Avancronici și analize fotbal: Cupa Franței – Girondins de Bordeaux vs FC Nantes

Cupa Franței ne oferă ne oferă un meci de tradiție, un derby al coastei de vest a Franței – derby de l’Atlantique, în varianta de partidă decisivă pentru accederea în sferturile competiției.

Bordeaux se află într-o perioada de criză și au încasat două înfrângeri, ambele la diferență de 3 goluri, 0 la 3 cu Lyon și 1 la 4 cu Saint-Etienne. Este un recul serios după un început de an excelent.

Nantes se află într-o perioada bună, neînvinsă de 11 meciuri în Ligue 1. Două victorii cu Troyes și Gazelec Ajaccio au fost totuși urmate de un trist 0 la 0 cu Toulouse. Les Canaris nu au mai pierdut în competitile în care sunt angrenați din 28 Noiembrie – totalul urcă la 13 partide, ceea ce le oferă multă încredere.

Intra in cursa pentru fondul de premiere de 200.000 ron si profita de livet-tv pentru Cupa Frantei, bonus 200 ron la inregistare si aplicatie pentru iphone!

“Les Girondins” au reușit să răspundă oarecum criticilor legate de ușurința cu care dau drumul unor jucători, lucru care seamănă a sinucidere pe fondul problemelor grave de efectiv. Cu portarul Carasso pe bară o lungă perioada de timp, Jérôme Prior a devenit titular, iar lotul a fost completat cu tânărul portar bord 1Paul Bernardoni. 3 milioane de euro au fost cheltuite pentru aducerea mijlocașului defensiv Mauro “Bomba” Arambarri, jucător vizat și de Marseille. Alte 5 milioane de euro au fost platie pentru 50 % din drepturile asupra tânărului atacant brazilian Malcom Filipe Silva de Oliveira – n. în 1997, internațional de tineret. Willy Sagnol a declarat că Malcom i-a fost recomandat de fostul sau coechipier Zé Roberto.

Singura mutare care sună bine este aducerea lui Mathieu Debuchy, rezervă la Arsenal. El va trebui să umple golul lăsat în bandă dreapta de către Milan Gajic, accidentat și Frédéric Guilbert, care evoluează acum în centrul defensivei. Sagnol l-a folosit pe dreapta pe André Biyogo Poko, dar Debuchy este cu totul altceva. Va reamintesc că Wahbi Khazri și Henri Saivet au fost transferați la Sunderland, respectiv Newcastle.
Willy Sagnol îi are la dispoziție pe toți jucătorii nou sosiți și a apelat si la mai mulți fotbaliști de la echipa a doua.


Lotul anunțat este următorul : Bernardoni, Prior – Poundjé, Lamine Sané, Yambéré, Jean Ambrose (n. 1993), Baba Traoré ( n. 1996), Arambarri – “Jaro” Plasil, Poko, Abdou Traoré, Valentin Vada, Crivelli, Malcom, Ounas  –  Diego Rolan, Thomas Touré, Haj Hassen (n. 1996).
Un total de 14 jucători lipsesc pentru acest meci. Cheick Diabaté este suspendat, iar Pallois, Sertic, Kiese Thelin, Carrasso, Diego Contento, Gajic, Guilbert, Jussiê, Maulun, Maurice-Belay și Pablo sunt accidentați. Chantôme și Debuchy au program separat de pregătire.

Mizeaza acum pe favoritii tai in Cupa Frantei, ai bonus pana la 200 ron, partida la live-video, cote excelente!

În toată seria excelentă, Nantes are o singură dezamăgire, remiză cu Bordeaux din campionat – în acel meci Nantes a condus cu 2 la 0 la pauză…
Les Canaris par să aibă în sfârșit o perioada pe măsură așteptărilor președintelui Waldemar Kita. Sezoanele de coșmar – 2009-2010 cu un loc 15 în Ligue 2 și un loc 13 în 2010-2011, au devenit doar o amintire urâtă. Speranța la calificarea în cupele europene se bazează pe o defensivă în care Cana și Vizacarrondo compensează tinerețea unor jucători precum Sabaly, Moimbé sau Lenjani, o linie mediană cu Adrien Thomasson, Alejandro Bedoya, Gillet, Valentin Rongier și brazilianul Adryan și un atac care se bazează pe Yacine Bammou, Sala și Sigthorsson.
grup nantesPlecările unor jucători precum Gakpé, Bessat sau Nkoudou nu l-au ajutat însă deloc pe antrenorul Der Zakarian, mereu presat de către președintele Kita. O altă problema este absența unui decar veritabil în sistemul de joc al fostei campioane a Franței. Accidentarea lui Rongier este o problema majoră în jocul echipei. Perioada de mercato s-a încheiat cu un eșec total, transferurile anunțate ca sigure – Matias Suarez de la Anderlecht și Pedro Henrique de la Rennes, fiind imposibil de realizat.

Pentru meciul de azi lipsesc Guillaume Gillet, suspendat – 3 cartonașe galbene în doar 5 partide! – și Rongier și Djidji accidentați.

Lotul anunțat este următorul : Dupé, Riou – Dubois, Sabaly, Cana, Vizcarrondo, Moimbé, Lenjani – Birama Touré, Gomis, Abdoulaye Touré, Thomasson, Bedoya, Adryan – Sala, Audel, Iloki, Bammou, Sightorsson.

Ambele echipe nu au un lot capabil să ducă un ritm cu meciuri din trei în trei zile. Nantes stă însă multmai bine din punct de vedere al indisponibilităților.

Meci nul, X solist, cota 3.00 la Sportingbet care va oferă 250 RON pariu fără risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunității Superpont

Șansă dublă, X sau 2, cota 1.58 la Unibet care va oferă primul pariu fără risc până la 150 ron.

Nantes se califică, cota 2.40 la NetBet care va oferă bonus special de 300 RON doar prin Superpont.

Leave a Reply