SuperPont despre oameni și sport: Un nume, Arsenal … de Sarandí

Arsenal! Sigur va gândiți la clubul englez și la istoria frumoasă și bogată a londonezilor. Va spun însă că în Anglia este cunsocut bine și un alt Arsenal, cel din Argentina.

Este stiută apetența sud-americanilor pentru nume cu rezonanță britanică în cazul cluburilor de fotbal – si nu doar atat. Există și Liverpool și Everton, toate având și relații oficiale cu echipe din Anglia. Arsenal de Sarandi are o poveste aparte.

grondonaJulio Humberto Grondona ne-a părăsit în iulie 2014, la vârsta de 82 de ani. Cel supranumit “The Great Godfather” al fotbalului sudamerican a lăsat o moștenire greu de asumat și de “digerat”.

Președinte al Federației Argentiniene din aprilie 1979 până în aprilie 2014, Don Julio a lăsat însă în urmă sa și un club aflat în topul echipelor din Argentina.

 

Mizeaza pe echipe tale favorite si profita de 250 RON pariu fără risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunitatii Superpont!

În ianuarie 1957 un grup de amici din Sarandi între care se află și Julio Grondona a decis să își creeze propriul club de fotbal astfel încât să nu mai aibă discuții din cauza simpatiilor fiecăruia. arse 10Orășelul Sarandi face parte din zona urbană Avellaneda, parte a provinciei Buenos Aires, mai exact Gran Buenos Aires. Fotbalul din Avellaneda era dominat de două mari echipe Independiente și Racing. Alături de Milano, orașul are două echipe campioane la nivel mondial, câștigătoare ale Cupei Intercontinentale. În grupul de prieteni al lui Julio Grondona apăreau disensiuni doar atunci când se vorbea de fotbal și despre cele două cluburi amintite mai sus.

Alegerea culorilor a fost simplă : roșu de la Independiemte, albastru de la Racing, localizarea: Sarandi, numele: Arsenal, fără vreun motiv anume. 11 ianuarie 1957 a rămas dată fondării echipei care a fost afiliata la federație în 1961. Președinte al clubului a fost numit Julio Humberto Grondona.

Ascensiunea celor de la Arsenal a început odată cu cea președintelui clubului. Practic toată istoria echipei este legat de familia și numele Grondona. Stadionul poartă numele lui Don Julio. Héctor Emilio Grondona, fratele lui Julio, a fost cel mai bun jcuator al clubului ( 168 de goluei în 349 de meciuri). Humberto Mario Grondona, fiul cel mare al lui fondatorului clubului, Gustavo Héctor Grondona, nepot al acestuia, au evoluat și ei pentru echipa și au și antrenat-o. Actualul președinte este Julito, fiul cel mic al celui mai influent om din fotbalul argentinian.

Nu rata MEGABONUSUL de 300 ron oferit membrilor Superpont!Mizeaza aici pe favoritii tai din America de Sud!

Anul 1979 a insemnat numirea lui Julio Grondona la conducerea federației argentinine. A fost și startul unui parcurs bun pentru Arsenal. Echipa a profitat și de prezența unui oarecare Jorge Burruchaga în lot și a devenit un nume intersant în Argentina. A durat totuși încă 13 ani până la promovarea în Primera Divison, în 1992. De atunci Arsenal de Sarandi nu numai că nu a retrogradat, dar a ajuns să câștige titlul de campion, cupa Argentiniei, Copa Sudamericana și a ajuns și în sferturile Cupei Libertadores.

El Arse a intrat în perioada de “aur” in 2007 odată cu victoria din Copa Sudamericana. Echipa din Sarandi a avut atunci o finală teribilă împotriva mexicanilor de la Club America. Alejandro Gomez, actualmente la Atalanta, a reușit alaturi de coechipierii săi o victorie cu 3 la 2 în manșa tur de pe Azteca. Returul a fost câștigat cu 2 la 1 de mexicani, dar trofeul a ajuns la Arsenal Sarandi care a devenit al doilea club argentinian care câștiga trofeul.

arse 6 arse 1Anul 2012 a adus și primul titlu de campioni. Lotul era deja unul cu vedete : Campestrini în poartă, Lisandro López și Guillermo Burdisso în centrul defensivei, Carlos Carbonero la mijloc și un “duet” Zelaya – Leguizamón în atac. A urmat și Supercupa câștigat în fața celor de la Boca Juniors plus o cupa a Argentinei câștigată după un spectaculos 3 la 0 cu San Lorenzo.

El Arse sau Arsenal de Sarandi a devenit în mai puțin de 40 de ani unul dintre cele mai importante cluburi din America de Sud și își merită numele.

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

Leave a Reply