SuperPont despre oameni și sport: Zlatan Ibrahimovic în Major League Soccer

După multe informații, discuții și zvonuri lucrurile se confirmă. Vedeta fotbalului suedez, Zlatan Ibrahimovic va evolua în campionatul nord-american în MLS. Este o concluzie pe care nu m-am grăbit să o trag în anul 2015, dar v-o prezint acum.

Anul 2015 a început cu informația că Zlatan ibrahimovic a cerut viza permanentă pentru Statele Unite ale Americii. 2015 a continuat cu o serie de alte indicii prezentate de presă în octombrie și decembrie 2015. A fost anunțat ințial un transfer la Orlando City, acolo unde evoluează brazilianul Kaka, dar lucrurile sunt mult mai complexe. Florida rămâne statul, dar clubul este în Miami și este deținut de către David Beckham.

Lucrurile se leagă și trebuie văzută limita între “poveste” și ceea ce se întâmplă în realitate. Beckham are un proiect amplu în Miami legat de o franciză MLS. Acțiunile starului englez au avansat și s-a făcut deja și anunțul privind construirea unui nou și modern stadion. Miami Herald a publicat planuri ale arenei pe care Beckham & Co vor să o construiască. Noua echipă, Miami Beckham United poate însă evolua pentru moment pe Marlins Park sau Ocean Bank Field, iar implicarea celor de la Miami Dolphins în proiect le oferă și varianta Sun Life Stadium, folosit la ora actuală de echipa de fotbal american.

Mizeaza aici pe favoritii tai si prinde oferta momentului cu 175  RON bonus exclusiv prin SUPERPONT – ai si bonus de fidelitate si turbo cashout!

Conducerea MLS are ca țintă creșterea numărului echipelor la 28, iar noul club din Miami este inclus în aceste planuri. În sportul american este însă nevoie de finanțarea și de susținerea comunității pentru a putea intra în elita sportivă.

beckham_overtownDavid Beckham are susținerea Miami-Dade County, primarul Carlos Gimenez confirmând susținerea sa și dând publicității o scrisoare despre “ collective efforts to make Major League Soccer a reality în Miami-Dade County”.

Presa britanică, spaniolă și din SUA a publicat articole din care putem înțelege clar care este situția clubului deținut de Beckham. După ce a inevstit deja peste 25 de milioane de dolari fostul star de la Los Angeles Galaxy caută investitori capabili să îi susțină proiectul.

David Beckham a luat legătura cu Roman Abramovich, proprietarul de la Chelsea, dar a ajuns la un  fost club, Paris Saint-Germain. Qatar Sport Investment este o organizatie cu care englezul a păstrat relații excelente. Acționariatul QSI a confirmat discuțiile cu precizarea că nu s-a luat încă vreo decizie…

Presa iberică este cea care a dat publicității informațiile din care reiese că QSI a deblocat deja 100 de milioane de dolari pentru că proiectul lui Beckham să avanseze cât mai repede. În ciuda acestei sume mari investite, David Beckham își va păstra o parte importantă din acțiunile noii structuri și rămâne factorul decizional principal. Fostul jucător de la Manchester United și Real Madrid are nevoie de circa 300 de milioane de dolari pentru a finanța complet proiectul inclusiv construirea noului stadion și aducerea unor jucători capabili să atace titlul în MLS încă din primele sezoane.

Mizeaza pe echipe tale favorite si profita de 250 RON pariu fără risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunitatii Superpont!

Qatar Sport Investment merge pe ideea de a realiza o bună lovitură prin implicarea într-o franciză din MLS. Este vorba practic de o filială a echipei Paris Saint-Germain în America de Nord. Este o strategie similară cu cea a lui Manchester City cu noua franciză New York City FC. Este o mișcare bună care le perimite celor de la QSI un acces ușor pe piață americană și crearea de sinergii cu brandul PSG în sportul american.

Este o mișcare foarte bună în acord cu ceea ce se întâmplă în fotbalul mondial. Un raport publicat de KPMG arată că MLS alături de Indian Super League și Chinese Super League sunt într-o continuă creștere, iar numărul spectatorilor și fanilor se ridică la nivelul din Ligue 1, Serie A sau La Liga.

Major League Soccer a depășit pentru prima dată în istorie media de 21.000 de spectatori per meci în ultima ediție. În doar un singur an creșterea a fost de 12,8%. Lansarea noilor francize, New York City FC și Orlando City SC a contribuit din plin la această creștere, cele două cluburi aflându-se deja pe locurile 2 și 3 în topul afluenței medii. Încasările sunt și ele în creștere, iar ritmul este extrem de alert.

Acesta este contextul. Am plecat de la transferul suedezului Ibrahimovic, dar mai important este cine va mai pleca alături de el spre MLS.
QSI, PSG, Zlatan Ibrahimovic, va urma …

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

Leave a Reply