Toate calculele de calificare in optimi la EURO 2016

S-au scurs, iata, primele doua etape din grupele EURO 2016. Cu un nivel calitativ destul de slab, pana acum, cu putine goluri marcate, Campionatul European din Franta incepe de astazi sa isi cearna sita si sa aleaga echipele calificate in optimile de finala ale competitiei. Romania-Albania este meciul care ne intereseaza pe noi in mod deosebit deoarece nationala noastra are ocazia, la distanta de 16 ani, sa treaca iar de grupele unui turneu important. Sa vedem, asadar, ce sanse are Romania si ce sanse au celelalte nationale din cele 6 grupe.

Reamintim ca, in conformitate cu noul sistem de calificare, primele 2 clasate din fiecare grupa merg mai departe, alaturi de cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 din cele 6 grupe.

Romania-Albania, o victorie cat o calificare

Clasamentul Grupei A, cea din care face parte si Romania, arata astfel: Romania-Albania victorie pentru calificare

Meciuri ramase: Romania-Albania si Franta-Elvetia, astazi, 19 iunie.

In grupa noastra, Franta este sigura de calificare, singura necunoscuta este locul pe care termina. Francezii isi doresc sa castige grupa pentru a evita Germania in optimi si, in mod normal, isi vor atinge obiectivul. O victorie si chiar un egal, plaseaza Franta pe locul 1.

IMPORTANT: La meci egal intre Franta si Elvetia, ambele se califica mai departe, indiferent de rezultatul meciului Romania-Albania! Desi este greu de crezut ca la acest nivel ar exista meciuri „prietenesti”, pentru cei care merg pe varianta unui egal, aveti o cota excelenta de 2.8 la casa de pariuri Netbet!

Elvetia poate prinde locul 1 printr-o victorie miraculoasa contra Frantei, cotata la 5.75 la agentia de pariuri Sportingbet!!!

Romania se poate califica direct de pe locul 2 din grupa daca Franta invinge Elvetia la orice scor, iar noi castigam cu Albania la cel putin 2 goluri diferenta. Aceasta este conditia minima de calificare. Daca Franta castiga la mai mult de 2 goluri cu Elvetia, atunci Romania-Albania se poate incheia chiar si cu o victorie la limita a baietilor nostri si am fi calificati de pe locul 2, fara sa ne mai intereseze ce se intampla in celelalte grupe.

Romania se poate califica si de pe locul 3, in cazul in care Elvetia nu pierde cu Franta, cu conditia sa invinga astazi Albania si sa acumuleze 4 puncte in clasament. In acest caz, sansele de calificare sunt de peste 95%, cum vom explica mai jos. Victoria Romaniei are o cota de 2.15 la agentia de pariuri Winmasters si, respectiv, de 2.22 la Unibet.

CEA MAI MARE COTA, 2.32, o gasiti la Stanleybet.ro, ca de obicei, campioni la cote pe EURO 2016!

AI COTE MARITE la Netbet si Betfair! Cota 6.00 la Betfair si 11.00 la Netbet! Vezi aici cotele marite!

De remarcat faptul ca ne putem califica si in caz de egalitate cu Albania, cu 3 puncte in clasament, dar sansele, in aceste conditii sunt foarte mici.

Albania nu se poate califica decat de pe locul 3, in conditiile in care invinge Romania si asteapta jocul rezultatelor in celealte grupe. Cu 3 puncte, sansele e calificare sunt sub 20%. Cine mizeaza pe victoria albanezilor are o cota de 3.5 la Netbet. Albania are, la acest moment golaveraj 0:3, deci are nevoie de o victorie la minim 2 goluri diferenta cotra Romaniei pentru a spera cu sanse cat de cat reale la calificare!

Ce sanse are Romania de pe locul 3

Clasmentul celor mai bune locuri 3 la acest moment arata asa:euro 2016 clasament locul 3

In cazul in care castigam astazi, acumulam 4 puncte in grupa si un golaveraj cel putin zero. La victorie la handicap, vom avea golaveraj pozitiv.

