Avancronici fotbal – Cupa Greciei : Levadiakos vs AEK Atena, 6 ianuarie

Fotbalul grec este unul greu de analizat și urmărit, cuvintele de baza fiind criză, violență, corupție sau abuzuri. În luna decembrie, atât meciurile din Cupă cât și cele din Super Liga au fost la un pas să nu se dispute pe fondul grevei jucătorilor. Asociația jucătorilor profesioniști, Panhellenic Association of Paid Footballers, atrage în mod constant atenția asupra situației jucătorilor neplătiți la timp, probleme financiare ducând foarte des la rezilierea contractelor . S-a încercat chiar constituirea unui fond destinat fotbaliștilor rămași fără contract și neplatiti. Cluburile din prima liga trebuiau să aducă câte 15.000 de euro, cele din liga secundă câte 8.000 și câte 3.000 pentru cele din liga a treia . Trebuie spus că salariile din fotbalul grec, cu excepția a 6-7 echipe sunt undeva în jurul a 1.000 de euro lunar. Fondul amintit a rămas doar pe hârtie, cluburile neplătind sumele stabilite .

ael lot

AEK Atena este un club care cunoaște din plin problemele din fotbalul grec. Exclusă din competiile europene, retrogradată până în liga a treia, echipa din capitala Greciei încearcă să revină la statutul avut până acum câțiva ani. Enosi Filon AEK a preluat controlul clubului, iar Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos sau Athletic Union of Constantinople, revine încet-încet printre echipele de top din Grecia . Nu mai sunt vedete că altădată, dar s-a mers pe aducerea unor jucători liberi de contract sau care vor să se relanseze. Ronald Vargas, Diego Buonanotte , Rafik Djebbour ( jucător care a prins și vremuri de glorie la AEK) sau suedezul Jakob Johansson reușesc un sezon excelent. Aducerea lui Gustavo Poyet ca antrenor în locul lui Traianos Dellas pare de bun augur . În lot se află jucători care nu reușesc să confirme, precum spaniolul Didac Villa sau argentinianul Buonanotte, care nu poate juca 90 de minute, dar rămâne un stângaci de clasă si are 5 goluri marcate în campionat și 4 în cupă . Cel mai bun jucătorul este mijlocașul Johnasson, venit liber de contract de la o altă “legendă” în cădere liberă, IFK Göteborg. Suedezul marchează, pasează, face excelent faza defensivă si are șanse să prindă lotul pentru EURO . Se remarcă și atacanții Aravidis și Helder Barbosa, mijlocașii Petros Mantalos și Ronald Vargas, apărătorii Tzanetopoulos, născut în 1995, Vasilios Lampropoulos, Rodrigo Galo – ex Braga, Gil Vicente și portarii Alain Baroja și Giannis Anestis – venezueleanul este titularul postului, dar este accidentat .

levadiakos

Meciul cu Levadiakos se anunță interesant mai ales că AEK a înregistrat a doua înfrângere din istorie în fața echipei din Livadeia pe 21 decembrie – în întâlnirile directe AEK are 8 victorii, iar 3 meciuri s-au încheiat la egalitate. Din lotul lui Levadiakos se remarcă atacantul Vangelis Mantzios, 6 goluri în campionat și unul în cupă plus 4 pase decisive, bine completat de bulgarul Domovchiyski, gol super din foarfeca în victoria cu echipa lui Răzvan Lucescu, Xanthi și de tânărul Giakoumakis. În lot se află și portughezul Milhazes, trecut prin Liga I și puternicul rwandez Edwin Ouon – ex Cagliari, Anvers, AEL Limassol . Un alt jucător interesant este Konstantinos Manolas, filul fostei glorii de la AEK, Stylianos “Stelios” Manolas și vărul fundașului Romei, Konstantinos „Kostas” Manolas . Cele două echipe sunt despărțite de 8 puncte în clasamentul primei ligi, cu Levadiakos pe 7, 22 de puncte și AEK pe locul 2 cu 30 de puncte. Levadiakos are o perioda buna cu 6 meciuri fără înfrângere, un egal cu PAOK și 5 victorii în campionat și cupă, ultimul eșec fiind pe 22 noiembrie. Lipsesc pentru acest meci mijlocașul Lucas Favalli alături de portughezul Milhazes .

Meci nul, X solist, cota 3.00 la casa de pariuri online Fortuna.

Total goluri Levadiakos, peste 0,5 , cota 1.58 la NetBet .

Total goluri AEK, peste 1,5 , cota 2.40 la SportingBet .

Leave a Reply