SuperPont despre oameni și sport : Ligue 1, derby-uri, Salma Hayek și Guingamp

Am avut ieri o avancronică despre Guingamp – cu pronosticuri corecte, iar azi avem din nou la capitolul informatii-analize-ponturi, un club din Bretagne, Stade Rennais . Fotbalul francez este bine populat cu echipe de pe coasta de vest și mi-ar plăcea să vad un sistem ca în NBA care ne-ar aduce derby-uri și dueluri mai mult decât interesante.

Derby-urile bretone le includ pe Stade Rennais, Lorient FC, En Avant de Guingamp și Stade Brestois, toate avand și o puternică rivalitate cu FC Nantes .

Rennes vs Guingamp s-a creionat începând cu anii 70, la nivelul ligii secunde unde Rennes a câștigat 15 meciuri din 22 disputate. A urmat perioada 1995-2004 cu meciuri în Ligue 1, cu un bilanț echilibrat, câte 5 victorii pentru fiecare. Au venit ani excelenți pentru ambele echipe, Guingamp bifand două victorii de răsunet în finala Cupei Franței în 2009 și 2014 chiar în fața celor de la Rennes, care se pot lăuda și ei cu două trofee câștigate în această competiție în 1965 și în 1971.

Campionatul Frantei are aici cele mai bune cote, partidele transmise in direct si pariu fara risc pana la 150 ron!

 

Duelul celor două echipe este considerat și un simbol pentru rivalitatea dintre mediul rural și oraș, dintre Haute Bretagne și Basse Bretagne, cu “țăranii” de la Guingamp în avantaj în ultima perioadă.
Rennes a crescut enorm odată cu venirea puternicei familii Pinault la conducerea clubului , iar László Bölöni este considerat cel care a pus bazele unei echipe bazate pe un centru de formare puternic. Acesta a fost și este proiectul acționarilor clubului, iar românul are un loc de cinste în istoria clubului. Practic,vorbim aici și de un duel între două sisteme diferite.

Stade Rennais este deținută de una dintre cele mai bogate familii din lume, familia Pinault, deținătoare a unor mărci precum Gucci, Puma, Balenciaga, Yves Saint-Laurent, Christie’s, Château Latour, FNAC, Converse, săptămânalul Le Point, plus o serie de firme în domeniul exploatării lemnului, în construcții sau retail. “Bătrânul” François Pinault are o avere personala estimată la peste 8 miliarde de dolari, iar “tânărul” François-Henri Pinault, proprietarul clubului de fotbal, are o avere de circa 14 miliarde de dolari, pe Salma Hayek  ca soție și pe Linda Evangelista drept “clientă” la o pensie alimentară pentru fiul pe care îl au împreună.


Toata lumea a gasit astfel un motiv pentru a simpatiza echipa din Rennes “dotata” acum cu o “ambasadoare” pe masura. Salma Hayek a fost prezenta la meciurile celor de la Rennes, inclusiv la victoria cu 3 la 0 contra PSG-ului condus de Carlo Ancelotti . Declaratia ei a fost: “C’était une victoire héroïque, David contre Goliath”. Aveti aici link pentru interviul celebrei actrite, care discuta inclusiv despre jocul echipei si problemele impotriva echipelor “mici”.

Începând cu anul 1998 municipalitatea a cedat treptat toate acțiunile către holdingul Artemis al familiei Pinault, iar clubul a beneficiat de o serie de investiții atât în privința stadionului, dar mai ales pentru modernul și foarte utilul centru de antrenament „la Piverdière”, întins pe o suprafață de 8 hectare .

Mizati aici pe partidele favorite din Ligue 1 si aveti bonus de fidelitate, turbo cashout, pariu acumulator si cote excelente la live!

Guingamp oferă un model complet diferit, unic în Franța. Capitalul social este “spart” între 141 de acționari, model utilizat începând cu anul 2003. Până în decembrie anul acesta au fost 83 de acționari, adăugarea a încă 51 de persoane însemnând și o creștere a capitalului social cu peste 1,3 milioane de euro. Președintele Bernard Desplat spera la un million de euro, dar suma strânsă i-a depășit așteptările – “Je suis complètement halluciné”, cuvinte care nu mai au nevoie de traducere. S-a ajuns practic la 6,5 milioane de euro, fonduri proprii în cadrul clubului .


valeriie damidotDaca la Rennes imaginea este la cote inalte prin prezenta celebrei Salma Hayek, Guingamp are si ea fanii ei. Valérie Damidot , actrita si celebra prezentatoare a emisiunii D & CO de pe canalul M6, actualmente la NRJ 12, nu ezita sa poarte tricoul echipei si sa le faca reclama cand are ocazia cu sloganul En Avant… de Guingamp !

 

Acesta este un rezumat al datelor importante legate de imaginea și structura a două echipe intre care rivalitatea este la cote inalte, iar capitolul imagine chiar impresioneaza.

Nu uitati de meciul de azi dintre Rennes si Saint-Étienne – aveti aici avancronica.

Leave a Reply