Avancronici fotbal : Cupa Portugaliei – Boavista Porto vs FC Porto

Sunt sigur că cel puțin un farmacist din orașul Porto l-a auzit în ultimele zile pe Ion Timofte spunând “Eu quero uma pílula por favor” . Fostul fotbalist român și-a început activitatea ca director executiv la Boavista cu două meciuri extrem de dificile.  Echipa sa, aflata pe locul 17 în clasamentul din Liga NOS, a întâlnit-o duminică pe marea rivală, FC Porto și a pierdut clar, scor 0 la 5. Azi, în sferturile Cupei Portugaliei adversar le este…  FC Porto .

timoftejuc fcp b

Timofte, fost jucător la ambele echipe, are desigur dureri de cap. Atât el cât și directorul sportiv, senegalezul Fary Faye, fost atacant la Boavista și Beira Mar, mizează măcar pe meci bun dacă nu la o calificare care ar fi fost extrem de utilă în contextul actual.

Aveti cote excelente si nenumarate optiuni de paria live pe derby-ul orasului Porto.

Pentru Panteras Negras bilanțul cu FC Porto este unul negativ și în cupă: 12 meciuri, 8 victorii pentru azuis e brancos, 2 pentru Boavista. Ultimul meci dintre cele două în cupă a fost în 2003/2004, victorie FC Porto cu 1 la 0, iar ultimul succes al Boavistei datează din 1992, din finala competiției. Mai trebuie spus că “os boavisteiros” nu au mai trecut de faza sferturilor în cupa din sezonul 2004/2005. Cei de la FC Porto au un parcurs excelent în cupa în acest an, fără gol primit și în ultimele 8 meciuri jucate în faza sferturilor s-au calificat mai departe. Antrenorul Boavistei, Erwin Sanchez consideră că echipa sa are șanse de calificare și că situația în cupa este diferită, pentru “Dragões” fiind imposibil să repete un meci că cel de duminică în care au câștigat cu 5 la 0.  Partida se anunță ca extrem de dificila, Boavista având probleme de lot. Căpitanul Tengarrinha, schimbat în minutul 16 duminică, are ruptură de ligamente la genunchiul stâng, fundașii Nuno Henrique și Anderson Correia au probleme musculare, iar alți doi fundași Tiago Mesquita și Afonso Figueiredo precum și mijlocașul Ruben Gabriel și atacantul Luisinho sunt și ei incerți.

meci boavisat fcp

FC Porto revine pe Estádio do Bessa fără Alberto Bueno, Maicon și André André, dar cu jucători precum Casillas, Maxi Pereira, Martins Indi, Brahimi, Aboubakar, Tello, José Ángel, Evandro, Hector Herrera, Jesús Corona, Miguel Layún, Danilo Pereira sau Imbula.
Primul 11 ar putea arăta astfel :
Boavista : Gideão Castro – Emmanuel Hackman, Carlos Santos, Tiago Mesquita, Philipe Sampaio – Idris Mandiang, Reuben Gabriel – Anderson Carvalho – Douglas Abner, Zé Manuel, Andre Bukia
FC Porto : Iker Casillas – Maxi Pereira, Bruno Martins Indi, Iván Marcano, Miguel Layún – Danilo Pereira – Rúben Neves, Hector Herrera – Jesús Corona, Vincent Aboubakar, Yacine Brahimi

Ambele marchează, cota 2.58 la Winmasters .

Total goluri Boavista, peste 0,5, cota 2.38 la Unibet .

Meci nul și ambele marchează, cota 9.00 la NetBet .

Meci nul, X solist, cota 5.00 la SportingBet.

Leave a Reply