Avancronici și analize fotbal : Liga NOS – Benfica vs FC Porto

Meciul zilei și al finalului de săptămâna are loc azi la Lisabona. Este un nou duel cu implicații pentru supremația la nivel național, într-un sezon în care lupta pentru titlu se dă în trei cu Benfica, Sporting și Porto detașate în fruntea clasamentului.

mitroglu jonasBenfica este lider în Liga NOS, la egalitate de puncte cu Sporting, 52. Ultimele meciuri au însemnat un adevărat festival pentru Mitroglou, Jonas & Associados care au marcat în 4 meciuri 18 goluri – 6 la 1 cu Moreirense în Cupa Ligii, 4 la 1 cu aceeași echipa dar în campionat, 5 la 0 cu Belenenses și un 3 la 1 cu Arouca – a fost ultima partida jucată pe teren propriu. El Classico vine înainte de partida din Liga Campionilor cu Zenit sankt Petersburg, programată pe 16 februarie.

 

FC Porto ocupă poziția a treia în clasament , la 6 puncte de Benfica și Sporting. În ultimele 5 partide Brahimi & Co au inregistrat două infrangeri, cu Feirense în Cupa Ligii și cu Arouca chiar în etapa trecută.  A fost un eșec greu de digerat, pe teren propriu, pentru echipa pregătită de Jose Peseiro – ciudată alegere în contextul în care toată lumea îl aștepta pe chilianul Sampaoli. Este un moment dificil înainte de reluarea competițiilor europene acolo unde Porto are o deplasare grea la Dortmund.

Pariază în siguranță pe derby-ul Portugaliei – ai bonus la deschiderea de cont pana la 150 RON, live-video Benfica vs Porto, platforma de mobil și cote excelente la pariuri live!

benfica 1Povestea acestui derby European de top este complexă, dar v-o sintetizez în câteva rânduri. De la crearea campionatului Portugaliei în 1934, cele două echipe au strans împreună 61 de titluri – 34 pentru Águias și 27 pentru Porto. Practic duelul lor dă șarmul campionatului pe care îl domină cu autoritate. Toată Portugalia, cu excepția fanilor lui Sporting, are o preferată dintre cele două. Ambele echipe au amintiri plăcute din derby-uri. Fanii lui Porto se laudă cu o victorie cu 3 la 1 chiar la inaugurarea superbului stadion din Lisabona, Da Luz. Replica Benficăi vine imediat cu un 8 la 2 administrat rivalilor tot la inaugurarea stadionului …

Benfica are un avantaj în lupta pentru popularitate. Clubul din Lisabona are peste 200.000 de socios, cu 60.000 mai mult decât Porto, cifra cu care Benfica le depășește și pe Bayern sau Manchester United. O “casa do Benfica” exista în 20 de țări și în toate marile orașe europene. Până acum cele două echipe s-au întâlnit de 233 de ori. Benfica are 86 de victorii, iar Porto 90. Avem 338 de goluri pentru Dragões și 372 pentru Benfica.

jonasBenfica nu se poate baza în continuare pe fundașul Luisão care s-a reaccidentat și pe mijlcoasul sârb Ljubimir Fejsa. Antrenorul Rui Vitória beneficiază totuși de revenirea lui Eduardo Salvio, în lot apărând și fundașul Lisandro Lopez ca noutate de ultimă ora.

Iată componența lotului : Julio Cesar, Ederson – portari, Victor Lindelof, Eliseu, Jardel, André Almeida, Lisandro Lopez, Nelson Semedo – fundași, Andreas Samaris, Gaitán, Gonçalo Guedes, Pizzi, Talisca, Salvio, Mehdi Carcela , Renato Sanches – mijlocași, Raul Jimenez, Mitroglou, Jonas – atacanți.

jose peseiroMaxi Pereira și Evandro sunt noutățile lotului comunciat de José Peseiro. Problemele sunt însă destul de mari la nivelul defensivei. Absența lui Maicon era anunțată, brazilianul având probleme fizice și de acomodare cu antrenorul.

Mizeaza acum pe favoritii tai in derby-ul Portugaliei, ai bonus pana la 200 RON, partida la live-video, cote excelente!

 

În lot nu este însă nici Ivan Marcano, fundașul central spaniol având și el o relație dificilă cu Peseiro – presa portugheză acuză lipsa oricărei informații legat de această situație.  Porto trebuie să se descurce doar cu Martins Indi și cu Chidozie, nigerianul de 19 ani evoluând până acum doar la echipa secundă și în Cupa Ligii.

martins indiLotul comunicat este următorul : Helton, Casillas – portari, Maxi Pereira, Martins Indi, José Ángel, Chidozie, Miguel Layún – fundași, Rúben Neves, Evandro, Hector Herrera, Danilo, André André, Sérgio Oliveira – mijlocași, Silvestre Varela, Yacine Brahimi, Aboubakar, Marega, Jesus Corona, Suk Hyun-Jun – atacanți.

 

Victorie Benfica, 1 solist, cota 2.05 la Sportingbet care va oferă 250 RON pariu fără risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunității Superpont

Total goluri Benfica peste 1,5, cota 2.40 la NetBet care va oferă bonus special de 300 RON doar prin Superpont..

Jonas marcator, cota 2.55 la Unibet care va oferă primul pariu fără risc până la 150 ron.

 

Leave a Reply