Din celalte grupe, exista cel putin doua in care locul 3 nu poate acumula mai mult de 3 puncte, la modul teoretic.

In Grupa C, doar un egal al Irlandei de Nord cu Germania le poate asigura britanicilor 4 puncte, dar acest rezultat este mai mult unul fantastic. In Grupa E, doar o combinatie extrema, Irlanda sa invinga Italia si Suedia sa invinga Belgia, ar duce a situatia in care atat suedezii, cat si irlandezii sa acumuleze 4 pct. Dar Irlanda are golaveraj minus 3, deci trebuie sa bata Italia la scor de neprezentare, minim 3 goluri diferenta!!!

Practic, o victorie azi in meciul Romania-Albania ne asigura in proportie de 95% calificarea de pe locul 3 cel putin. O victorie la handicap creste sansele pana spre 100%. Asa, incat sa tinem pumnii stransi baietilor nostri!

Calcule de calificare in Grupa B

Euro 2016 grupa b

Meciuri ramase: Anglia-Slovacia si Rusia-Tara Galilor, maine, 20 iunie.

Complicata grupa, cu sanse de calificare pentru orice echipa.

Anglia se califica, in primul rand, daca nu pierde cu Slovacia, indiferent de ce se intampla in cealalta partida. In cazul unei victorii, cotata cu 1.7 la Sportingbet, Anglia castiga grupa. Chiar si in caz de egalitate cu Slovacia, Anglia poate castiga grupa cu conditia ca galezii sa nu invinga rusii.

Anglia se poate califica si in cazul in care pierde cu Slovacia (cota 6.2 la Betfair pentru victoria Slovaciei), de pe locul 2, cu conditia ca galezii sa faca egal cu rusii. Daca rusii bat galezii si Anglia pierde, calculele se complica, un rol determinant avand diferenta de goluri inregistrata in cele doua partide. Dar acesta este un caz mai degraba de domeniul speculatiilor. Anglia poate pierde ipotetic calificarea daca sunt invinsi la scor mare de slovaci si rusii bat rau de tot pe galezi. In acel moment Anglia asteapta rezultatele din celealte grupe.

Galezii se califica cu o victorie contra rusilor, cota 2.88 la Winmasters si 2.9 la casa de pariuri Fortuna. Ramane de vazut de pe ce loc. Un egal cu rusii, cota 3.1 la Fortuna, ii scoate din cursa pe sovietici si ii poate califica direct pe galezi daca Anglia nu pierde cu Slovacia. In caz de egalitate la puncte intre Slovacia si Tara Galilor, britanicii au castig de cauza datorita victoriei in meciul direct. In cazul in care pierd, galezii nu pot prinde decat maxim locul 3, si stau la mana rezultatelor din celelalte grupe.

Slovacia se califica direct daca invinge Anglia sau daca scoate un egal si Rusia bate Tara Galilor. La egalitate de puncte intre Slovacia si Rusia, primii merg mai departe datorita victoriei in meciul direct. Slovacii pot termina grupa pe locul 1 chiar, in cazul unei victorii cu englezii, coroborata cu victoria rusilor impotriva Tarii Galilor. Daca Slovacia pierde cu Anglia, trebuie sa se roage ca rusii sa nu bata Tara Galilor, caz in care slovacii ar cadea pe locul 4. Daca galezii nu pierd cu rusii, Slovacia astepata cu 3 puncte in clasament jocul rezultatelor.

Rusii au doar varianta victoriei cu galezii pentru a spera la calificare. Cota Rusiei este de 2.6 la Netbet si, respectiv, 2.65 la Stanleybet. Chiar si cu o victorie, rusii nu sunt neaparat siguri de calificare directa, in cazul in care Slovacia nu pierde cu Anglia. Dar pot spera la calificare de pe locul 3, in urma rezultatelor din celelate grupe, cu sanse foarte bune, avand un golaveraj bun, cu multe goluri marcate.

