Roxana Mihaela Oprea – (Încă) o româncă în Liga Campionilor

UEFA se laudă cu un număr record de echipe înscrise la startul actualei ediții a Ligii Campionilor, varianta feminină . Chelsea Ladies FC, Club Atlético de Madrid, KIF Örebro DFF, CF Benfica Lisabona , Ferencvárosi TC sunt doar câteva cluburi debutante în UEFA Women’s Champions League, dar care va dau dimensiunea la care a ajuns deja fotbalul feminin în Europa.

Olympique Lyonnais, Liverpool Ladies FC, FC Barcelona, SK Slavia Praga sunt cluburi deja cu tradiție în fotbalul feminin și care participa în competiția supremă organizată de UEFA la nivel de cluburi. România a fost reprezentată din nou de Olimpia Cluj, echipa care a reusit sa iasă din faza grupelor dar a fost eliminata in saisprezecimi de catre Paris Saint-Germain. Repartizarea echipelor se face pe baza coeficientilor calculati în funcție de club și de țară. În frunte se află cluburile din Germania, Franța , Suedia sau Danemarca.

uefa ch leagueroxana 1Între primele 24 de echipe se află și campiona Austriei, FSK St. Pölten-Spratzern, cotata pe pozitia a 19-a. St. Pölten și-a adus în această vara portar de Liga Campionilor în persoana Roxanei Oprea. Sportiva noastră are deja experiență în cea mai puternică competiție europeană unde a evoluat în tricoul echipei Amazones Dramas .

Roxana Mihaela Oprea este și ea una dintre multele sportive care au ales să părăsească România pentru a putea să se dezvolte și pentru a putea să își facă o carieră în fotbal. CSS Târgoviște a fost punctul de plecare al jucătoarei noastre. Ea a ajuns apoi în Zhinocha Liha, campionatul Ucrainei adică și ulterior în Alpha Ethniki, prima liga din Grecia. Aici a reușit să fie desemnată cel mai bun portar din campionat și, alături de o altă româncă, Georgiana Alina Bîrtoiu, a participat în Liga Campionilor.

Mutarea în Austria este una de viitor, clubul din Sankt Pölten fiind unul dintre cele mai puternice în ÖFB Frauen Bundesliga. Baza sportivă este la un nivel la care doar visăm în România, iar clubul are și o a doua echipă care evoluează la nivelul ligii secunde. Roxana si FSK St. Pölten se afla pe prima pozitie in campionatul Austriei si se pregatesc de un nou sezon in Liga Campionilor.

Mizeaza aici pe echipele din UEFA Women’s Champions League, ai bonus pana la 450 RON, partide la live-video, cote excelente!

O echipa mai bine cotată, adversari de top, aceasta este o viață normală pentru un sportiv de valoare. Roxana Mihaela Oprea face parte din această categorie și merită cu siguranță respectul nostru, dar și mai multă atentie din partea presei.

Între două antrenamente, cu gândul si la meciurile din preliminariile EURO 2017, Roxana Oprea ne-a acordat un interviu.

Superpont : De zeci de ani băieții visează să ajungă fotbaliști . Care a fost motivația și parcursul tău pentru a ajunge sportiv profesionist ?

Roxana Oprea : Cam aceeași istorie cred că o avem toate fotbalistele … ne jucam cu băieții fotbal în fața blocului … fratele meu ne lua pe mine și pe sora mea la fotbal. Noi am practicat sportul de mici . Eu și sora mea am făcut atletism și handbal și văzând că nu suntem fricoase, fratele meu ne lua peste tot cu el ; făceam campionate de fotbal pe cartiere (haha)…

oprea simacek tricou roxana dramaEu eram mai dură pe teren și faultam mai des și se supăra pe mine căpitanul echipei (fratele meu) și așa m-a pus în poartă . De atunci a început totul; i-a plăcut că mă aruncam pe ciment , iar de atunci îmi făcea antrenament specific de portar … Într-o zi se uita un vecin la noi cum ne jucăm și a spus că avem talent și de ce nu mergem la o echipa de fotbal feminin . Noi habar nu aveam că există așa ceva . Învățam la clasă cu program sportiv, profil – handbal – și jucam și la clubul CSS Târgoviște . Într-o zi, la antrenamentul de handbal a venit directorul clubului spunându-ne că vrea să înființeze echipa de fotbal feminin și bineînțeles că și eu și sora mea am fost primele care am acceptat …

După 4 ani jucați la Târgoviște a venit prima mea oferta în străinătate, în Ucraina și de atunci am început să iau totul mai în serios : multă muncă și setea aceea de ajunge cât mai sus.

Cititi interviul complet, maine, 8 MARTIE doar pe www.superpont.com

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

 

Leave a Reply