EURO 2016 Ghidul competitiei – turneul Platini

EURO 2016 Ghidul competitiei – turneul Platini

EURO 2016 este un turneu final marca Platini. Sistemul nou, cu 24 de țări are avantaje din punct de vedere financiar atât pentru UEFA cât și pentru țara organizatoare. Omul care a creat tot, Michel Platini nu va putea insă să asiste la nicio activitate sau partidă în calitate de membru oficial. Pentru a fi EURO 2016 Ghidul competitiei - turneul Platiniprezent pe oricare din stadioanele de la Campionatul European, ’’Platoche’’ va trebui să își cumpere bilet ca oricare alt spectator. Există însă și varianta în care va fi consultant pentru un post de televiziune. Rămâne de vazut care va fi poziția T.A.S. până la ora turneului final raportat la contestațiile depuse de Michel Platini și în ce mod își va putea urmări și gestiona “produsul” sau. Un lucru este clar, da, este un turneu special – EURO 2016 Ghidul competiției – turneul Platini

Plaseaza-ti aici pronosticurile tale pentru EURO 2016 si intra in concurs pentru premii in valoare de 2.000.000 de RON!

Avem 24 de țări calificate, formatul schimbându-se enorm prin adăugarea a încă 8 țări. Motivul prinicipal îl reprezintă banii, respective creșterea încasărilor. Lucrurile sunt destul de ușor de înțeles:

  • Este un sistem complicat cu 6 grupe și un sistem aparte de calificare în faza optimilor – câte două echipe din fiecare grupă plus patru cele mai bune echipe de pe locul 3.
  • Competiția este mai lungă. La ultima ediție finalistele au jucat 6 meciuri, dar la EURO 2016 vor fi 7 partide.
  • Mai multe meciuri înseamna mai multe partide difuzate la televizor, deci mai mulți bani pentru UEFA și pentru țările participante. Business-ul numit UEFA trebuie să funcționeze bine, nu?!

EURO 2016 pregătește și următorul turneu din 2020. Platini a ales să nu ne “zăpăcească” brusc.

Obiectivul UEFA este un turneu care să se deruleze în 12-13 țări din întreaga Europă. Platini este fanul numărul unu al aceste idei.

Practic la EURO 2020 nimeni nu va fi calificat din oficiu ca țară organziatoare. Este  efectiv o revoluție după 60 de ani de existența a competiției.  O țară calificată la EURO 2020 ar putea juca în grupe la Torino, Berlin și Kiev. În optimi poți juca la Madrid, iar în sferturi la Istanbul sau Londra.  Semifinala ar putea fi la Amsterdam, iar finala la Paris sau Roma. Să te tot plimbi și să ai cum să acuzi din plin oboseala…

Țările “mici” sau echipele de nivel mediu sunt favorizate. Michel Platini a fost ales în fruntea UEFA pe baza voturilor acestor țări, iar răspunsul a venit. Un turneu cu 24 de echipe înseamnă preliminarii mai ușor de abordat și unul cu 32 ne va aduce grupe de genul Spania, Scoția, Letonia, Muntenegru…

Trebuie spus și că britanicii nu au protestat având în vederea ediția 2008 când au lipsit cu desăvârșire. La ediția 2012 au lipsit țări precum Serbia sau Belgia, dar am avut Polonia și Ucraina calificate din oficiu. Platini a făcut insa totul pentru ca EURO 2016 să mulțumească deja pe toată lumea.

EURO 2016 Ghidul competitiei - turneul Platini

Țara organizatoare a turneului din acest an este în mod clar favorizată.

  • EURO 2016 Ghidul competitiei - turneul PlatiniLes Bleus vor incepe EURO 2016 pe 25 iunie odată cu optimile de finală.
  • S-a evitat prezența Franței într-o grupa dificilă prin prezența a 24 de țări, ceea ce a împărțit numele mari și a diluat concurența în faza grupelor.
  • Cluburile franceze și fotbalul francez beneficiază direct de pe urma construirii de noi baze sportive, mai ales că mai multe meciuri inseamna mai multe stadioane…

Franta are cota 4.30 la castigarea EURO 2016 si o cota de 1.29 la castigarea grupei A  – mizeaza aici pe aceste cote si ai si un bonus de 450 de RON!

EURO 2016 îi va oferi în mod clar lui Michel Platini ocazia de a se îndrepta spre un alt post fie la conducerea federației, fie la nivel administrativ în Franța.

“Gouverner, c’est prévoir “ a spus Émile de Girardin, cel supranumit “Napoleon al presei”. Avem clar dovada că Platini a gândit foarte bine acest Campionat European de Fotbal in interesul Franței si al UEFA si nu în ultimul rând, pentru el.

Leave a Reply