Ziua 1 la EURO 2016 – Tot ce trebuie sa stii

Ziua 1 la EURO 2016 Tot ce trebuie sa stii

Azi avem startul la Campionatul European de Fotbal din Franța. Este ziua 1, ziua unu, ziua ceremoniei de deschidere, ziua meciului Franța – România, ziua în care ne punem din nou tricoul roșu-galben- albastru și ne cuprind emoțiile când auzim Imnul Național al României. Ziua 1 la EURO 2016 Tot ce trebuie sa stii!

 

Tradiționala ceremonie de deschidere are 15 minute. Un sfert de ora le-a fost acordat celor de la Filmmaster, firma care răspunde de festivitate, pentru a ne uimi. În program avem imnul turneului. În acest an este “This one’s for you” cu DJ-ul francez David Guetta și cantareata suedeză Zara Larsson! 80.000 de spectatori urmăresc de pe stadion ceremonia, iar un ecran imens și o zona specială pentru fani sunt amenajate în vecinătatea stadionului din Saint-Denis.

 

Peste 150 de milioane de telespectatori vor urmări ceremonia de deschidere. Este anunțat un program în care nu se va pune accentul pe tehnologie ci pe coregrafii coordonate de Wanda Rokicki, cea care s-a ocupat și de Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Tema este denumită în mod simplu “Bienvenue en France” și va fi sustinuta de peste 500 de persoane înscrise pe baza de voluntariat,. Peste 400 de dansatori vor evolua pe gazon precedand astfel intrarea în scenă a celor 22 de actori de baza.

Practic nu aveți prea mult timp între ceremonia de deschidere și intrarea pe stadion a echipelor Franței și României. Imnurile celor două țări va vor crește tensiunea până la startul partidei, de la ora 22.

Les Bleus vs România! Termenul “Tricolorii” este inutil la acest meci, lucru pe care sper să il stie și comentatorii de la Dolce Sport și PRO TV care vor transmite meciul în România!

 

Ziua 1 la EURO 2016 Tot ce trebuie sa stii!

Agenda zilei:

  • Verificați cămara, balconul și frigiderul! Trebuie să aveți “provizii” – bere, ceva de mâncare, bere, poate niște bere și chiar ceva bere! EURO 2016 este la început…

 

 

  • Cumpărați-vă accesorii! Steaguri, tricouri, eșarfe, fulare nu trebuie să lipsească!

 

 

 

  • Duceți copiii la bunici! De ce să îi stresați?! Nu e cazul sa îl vadă pe tati după un gol al României sau o ratare și după câteva beri în plus…

 

  • Învățați Imnul Național! Nu “Trei Culori”, nu “La Marseillaise”, nu vreo melodie interpretată de Inna sau Adi Minune ci „Deșteaptă-te, române!”

Ziua 1 la EURO 2016 Tot ce trebuie sa stii!

„Allons enfants de la Patrie / Le jour de gloire est arrivé!” – Merg versurile acestea, dar pentru băieții lui Tata Puiu.

Hai România!

Leave a Reply