellas sunt suspendati, dar au facut deplasarea la Atena pentru ca PAOK va ramane in capital in vederea meciului de cupa de miercuri cu Panionios. Revine fundasul portughez Ricardo Costa, accidentat de mai bine de trei luni, iar pentru meciul de cupa vor mai fi selectati trei sau patru jucatori de la echipa de tineret. Sunt prezenti in lot jucatori precum Olsen, Skondras, Vitor, Kitsiou, Malezas, Tziolis, Gojko Cimirot, Erik Sabo, Eyal Golasa, Berbatov, Pelkas sau Jairo.

Victorie AEK, cota 1.95 la casa de pariuri online Sportingbet.

Ambele marcheaza, cota 2.30 la Unibet.

Helder Barbosa marcator, cota 5.75 la NetBet.

Leave a Reply