Avancronici fotbal: A Kategoria, Cipru – Apollon Limassol vs. Omonia Nicosia

Se anunță un meci interesant în Cipru între ocupantele locurilor 4 și 5, Apollon Limassol și Omonia Nicosia. Apollon a surpins pe toată lumea în etapa trecută pierzând cu 2 la 0 meciul cu Ethnikos Achnas, echipa unde evoluează și românul Alexandru Iacob, titular în meci. Ritmul impus de liderul AEK Larnaca pare să le depășească pe urmăritoare, dar echipa din Limassol care ne impresiona în ediția 2014-2015 a Europa League pare să aibă stilul ei. Fără a avea zbuciumul și disperarea unor echipe precum APOEL Nicosia sau Omonia, alb-albaștrii se pot plânge doar de eliminarea din cupele europene în fața celor de la Qabala, duel  în care arbitrajul i-a defavorizat în mod flagrant. Colonia portughezo-braziliană de la echipă se îmbină destul de bine cu jucătorii ciprioți plus cele câteva elemente din Croația, Serbia și Bulgaria. Se remarcă portarul Bruno Vale, fundașii Elizio, Stylianou și Freire, mijlocașii Alex da Silva, Stojanovic, Slavchev, Esteban Saccheti și Joao Pedro precum și ofensiva formată din grecul Papoulis, cipriotul Kolokoudias și brazilianul Thuram .

Pentru Omonia cuvântul de baza este instabilitate. Echipa nu reușește să iasă din criza financiară din 2012 încoace și acest lucru se vede și în clasament. Antrenorul Kostas Kaiafas a fost demis după doar 6 etape și chiar dacă aducerea lui Vladan Milojević pare să fi schimbat lucrurile în bine, echipa rămâne inconstantă și departe de ambițiile legate de câștigarea campionatului.

La Omonia îl găsim în lot pe Laurențiu Brănescu, un portar care promitea să fie un jucător de bază pentru România, dar situația actuală este una tristă pentru jucătorul de 21 de ani. Georgalides, portarul naționalei Ciprului, Economides, Demetris Christofi, croatul Ivan Runje, maltezul Schembri, irlandezul Cilian Sheridan ( ex- Celtic, CSKA Sofia, APOEL) și veteranul Nuno Assis ( ex- Guimaraes, Benfica) sunt jucătorii de bază ai Omoniei. În lot se află și ivorianul Romaric (cândva un jucător excelent în Ligue 1, ex- Beveren, Le Mans, Sevilla, Espanyol , Bastia), precum și belgienii Ziguy Badibanga – ex Anderlecht, Charleroi și Faysel Kasmi.

Victorie Apollon, cota 2.20 la NetBet.

Ambele marchează, cota 1.77 la Winmasters.

Total goluri, peste 2,5, cota 1.95 la Sportingbet.

Leave a Reply