EURO 2016 Grupa Romaniei – Franta – Albania – Elvetia

EURO 2016 Grupa Romaniei – Franta – Albania – Elvetia

În Franța toată lumea pare încântată de tragerea la sorți a grupelor și de adversarii abordabili pentru Les Bleus. Adevărul este că în fața propriilor suporteri, cu un lot valoros și trecând peste problemele extrasportive care strică atmosfera, Franța se poate gândi deja la faza următoare a competiției. EURO 2016 Grupa Romaniei – Franta – Albania – Elvetia.

progr gr a

Plaseaza-ti aici pronosticurile tale pentru EURO 2016 si intra in concurs pentru premii in valoare de 2.000.000 de RON!

Franța nu poate totuși subestima România și Albania. Contra românilor, pe care îi vor infrunta pentru a șasea oară în opt ani, francezii au pierdut doar de 3 ori în 15 partide directe. Cu toate acestea România nu a cedat decât o singură dată în ultimele 5 partide ( 0 la 2 în octombrie 2010 în preliminariile pentru EURO 2012). Se adaugă 4 remize și nu putem uita desigur acel trist 0 la 0 de la EURO 2008.

Meciul de deschidere este programat pe Stade de France din Saint-Denis, iar presa franceză îl vede ca extrem de important. Duelul celor două echipe este asociat acum celui din 1995 considerat drept cel care a pus bazele generației Aimé Jacquet. Karembeu, Djorkaeff și Zidane au marcat golurile victoriei cu 3 la 1 de la București, pentru România marcând Lăcătuș. După 8 luni, în vara lui 1996 Franța debuta cu dreptul la EURO contra României, 1 la 0 , gol marcat de Dugarry.

Ultimul success al României datează din 8 aprilie 1972, 2 la 0 într-un meci amical jucat la București. Anghel Iordănescu a fost cel care a deschis scorul, golul doi fiind reușit de către Cornel Dinu…

Ultimul meci disputat de cele două echipe pe pământ francez a fost în octombrie 2010. Les Bleus s-au impus cu 2 la 0, goluri Loic Remy și Yoann Gourcuff. Tricolorii erau conduși atunci de Răzvan Lucescu, iar în teren s-au aflat Răzvan Cociș, George Florescu, Daniel Niculae sau Ianis Zicu.

Vrei sa afli cum se fac bani din pariuri?! Vino in comunitatea Superpont Premium si alatura-te pariorilor de top din Romania!

Albania vine după o serie de meciuri foarte bune, iar favorita grupei, Franța nu a câștigat în ultimele două partide directe. Les Bleus s-au ales chiar cu o înfrângere pe 13 iunie 2015, scor 1 la 0,prima victorie albaneză împotriva francezilor. Cu doar câteva luni înainte băieții lui Gianni De Biasi remizaseră 1 la 1 cu Franța pe Stde de France… Italianul de pe banca albanezilor va împlini 60 de ani pe 16 iunie, la o zi după meciul de la Marseille cu Franța – ce cadou îi pot face jucătorii?!

Elveția va avea un duel extrem de interesant cu Albania. Foarte mulți jucători care evolueza în culorile La Nati sunt de origine albaneză sau kosovară. Este o situație care se regăsește invers în lotul Shqiponjat, mulți jucători albanezi fiind născuți sau formați în Elveția.

România și Elveția sunt echipele care trebuie să lupte pentru un loc în turul următor, Franta fiind considerata favorita grupei A. Dacă se tot vorbește despre o defensivă foarte bună a României, ar fi cazul să avem și o linie de atac capabilă să ne ducă în faza optimilor. Albania este considerată cea mai slabă echipa din grupă, ceea ce eu cred că este o eroare. Personal aș miza pe o calificare a Albaniei în faza următoare.

Albania se califica din grupe, cota 2.75 la casa de pariuri Fortuna care te trimite in excursie la EURO!

Leave a Reply