Interviurile SuperPont : Laura Roxana Rus, despre dăruire, devotament și ambiție

Sper că v-a plăcut articolul despre Laura Roxana Rus. Azi va dăm iar de citit. Avem interviul pe care „Lala” ni l-a acordat în exclusivitate!

În această perioadă Laura Rus se află în Coreea de Sud pregătindu-se alături de colegele de la Icheon Daekyo Women’s Football Club pentru startul în noul sezon al WK League.

Superpont: De zeci de ani băieții visează să ajungă fotbaliști . Care a fost motivația și parcursul tău pentru a ajunge sportiv profesionist ?
Laura Rus “Lala”: Consider că pentru a ajunge cel mai bun sau… printre cei mai buni în ceea ce faci trebuie să-ți dorești enorm și să dai dovadă de dăruire,devotament,ambiție. Este necesar să-ți axezi toată atenția asupra lucrului ce te face fericit,ce te face să fii împlinit, iar mie fotbalul îmi aduce zâmbetul pe buze.  Talentul, zic eu,îl am de la tatăl meu,iar pe acesta cale țin să-i mulțumesc.  Atunci când începi să devii bun în ceea ce faci,trebuie să faci și anumite sacrificii, iar familia este unul dintre acestea.Nu poți avea timp pentru toate.

Superpont : Concret, cum se derulează o zi din viața ta?
Laura Rus “Lala”:  O zi din viața mea …  Totul este dedicat fotbalului. În prezent, programul meu este în felul următor:  dimineață la 7:30 antrenament ce durează o ora, apoi la 12:00 am prânzul, liber până la 14:40 când începe cel de-al doilea antrenament la care stau timp de 2 ore jumate,la 18:00 cină și a doua zi de la capăt.

Superpont : Ai avut dificultăți remarcabile în carieră?
Laura Rus “Lala”: În țară nu aveam niciun viitor în fotbalul feminin. Nu am avut dificultăți remarcabile.

Superpont : Există avantaje ca fotbalist/ sportiv profesionist ? Există și inconveniente?
Laura Rus “Lala”: Avantajul cel mai mare este că tu faci ceea ce te face să fii împlinit,așa cum am mai spus-o. În viață trebuie să ne urmăm visul pentru a ne atinge obiectivul.
Atunci când îți dorești cu adevărat să faci un lucru bun, nu este totul ușor, lucrurile mărețe cer sacrificii. Timpul petrecut în cantonamente,antrenamentele grele, absența familiei, te fac uneori să cedezi puțin, însă un învingător își revine și-și urmează traiectoria.

Superpont : Care sunt calitățile necesare pentru a fi o jucătoare de clasa ?
Laura Rus “Lala”: Nu pot spune că o jucătoare de clasa trebuie să aibă un anumit tipar, pentru că aceasta ar însemna să existe anumite calități pentru toată lumea. Munca este principalul factor ce determină reușita.

Nu rata MEGABONUSUL de 300 ron oferit membrilor Superpont! Mizeaza aici pe favoritii sau favoritele tale!

Superpont : Corinne Diacre, fostul capitan al nationalei Frantei este antrenor al Clermont Foot in Ligue 2 . Te vezi in primul rand antrenor si apoi pe banca unei echipe de baieti?
Laura Rus “Lala” : Nimic nu este imposibil. Dorinta mea este de a antrena, iar daca s-ar ivi ocazia sa antrenez o echipa de baieti… De ce nu?

Superpont: Crezi că femeile sunt reprezentate și prezentate suficient în lumea sportului ?
Laura Rus “Lala”: Nu,nu cred asta. Părerea mea este că sunt multe reperezentante ale sexului frumos talentate și bune în ceea ce fac, însă nu le este recunoscută munca și nu sunt mediatizate


Superpont : De ce ai plecat din Europa ?
Laura Rus “Lala”: În primul rând, întotdeauna mi-au plăcut provocarile, să-mi aleg situații grele, să îmi depășesc limitele. În al doilea rând, partea financiară a fost unul dintre motive.

