EURO 2016 Ghidul competitiei – Grupele

EURO 2016 Ghidul competitiei – Grupele

EURO 2016 este lansat pe ultima sută de metri. Tragerea la sorți efectuată în decembrie 2015 a repartizat echipele calificate în șase grupe de câte patru. Formula cu 16 echipe din 2012 este deja istorie și în acest an avem, în premieră, 24 de țări calificate la turneul final. Michel Platini și-a pus în mod clar amprenta asupra competiției… Repartizarea pe grupe, unde se cazează țările participante și datele generale de desfășurare a competiției le găsiți aici, în EURO 2016 Ghidul competitiei – Grupele.

EURO 2016 Ghidul competitiei - Grupele

  • Grupa A : Franța, Albania, Elveția, România.
  • Grupa B : Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia.
  • Grupa C : Germania, Polonia, Ucraina, Irlanda de Nord.
  • Grupa D : Spania, Croația, Cehia, Turcia.
  • Grupa E : Belgia, Italia, Iralnada, Suedia.
  • Grupa F : Portugalia, Austria, Islanda, Ungaria

Primele două echipe din fiecare grupă se califică pentru faza optimilor de finală, alături de cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3. Doua echipe din aceeași grupa nu se pot reîntâlni în faza optimilor, dar se pot confrunta ulterior în sferturi sau semifinale.

EURO 2016 Ghidul competitiei - Grupele

În acest context este clar că pentru multe echipe naționale, Franța de exemplu, competiția va începe efectiv pe 25 iunie odată cu optimile de finală. Acestea se desfasora de sâmbătă 25 până luni 27 iunie.

Sferturile au loc de joi, 30 iunie până duminică, 3 iulie.

Semifinalele se defășoară miercuri 7 și joi 8 iulie, iar finala are loc pe 10 iulie. Spre deosebire de sistemul de la mondiale, nu avem meci pentru locul 3.

Aveti aici CALENDARUL COMPLET AL EURO 2016! Descarca-l si tu in format pdf!

Perioada turneului final este prevăzută, ca de obicei, după încheierea principalelor campionate naționale (excepție Campionatul Mondial din Qatar din 2022…). Calendarul competitional permite astfel o perioada, scurtă, de recuperare pentru fotbaliști în vederea Campionatului European.

Plaseaza-ti aici pronosticurile tale pentru EURO 2016 si intra in concurs pentru premii in valoare de 2.000.000 de RON!

UEFA a furnizat deja și datele referitoare la locul unde se vor caza și pregăti echipele naționale pe perioada turneului. Fanii care nu au bilete pentru a vedea meciurile pe stadion, vor beneficia de așa numitele “fans zones” dotate cu ecrane tv gigant. Suporterii pot urmări însă și antrenamentele favoriților și pot alege varianta de a se caza în zone cât mai apropiate de cele unde se află echipele naționale.

România se va caza la Orry La Ville. Conform site-ului FRF este vorba despre un castel transformat în hotel de 5 stele, situat foarte aproape de aeroportul parizian Charles de Gaulle. Tiara Château Hotel Mont Royal Chantilly este numele exact al locației alese de FRF. Hotelul are 108 camere și apartamente, 12 săli de conferință și 2 restaurante.

Locul de cantonament al  „tricolorilor” este o destinație de lux în industria hotelieră și recomandat inclusiv de comunitatea de business a românilor din Franța, beneficiind, printre facilități, de piscină interioară, spa, jacuzzi și teren de tenis – acesta este comunicatul FRF preluat de agerpres. FRF a cerut ca jurnaliștii români să nu se cazeze la respectivul hotel pe durata cantonamentului. (sursa agerpres) .

Aveti mai jos imagini de pe stadionul unde se vor pregati jucatorii României:

 

Franța se va pregati, la fel ca la Mondialul din 1998 la Clairefontaine. Elveția a ales baza de la Juvignac, la câțiva pasi de Montpellier, acolo unde se va afla și Italia, care va folosi baza celor de la Montpellier Sports Club. Perros-Guirec va fi gazda Albaniei care a ales o locație renumită în Bretagne pentru centrul de thalassoterapie. Hotelul și baza au fost folosite și de naționala Franței în perioada lui Raymond Domenech.

EURO 2016 Ghidul competitiei - Grupele

Campioana mondială, Germania, a ales Evian-les-Bains ca domiciliu. Anglia se va pregăti la Chantilly, iar Portugalia va folosi baza sportivă a naționalei de rugby a Franței adică ultramodernul “Centre național de rugby de Marcoussis”.

Suedia a ales stațiunea Pornichet, iar Polonia a preferat și ea coasta de vest, cantonandu-se în La Baule. Belgia a ales o locație aproape de Bordeaux, Pian-Médoc, iar Spania va fi în apropiere, pe L’île de Ré. Țara Galilor a preferat și ea zonele bretone și se va caza la Dinard, iar Croația a ales Normandia , mai exact fabulosul oraș Deauville.

Trei țări au ales să meargă în Provence, în apropiere de Marsilia. Este vorba despre Austria, Ucraina și Turcia.

Cititi in continuare EURO 2016 Ghidul competiției – turneul Platini

 

Leave a Reply