Avancronici și analize fotbal: Primera Division Argentina – Prezentarea sezonului 2016

Știu că iubiți fotbalul din America de Sud și mai ales din Argentina. Cluburi precum Boca sau River trezesc pasiuni și pe plaiuri mioritice și campionatul argentinian va tentează atât prin jocul etalat dar și la pariuri. Haideți să vedem cu ce va veți întâlni în noul sezon. Acesta tocmai a început după un turneu Verano plin de scandaluri și ne oferă un nou format alambicat.

Mizeaza pe echipe tale favorite si profita de 250 RON pariu fără risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunitatii Superpont!

Știți cum se spune, “despre morți numai de bine”. Julio Humberto Grondon ne-a părăsit în iulie 2014, la vârsta de 82 de ani. Cel supranumit “The Great Godfather” al fotbalului sudamerican, omul din spatele lui Joseph Blatter la FIFA, a lăsat în urmă o moștenire greu de asumat și de “digerat”. Președinte al Federației Argentiniene din aprilie 1979 până în aprilie 2014, Don Julio a lăsat “teme” greu de rezolvat și în 2016.

Ce facem cu fotbalul argentinian de club? La momentul începerii noului sezon 2016, întrebarea este pe buzele tuturor. Nu mai contează diversele scandaluri de corupție, care sunt pe prima pagină a ziarelor si pe meselor agentilor FBI, ci cum se derulează Primera Divison. Anul trecut am văzut un sistem ciudat cu 30 de echipe, planul “grandios’ fiind o aliniere la programul competițiilor europene. A fost doar … un plan, nerealizat.

Argentina a trăit un 2015 ciudat, cu probleme pentru toate echipele de fotbal, cu loturi schimbate complet între cele două părți ale sezonului. S-a născut deodată un nou plan pentru toate cele 30 de echipe.


S-a decis împărțirea lor în două grupe de câte 15 cluburi. Vom avea de acum până în mai 14 etape plus alte două în care echipele se înfruntă după criterii de rivalitate interzonală, un “clasico” în două manșe. La final se vor strânge 16 etape. Câștigătoarea fiecărei grupe va merge în finala pentru titlul de campioni.
Primele două echipe din fiecare grupa sunt calificate pentru Copa Libertadores 2017. Argentina dispune de 5 locuri pentru această competiție, a cincea echiap fiind câștigătoarea Copa Argentina.

Nu rata MEGABONUSUL de 300 ron oferit membrilor Superpont!Mizeaza aici pe favoritii tai din America de Sud!

Precedentul turneu Transición nu a adus retrogradări. Acum însă cea mai slabă echipa din fiecare grupa va merge în Promedio pe baza unui calcul care presupune media punctelor din ultimele 4 temporada (2013/2014, Transición 2014, 2015 și acest minicampionat 2016).

Ați înțeles sistemul, dar de aici încolo începe distracția “adevărată”. Repartizarea echipelor a produs un nou scandal.

repartizare grupe A si B
Grupa A în care se află River Plate este una extrem de dificilă. Independiente, San Lorenzo și Central sunt alături de “Los Millonarios” candidate clare la titlu.

Grupa B în care se află Boca, este una mult mai “aerisită”. ‘Los Xeneizes” au ca rivali pe Racing, Newells’s și oscilanta Estudiantes.
Impartirea a ținut cont totuși de criterii care aduct în fiecare grupa câte trei echipe care participa la Copa Libertadores 2016. Grupa A are însă o echipa în plus, calificata în Copa Sudamericana.

Primul meci tare are loc la mijlocul acestei săptămâni. Boca Juniors și San Lorenzo se întâlnesc în Supercupa.

Mai jos aveți un tabel care va ajută – este un “ghid” al supranumelor sau mai exact poreclelor fiecărei echipe.

tabel porecle

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea „Noi unde pariem?”

sursa foto: http://www.afa.org.ar/

 

 

Leave a Reply