Calculele de calificare in Grupa C

euro 2016 grupa c

Victoria Irlandei de Nord a complicat calculele de calificare. Ce stim cu siguranta este ca Ucraina este deja eliminata, nu are nicio sansa nici macar la locul 3.

Meciuri ramase: Germania-Irlanda de Nord si Polonia-Ucraina

Calculele aici sunt mai simple. Germania se califica in cazul unei victorii previzbile cu britanicii. Cota 1.3 la Unibet si 1.25 la eFortuna. Mai mult, castiga grupa in cazul unei victorii, chiar daca Polonia invinge Ucraina, cu conditia ca marja victoriei sa fie cel putin egala cu cea a polonezilor. Daca, insa, Germania invinge la mai putine goluri decat invinge Polonia pe Ucraina, departajarea se va face la golaveraj.

Polonia se califica 100% in cazul unei victorii cu Ucraina, foarte posibila, desi casele de pariuri dau cota foarte mare, 1.90 la Sportingbet si chiar 2.00 la Netbet. Ma astept sa scada cotele pana la ora meciului. Polonia poate chiar castiga grupa, in cazul explicat mai sus. Daca Polonia scoate doar un X ( cota 3.35 la Winmasters), se califica 100%, dar poate pierde grupa in cazul unei victorii istorice a nord-irlandezilor cu Germania ( cota 9.25 la Stanleybet si 13 la Sportingbet). In cazul in care Polonia pierde cu Ucraina, are sanse mari sa se califice, in masura in care Irlanda de Nord pierde cu Germania, caz foarte posibil.

Irlanda de Nord are sanse pur teoretice la calificare directa, fie invinge Germania, fie face egal si Polonia pierde cu Ucraina. Altfel, asteapta cuminte pe locul 3 rezultatele din celealte grupe.

Calcule de calificare in Grupa D

EURO 2016 Grupa D

Meciuri ramase: Spania-Croatia si Cehia-Turcia, marti, 21 iunie.

Spania este deja calificata, singura necunosuta este locul in grupa. Spania poate pierde locul 1, doar in cazul in care pierde cu Croatia in meciul direct. Un egal le califica pe amandoua direct, este o situatia ca inaintea meciului Romania-Albania. Egalul are cota 3.00 la Netbet. In urma cu 4 ani, Spania si Croatia aveau nevoie de un X in ultimul meci la Euro pentru a merge amandoua mai departe. Spania a invins cu 1:0 in ultimul minut!

Croatia se califica direct daca nu pierde cu Spania. Daca pierde cu Spania, poate fi depasita de cehi, cu conditia ca acestia sa invinga Turcia la diferenta de peste 1 gol sau la un gol dar intr-un meci cu multe goluri ( Scor corect: 2:1, 3:2, etc). In caz de egalitate la puncte intre Cehia si Croatia, departajarea se va face la golaveraj.

Cehia se califica direct daca invinge Turcia la handicap sau la un gol, dar mai mult de 1:0 si Croatia pierde la Spania, de preferat la mai mult de un gol. In cazul in care Croatia nu pierde cu Spania, cehii se pot califica d epe locul 3 daca inving Turcia. Daca termina la egalitate, sansele de calificare sunt pur teoretice, cu 2 puncte de pe locul 3 in grupa. Cehia are cota la victorie de  2.42 la Betfair si, respectiv, 2.3 la Netbet!

Turcia nu se poate califica direct. Singura lor sansa este victoria cu Cehia si sa astepte rezultatele din celealte grupe, pentru a spera la calificare de pe locul 3. Chiar si asa, cu golaveraj actual de 0:4, turcii au nevoie de o victorie la scor urias pentru a spera la calificare.

Calcule de calificare Grupa E

Euro 2016 grupa E

Meciuri ramase: Italia-Irlanda si Belgia-Suedia, miercuri, 22 iunie.

