Avancronici și analize fotbal: Cupa Frantei – USSM Saint Malo – GFCO Ajaccio

Avem un meci pitoresc în Cupa Franței între două echipe care la fel de bine se puteau întâlni în liga a treia sau cu mici modificări din partea FFF la nivelul ligii a patra.

Din eșalonul 4, adică de la nivel CFA – Championnat de France Amateur,  vine US St Malo, echipa care a eliminat pe Red Star – state vechi în Ligue 2 sau pe Avranches, colegă de eșalon. Saint-Malo traversează o perioada excelentă cu 7 meciuri fără înfrângere în CFA și în Cupa Franței. Echipa bretonă a câștigat cu Trelissac, 4 la 1 în ultima etapă,  echipa care joacă și ea în cupa, joi, cu Marseille. A fost a patra victorie la rând, iar jucatorii au avut și 10 zile de odihnă, campionatul CFA făcând pauză în acest week-end.

Pariaza pe campionatul Frantei si profita de cele mai bune cote, de partidele transmise in direct si de pariu fara risc pana la 150 RON!

Ajaccio își revine treptat la nivelul de la startul Ligue 1. Locul 17 după 5 partide fără victorie, Gazelec a “reușit” un 0 la 0 cu Guingamp în ultima etpa de campionat. Pe teren propriu și cu un om în plus corsicanii nu au putut mai mult. Interesant este faptul că partida de cupa se va juca la… Guingamp stadionul celor din Saint-Malo, modern, dar cu doar 1.400 de locuri nefiind “util” pentru un meci din optimile Cupei Franței.

s amloSunt sigur că nu fotbalul vi-l evocă orașul Saint Malo sau Sant-Maloù în bretonă. Port comercial și de agrement, centru turistic cu nenumărate obiective, Saint Malo se află în plină dezvoltare și înflorire. 20 de trenuri va duc zilnic spre Rennes sau Paris ( 400 de kilometri parcurși în circa 3 ore), gara nouă fiind inaugurata în 2005. Aeroportul va oferă curse directe spre Londra Stansted, Nottingham, Bristol, Birmingham și Guernesey. Turismul nu înseamnă aici doar catedrala Sain-Vincent, castelul din Saint Malo și alte câteva zeci de clădiri cu valoare istorică. Totul se leagă cu noile concepte de thalassoterapie și apariția unor centre specialziate în cosmetica, nutritie și farmaceutică pe baza de alge. Aici își are sediul celebra firma Goëmar cea care a creat primul vaccin pentru plante.

Fără fi un slogan, “Ni Français, ni Breton, Malouin suis” este un dicton care arată mândria locuitorilor. Este tristete mare pentru  că partida din Cupa Franței nu s-a putut juca pe Stade Marville modernizat complet în 1999.  Fanii din oraș au la dispoziție peste 30 de autobuze care, contra a doar 5 euro le asigura drumul dus-întors până la Guingamp. Pe stade du Roudourou vor ajunge însă mulți alți superteri care s-au organizat separat, circa 6.000 conformă datelor oficiale. Se adaugă și simpatia certă a celor din Guingamp iar până la ora meciului se vor depăși 10.000 de bilete vândute.


Antrenorul Pierre-Yves David a anunțat absența a doi jucători importanți din lot, portarul titular Simon Lugier și fundașul stânga, Flavien Lacroix. Sunt disponibili însă apărătorii de baza Kevin Beauverger, Rabah Oumauche sau Kevin Simon, mijlocașii Thomas Lahaye, Remy Jous sau Adrien le Ho. Portarul de rezervă Mathieu Sail are experiență suficientă, iar ofensivă cu Benoît Bisson, Kilain Juhel sau Steven Creac’h poate face față unei astfel de partide. Se mai remrca si cei doi puternici jucatori africani, fundașul din Mali, Samba Touré și atacantul din Benin, Abou Maiga.

Pariaza pe meciurile din Cupa Frantei si nu rata megabonusul de 300 ron oferit membrilor superpont!

Les Diables Noirs au în lotul lărgit și un român, fostul jucător de la Voința Sibiu, Vlad Peperigeanu folosit însă mai mult la echipa secundă a clubului. Pentru US Saint Malo urmează și un meci foarte important în campionat împotriva liderului Concarneau.

Gazélec nu are mari probleme de lot, dar Louis Poggi & Co par să fi cedat fizic și pishic. Atacantul Grégory Pujol este accidentat și lipsește încă minim 6 săptămâni. Lui i se adaugă un alt om din ofensivă, JohnTshibumbu accidentat în partida cu Guingamp. Damjan Djokovic este suspendat.

Thierry Laurey se poate baza totuși pe Mohamed Larbi, Jacques Zoua, Khalis Boutaib, Kevin Mayi în atac și David Ducourtioux, Roderic Filippi, Alexandre Coeff, Jeremie Bréchet sau Issiaga Sylla la mijloc și în defensivă. Ofensiva va fi completată prin atacantul tunisian Amine Chermiti transferat de la FC Zurich și care își va face debutul la corsicani. Este greu de crezut că se va merge pe echipa de baza : portarul Jules Goda, fundașii Pablo Martinez și Alassane Toure vor fi titulari. Următoarele două etape din Ligue 1 se anunță extrem de importante pentru Ajaccio care le întâlneste pe Troyes și Toulouse .

 

Victorie Saint Malo, cota 5.20 la  Sportingbet care va oferă 250 RON pariu fără Risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunității Superpont.

Șansă dublă 1 sau X, cota 2.35 la  Unibet care va oferă primul pariu fără risc până la 150 ron.

Total goluri , peste 2,5 cota 1.85 la  Fortuna care va ofera turbocashout si pariu acumulator.

Se califică Saint Malo cota 3.90 la NetBet care va oferă bonus special de 300 RON prin Superpont.

Leave a Reply