Superpont : Care este durata noului tau contract în Coreea și cum au fost ultimele doua sezoane? Nu te-a tentat din nou Europa – erau zvonuri legate de PSG?
Laura Rus “Lala”: Durata noului contract este de 11 luni.Pot spune ca ultimele doua sezoane au fost foarte frumoase. Experienta noua,viata noua. Au fost greutati ca in viata oricarui sportiv, nu totul este roz, insa rezultatul a fost unul bun.


Superpont : La ce nivel se află fotbalul feminin în Coreea de Sud, în Asia, raportat la cee ce ai văzut în Europa?
Laura Rus “Lala”: Aici fotbalul este foarte dezvoltat, așa cum nu m-am așteptat . Implicarea Federației și a cluburilor fac ca, noi, jucătoarele,să avem parte de confortul necesar. Partea financiară este destul de bună.

Superpont : SUA, Japonia, Anglia, Germania , a fost ordinea la Mondialul Feminin din 2015 – ai avut o favorită? Te tentează fotbalul feminin de pe continentul American?
Laura Rus “Lala”: În vara anului 2014 am avut o ofertă din USA. Pe viitor ar suna tentant, deoarece este unul din cele mai bune campionate.

Superpont : Ce jucători sau jucătoare de fotbal sunt un model pentru tine? Te consideri un model pentru cei mai tineri?
Laura Rus “Lala”: Una dintre preferatele mele este Lotta Schelin care joacă la Olimpique Lyon. Ambiția mea ar trebui să fie cel mai bun model pentru tineri.

 

Laura Rus la echipa nationala

Laura Rus la echipa nationala

Superpont : Ai revenit în lotul echipei naționale – acum 6 luni erau ceva probleme – cum s-a derulat totul si care sunt planurile la lot?
Laura Rus “Lala”: Am fost sunata pentru a face parte din lotul Echipei Nationale pentru meciul cu Grecia si am acceptat ( n.r. a fost un nou meci reusit pentru Laura, aveti link aici). A urmat cantonamentul in Spania cand am fost din nou convocata. Nu sunt prea multe de spus. Cel mai important lucru este sa ne calificam in preliminariilor EURO 2017 .

Mizati aici pe meciurile favorite. Aveti cote excelente, optiune live, video live si 250 RON Pariu Fără Risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunitatii Superpont.

 

Superpont : În fotbalul feminin din România putem vorbi doar de proiecte în derulare; ce crezi că ne lipsește?
Laura Rus “Lala”: Ce lipsește?! Lipsesc sponsorii,lipsește implicarea federației.

Superpont : Banatul Montan nu mai are sport de performanță – ce a dus la decăderea centrelor sportive din Reșița, Bocșa, Oțelu Roșu, Anina sau Moldova Nouă? Crezi că se poate îndrepta situația actuală?
Laura Rus “Lala”: După cum stau lucrurile nu văd un viitor luminat în această direcție.

 

Superpont : Un set de echipament sportiv sau o rochie de seară?
Laura Rus “Lala”: Indubitabil – un echipament de joc .

Superpont : O minge sau o poșetă ?
Laura Rus “Lala”: Mingea-i tot ceea ce văd .

Superpont : Culoarea preferată?
Laura Rus “Lala”: Culoarea mea preferată este albastrul.

Superpont : Clubul favorit?
Laura Rus “Lala”: Steaua F.C.S.B

Superpont : Un pronostic pentru :
– Castigatoarea campionatului in Romania / Liga 1?
Laura Rus “Lala” : Steaua F.C.S.B.
– Castigatoarea Ligii Campionilor baieti?
Laura Rus “Lala” : Presupun ca Barcelona.
– Castigatoarea Ligii Campionilor fete?
Laura Rus “Lala” : la fete este greu de spus anul acesta dar cred ca intre PSG si Bayern Munchen !

 

„Este necesar să-ți axezi toată atenția asupra lucrului ce te face fericit,ce te face să fii împlinit, iar mie fotbalul îmi aduce zâmbetul pe buze”.  Multumim Laura „Lala” Rus.

 

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

One Response

Leave a Reply