Italia este deja calificata de pe locul 1, indiferent de rezultatele din ultima etapa! Aici nu mai este nicio necunoscuta deja

Belgia se califica direct daca nu pierde cu Suedia. Victoria Belgiei este cotata la 1.76 la Winmasters si 1.72 la eFortuna, in timp ce cotele pentru egal variaza intre 3.6 la Sportingbet si 3.8 la Unibet. Daca pierde cu Suedia, sansele Belgiei la calificare de pe locul 3 scad simtitor, chiar daca are un golaveraj bun. Fireste, exista si un scenariu in care Belgia pierde cu Suedia si Irlanda invinge Italia, caz in care belgienii pleaca acasa de pe ultimul loc in grupa.

Suedia trebuie sa invinga Belgia, la o cota de 4.75 acordata de Netbet pentru a se califica direct. Daca invinge Belgia, iar Irlanda castiga la 3-4 goluri cu Italia, Suedia termina pe 3, dar acesta este un scenariu fantastic. In caz de egalitate sau infrangere cu belgienii, suedezii mai pastreaza sanse pur teoretice, sub 1%.

Irlanda trebuie sa castige cu Italia la scor pentru a spera la calificare, prin jocul rezultatelor in celallat meci al grupei. Un egal sau o infrangere nu ii acorda vreo sansa.

Calculele de calificare in Grupa F

euro 2016 grupa f

Meciuri ramase: Portugalia-Ungaria si Islanda-Austria, miercuri, 22 iunie

O alta grupa complicata, cu toate echipele pastrand sanse bune de calificare.

Portugalia se califica sigur daca invinge Ungaria, la o cota de 1.32 la Netbet si 1.5 la Stanleybet. Mai mult, pot castiga grupa daca Islanda nu invinge Austria la o marja mai mare de goluri decat vicoria usitanilor cu Ungaria. Daca Portugalia si Islanda castiga la aceeasi diferenta de goluri, grupa va fi castigata de Islanda, la golaveraj! In cazul unui egal intre Portugalia si Ungaria, portughezii nu pot termina mai sus de locul 3 si asteapta cu 3 puncte rezultatele din celealte grupe. Daca pierd cu Ungaria, sansele de calificare se indreapta spre zero

Islanda se califica sigur daca bate Austria. Mai mult, cum aratam, pot castiga grupa daca Portugalia invinge si ea Ungaria, la aceeasi diferenta de goluri sau chiar una mai mica. Daca termina la egalitate cu Austria, se poate califica direct daca Portugalia nu invinge Ungaria. Daca Portugalia invinge Ungaria si Islanda scoate un egal cu Austria, atunci va astepta cu 3 puncte de pe locul 3 la jocul rezultatelor. Daca pierde cu Austria, singura sansa sa mearga mai departe d epe locul 3 este sa piarda Portugalia cu Ungaria, dar oricum, cu 2 puncte acumulate, sansele ar fi spre zero.

Ungaria se califica daca nu pierde cu Portugalia. Poate castiga grupa daca, in acelasi timp, face egal cu Portugalia si Islanda nu invinge la handicap Austria. Daca pierd cu Portugalia si Islanda castiga cu Austria, ungurii cad pe 3, dar cu sanse bune de calificare de pe locul 3. De asemeena, daca pierd cu Portugalia si Islanda nu castiga cu Austria, Ungaria se califica direct, dar d epe locul 2.

Austria are o singura sansa: victoria cu Islanda. Cota 2.00 la eFortuna si 2.04 la Sportingbet. Orice alt rezultat ii scoate pe austriei din cursa. Daca inving Islanda si Ungaria invinge Portugalia, austriecii merg direct, de pe locul 2. Daca inving Islanda si Portugalia invinge Ungaria, austriecii termina pe locul 3, cu 4 puncte si au sanse bune totusi de calificare. Daca inving Islanda si Portugalia-Ungaria se termina X, austriecii merg mai departe de pe locul 2 in grupa.

 

 

 

Leave a Reply