SuperPont despre oameni și sport: Bickfalvi, un jucător pentru EURO 2016

Eric Bickfalvi s-a intors in campionatul Romaniei. Mi se pare un motiv de bucurie pentru iubitorii fotbalului si mai ales pentru sustinatorii echipei nationale.

Se apropie un Campionat European pentru futbolul românesc. Inainte de meciul cu cu Irlanda de Nord faceam diverse calcule pentru calificarea la EURO 2016 si cautam toate variantele de jucatori.bicfavi 2

Toate bune și frumoase, chemăm jucători din țară și din afară granițelor și scriem și iar scriem despre ce și cum vor juca ei . Experții în ale futbolului au aflat atunci cum că Eric Bickfalvi ar fi marcator de frunte în Ucraina și se tot miră și tot scriu despre aceste lucruri. Jucatorul a incercat si campionatul Chinei intre timp, dar a decis sa revina in tara, la Dinamo.

Nu este nimic anormal in acest transfer. Cunoscutul jurnalist, Nicusor Predesel scrie raspicat pe site-ul sau, Suporter de Srviciu, despre acest lucru si are mare dreptate : “Nu există trădare în fotbalul profesionist. Orice fotbalist are pe umeri o carieră și o familie.”

Apar discuții care nu ne ofera o imagine reala asupra sportivului si carierei sale. Se scrie despre faptul că Bickfalvi nu prea marca goluri în România, că a jucat mijlocaș defensiv la Steaua și la Jiul , ba chiar se vorbește mereu despre “fostul stelist”- acum „dinamovist”.

Constat cu durere și tristețe lipsa unor discuții despre perioada sa de formare, despre futbolul din județul Satu Mare, despre cum Bickfalvi, Florin Gardoș, Răzvan Tincu sau Raul Crișan au reușit să “scape”, sau nu, la propriu spre performanță dintr-o țară care nu are grijă de formarea copiilor, cadeților și juniorilor.

bicfalvi 3Nu am văzut un interviu cu oameni care l-au antrenat sau pregatit pe Bickfalvi, cu oameni care l-au remarcat în campionatul județean Satu Mare. Oare chiar să uităm voit această parte a țării, să uităm de Olimpia sau de Carei deși au dat jucători precum Nicolae Marcu, Ludovic Keiser, Vasile Knoblau, Viorel Mureșan, Sandor Pinter, Bathory I și Bathory II, Gavril Both ?!

Pariază aici pe meciurile din Liga I si castiga premii in valoare de 10.000 de EURO – ai bonus la deschidere de pana la 150 RON,  platforma de mobil și cote excelente la pariuri live!

Din tot ce am citit de-a lungul timpului va informez cu respect că domnul Eric Bickfalvi era golgeter la nivel de județ, nu juca închizător, înscriind zeci de goluri pentru Keizer Carei. Aș vrea să văd un interviu în care este rugat să ne povestească cum jucau și el și Gardoș meciurile cu Florența Odoreu, Minerul Turț, Ardudeana Ardud sau Someșul Oar ; să ne povestească cum e să îți chinui genunchi la județ, cum a murit futbolul din Satu Mare .

Vreau să ne povestească cum e trecerea la fotbalul mare și pe bani de la finala Diviziei D la juniori, în care Florin Gardoș legitimat la Spicul Ardud l-a învins pe Bickfalvi, legitimat la Keizer Carei…

Așa este că nu știați că acești oameni, pe care îi criticați adesea, nu au avut un juniorat prea fericit, pe terenuri care să nu îți provoace accidentări?!  Așa este că pare ciudat că nu îi știm și nu îi vedem decât când se fac mari și ascund în suflet cicatrici lăsate de indiferența din ultimii 25 de ani față de copiii noștri ?!

bicfalvi volinSper ca măcar acum Eric Bickfalvi să primească încrederea pe care o merită și să ne reprezinte cu succes la EURO. Va rog sa cautati articole din presă despre fotbalul romanesc adevarat și le mulțumesc pe această cale celor de la Informația Zilei de Satu Mare și galeriei echipei Olimpia Satu Mare care de-a lungul timpului au scris și ne-au oferit informații pe site-urile lor.

 

Va mai rog ceva pe cei care sunteți “specialiști” în ale futbolului : puneți și suflet în ceea ce faceți așa cum eu cred că au făcut și fac oameni precum Bickfalvi sau Gardoș.

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

 

Leave a Reply