Avancronici fotbal : Cupa Franței – SCO Angers vs Football Club des Girondins de Bordeaux

Ambele formații au același obiectiv, calificarea în turul următor. Cele două echipe s-au întâlnit acum o lună în campionat, scor 1 la 1, diferența față de acel meci fiind forma în creștere a oaspeților .

Se anunță drept un meci tare cu două echipe a căror forță stă în liniile defensive. Nu va mirați, dacă Angers este deja una dintre cele mai solide echipe din Franța din acest punct de vedere, Bordeaux a făcut și ea un pas mare în această directie în ultima perioada. Cuplul Cédric Yambéré – Frédéric Guilbert devine tot mai sigur de la un meci la altul, iar asocierea lui Chantôme la demersul defensiv se dovedește foarte inspirată. Evoluțiile bune ale lui Yambéré sunt dovada unei colaborări excelente cu Patrick Battiston și sunt vizate de un alt fost mare fundaș al Franței, Marius Trésor. Statisticile sale sunt tot mai bune, cu pase reușite -54 din 60, aproape fără greșeală în zona centrală -41 din 47 și, lucru foarte important, joacă în principal “în față” 29 din 35 .

Meciul este in direct, cote excelente la live, aveti totul aici.

Pentru Angers este o nouă ocazie să confirme poziția din clasament și să arate că poate face față și presiunii mediatice. După meciul de la Nisa, jurnaliști precum Pierre Ménes sau protagoniști ai partidei precum Hatem Ben Arfa au criticat stilul de joc al angevinilor. Este doar un atac fără rost în condițiile în care echipa din Angers joacă și face ceea ce poate, cu un buget extrem de mic – al 19-lea din 20 de echipe, cu jucători care nu valorau prea mult individual, dar care formează acum o echipă și chiar demonstrează că merită să se afle pe poziția a treia.


Bordeaux are deja 9 meciuri fără înfrângere, a câștigat duelul “renăscuților” cu Lille, dar se află doar pe locul 10 în Ligue 1.  4 victorii la rând au strâns Willy Sagnol și băieții săi, cu Frejus, Montpellier, Lorient și Lille, totul în condițiile în care accidentările și suspendările lasă în afara lotului mulți jucători. Noutatea în cazul problemelor medicale este Diego Rolan care lipsește azi alături de Simon Lefebvre, Milan Gajic, Robin Maulun, Pablo, Grégory Sertic și Isaac Kiese Thelin, toți accidentați. Îi adăugăm aici pe Nicolas Pallois și Wahbi Khazri, suspendați. Alți trei jucători, Diego Contento, Nicolas Maurice-Belay și André Poko, au fost lăsați în afara lotului . Sagnol se va baza la Angers pe Carrasso și Prior, portari, Guilbert, Poundjé, Sané, Yambéré, Ambrose, B. Traoré, fundași, Chantôme, Plasil, Soni, Abdou Traoré, Vada, mijlocași și Crivelli, Diabaté, Jussiê, Ounas și Touré, atacanți.  Jérôme Prior, Jean Ambrose, Baba Traoré, Kevin Soni și Thomas Touré își fac reapariția în lot. Valentin Vada, un jucător extrem de tehnic și Adam Ounas, mereu dispus la efort, implicat în joc, vor avea din nou șansa să fie titulari.


Angers va aborda meciul cu același lot din partidele cu Caen și Nice, noutățile fiind titularizarea lui Săïd Benrhama alături de Yatarra în atac și apariția lui Denis Petric între buturi. Lipsește doar fundașul de bandă, Yoann Andreu, lăsat să se odihnească. Stéphane Moulin se poate baza pe Letellier, Petric, Angoula, Manceau, Traoré, Thomas, Bouka Moutou, Săïss, Ndoye, Auriac, Diers, Ngosso, Capelle, Sunu, Benrahma, Ketkeophomphone, Yattara și Sissoko .

Meci nul, X solist, cota 2.95 la Sportingbet.

Total goluri Bordeaux, peste 0,5, cota 1.43 la NetBet.

Calificare Bordeaux, cota 2.07 la Unibet.

Leave a Reply