Cupa Romaniei – Un trofeu pentru Patrick Ekeng

Finala Cupei Romaniei – Dinamo Bucuresti vs CFR Cluj

Este o finală tristă a Cupei României.  Dinamo București și CFR Cluj-Napoca sunt echipele prezente în finala de la București. Lipsește Patrick Ekeng. Cele două echipe calificate în finală, dinamoviștii chiar grație golului marcat de Ekeng, joacă în memoria fotbalistului din Camerun. Finala Cupei României – Dinamo București vs CFR Cluj, un meci pentru Patrick Claude Ekeng Ekeng.

Acum două zile, pe 15 mai, Patrick Claude Ekeng Ekeng s-a întors definitiv în țara sa, în cimitirul din Ngousso, cartierul din Yaoundé unde locuiește familia sa. Alexandre Song Billong, fostul jucator de la Barcelona si Arsenal, fratele mai mare al lui Patrick și Joseph Ekeng Billong, capul familiei sunt de neconsolat.

Alexandre Song nu poate accepta tragedia, dar viața fratelui sau Patrick Ekenk Ekeng a fost precum cea vivianitului, mineralul care se găsește din abundență în pământul din Camerun. Vivianitul se face pulbere atunci când stă într-un mediu uscat. Sec și uscat pare și ultimul meci din Cupa României ediția 2016, iar festivismul arătat de FRF nu își are locul.

Putem spune că azi, una dintre echipe va pierde un meci și trofeul, “a pierde” fiind caracteristica fotbalului românesc. Pierdem cluburi cu tradiție, pierdem meciuri importante, pierdem oameni la propriu și nu la figurat, ne pierdem

Dinamo București joacă pentru a 23-a oară într-o finală de Cupa României. Prima finală a fost în 1954 contra celor de la Metalul Reșița, iar ultima a fost cea din 2012 contra Rapidului din București. Dinamoviștii au câștigat 13 trofee, ultimul fiind cel din 2012. Un al 14-lea trofeu ar coincide în mod trist cu numărul 14 purtat de camerunezul Ekeng la Dinamo. Tricoul cu numărul 14 va fi retras în Ștefan cel Mare, la fel ca și cel cu numărul 11 purtat de Cătălin Hâldan.

CFR Cluj-Napoca joacă a cincea finală din istorie. Ardelenii au 3 victorii în 2008, 2009 și 2010 și un eșec, contra Petrolului Ploiești, în 2013.

Băieții vor evolua cu gândul la Patrick! El ne-a dus în finală, vom câștiga trofeul în memoria lui” – Ionel Dănciulescu; sursa frf.ro

“Toți suntem conștienți de importanța acestei finale, nu numai pentru că e un trofeu, ci pentru că e important pentru Patrick și familia lui. E un meci special pe care îl tratăm ca atare. Noi mai putem să facem ceva pentru Patrick, dar pe Patrick înapoi nu mai putem să-l aducem. Trebuie să facem ceva ca el să rămână în amintirea tuturor” – Mircea Rednic; sursa agerpres.ro

Dinamo e o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, iar noi trebuie să fim concentrați și să câștigăm fiecare duel. Nu știu dacă cei de la Dinamo se vor putea concentra după tragedia cu Ekeng; este evident că moartea sa a afectat pe toată lumea. Cred că Dinamo va fi motivată să câștige și pentru Ekeng” – Antonio Conceição; sursa agerpres.ro

“Mă bucur foarte mult când înscriu și îmi doresc acest lucru pentru finala cu Dinamo. Acest trofeu va fi unul special pentru mine, vreau să îl dedic băiatului meu care e în ceruri și nepotului meu care este destul de bolnav. Sper ca el să treacă peste acest moment dificil cu bine” – Cristian Bud; sursa frf.ro

  • Intra aici pentru oferta speciala a agentiei de pariuri online Betfair – bonus 200 Euro la prima depunere si cea mai mare oferta de pariere dintre casele de pariuri online!

Dinamo București se află la ultimul meci al sezonului. Echipa a terminat pe locul 4 în play-off după ce la sfârșitul sezonului regulat s-a aflat pe locul 2 la doar trei puncte de Astra Giurgiu.

CFR Cluj-Napoca vine după o victorie, 2 la 1 cu FC Voluntari și ocupă locul 2 în play-out. Echipa mai are de disputat încă 3 etape în actualul sezon. Clujenii au “beneficiat” de o penalizare de 10 puncte care i-a trimis în zona locurilor 7-14 la sfarsitul sezonului regulat.

CFR nu poate conta la meciul de azi pe Adrian Păun, accidentat. Conceição se poate baza pe o linie ofensivă de calitate cu Bud, Beleck, Jakolis sau Cristian Lopez, susținuți de Juan Carlos Ruiz sau Nouvier.

Meciul va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan susținut de brigada pe care o va avea și la Euro 2016. Este vorba despre asistenții Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe și de adiționalii Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu.

Finala Cupei Romaniei – Dinamo Bucuresti vs CFR ClujOvidiu Hațegan a condus și finala din 2014 dintre Astra și Steaua, câștigată după lovituri de la 11 metri de către echipa din Giurgiu.

În actualul sezon Hațegan a “împărțit” 108 cartonașe galbene și 4 roșii în 20 de partide. În meciurile arbitrate de el s-au marcat 33 de goluri, gazdele s-au impus de 6 ori, iar 8 partide au fost remiză.

  • Agentia de pariuri online Netbet iti ofera o cota speciala, 4.50 pentru victoria dinamovistilor! O gasesti in sectiunea „Promotii” – intra acum in contul tau NetBet!

Primul 11 ar putea fi urmatorul:

Dinamo: Cerniauskas; Ante Puljic, Mevlja, Marc, Steliano Filip; Antun Palić, Hanca, Romário Kortzorg, Paul Anton, Valentin Lazar; Harlem Gnohéré.

CFR: T. Marc; Thiago Lopes, Andrei Mureșan, Larie, Camora; Juan Ruiz, Petrucci, Filipe Nascimento / Gomelt; Nouvier , Bud / Cristian López, Jakolis.

Finala Cupei Romaniei – Dinamo Bucuresti vs CFR Cluj

Gol marcat minutele 1-15, DA, cota 3.65 la agentia de pariuri online Netbet.

Ambele marcheaza, cota 1.95 la agentia de pariuri online Unibet.

Dinamo inscrie in prima repriza, DA, cota 2.08 la agentia de pariuri online Unibet.

Total goluri Dinamo, peste 1,5, cota 2.50 la agentia de pariuri online Netbet.

Leave a Reply