Avancronici fotbal : Ligue 2 – Nîmes Olympique vs AJ Auxerre

Este un duel pe care mi-ar fi plăcut să vi-l prezint la nivelul primei ligi din Franța. Ambele echipe au un palmares excepțional, cu un plus pentru Auxerre, o echipa superbă în anii 90. Din păcate vorbim despre un meci cu implicații în partea secundă a clasamentului din Ligue 2 pentru gazde, aflate pe locul 19 și cu o echipa oaspete aflată doar pe 8 deși sperau să lupte pentru promovare.

Partida este transmisă în direct aici – aveți bonusuri exclusive și cote excelente la live!

Echipa din Nîmes este una dintre favoritele mele, dar sezonul actual este unul foarte dificil. Clubul la care au evoluat Ion Pârcălab, Florea Voinea, Michel Mezy, Rene Girard, Laurent Blanc, Ayache, Vercruysse, Eric Cantona, Jonathan Ayité sau Benjamin Moukandjo se află doar pe penultimul loc din Ligue 2. Pentru acest an lucrurile sunt clare, speranțele “crocodilior” fiind legate de meciurile din ianuarie cu Brest, Clermont și Auxerre, singură varaianta fiind cele 9 puncte. Până acum au obținut 6 ! trebuie ținut cont de faptul că echipa a fost penalizată cu 8 puncte la începutul sezonului.
AJ Auxerre a realizat un sezon “calm” și se află la 5 puncte de podium. În 11 partide jucate în deplasare les Bourguignons au doar 3 victorii, lucru care explică situația din clasament. Un eșec la le Havre, un meci egal cu Valenciennes și un eșec clar cu 1 la 4 la Laval au fost debutul slab de 2016. În etapa trecută echipa și-a revenit oarecum reușind o victorie cu 2 la 1 pe teren propriu în meciul cu Tours.

Gazdele abordează partida fără doi oameni importanți, Lacourt și Larri Azouni – jucatorul care a reușit un gol superb la Nancy în victoria echipei sale cu 4 la 3. Ultima achiziție, fundașul alegerian Zarabi, adus de la Uniao Madeira, nu poate fi încă utilizat din cauze administrative. Sunt și probleme medicale, in cauza fiind tânărul mijlocaș Theo Valls. Les Crocodiles au însă resurse la nivelul lotului și mijlocașul Anthony Briançon, atacanții Chamed și Depres și fundașul Anthony Marin sunt așteptați să evolueze la un nivel cât mai bun. Antrenorul Bernard Blaquart se poate baza pe excelentul portar Mathieu Michel, pe fundașii Cordoval, Harek sau Paquiez, pe o linie mediană cu Briançonn– Savanier sau Cissokho și o excelnta ofensivă cu Steve Mounié, Anthony Koura, Ripart și veteranul Toiffilou Maoulida.

Aici aveti cele mai bune cote pentru fotbalul francez – nu ezitati, beneficiati de bonusuri la deschiderea de cont!

Auxerre se deplasează la Nîmes cu gândul la cele 12 goluri înscrise de gazde în ultimele 3 meciuri de campionat – 2 cu Brest, 6 cu Clermont și 4 cu Nancy ! La AJA lipsesc jucători importanți precum Brahima Konaté , Samed Kilic, Vincent Gragnic și François-Xavier Fumu Tamuzo. Gragnic este un jucător experimentat cu peste 200 de partide în Ligue 2, iar șesarul Konate va lăsa un mare gol în linia mediană. Antrenorul Jean-Luc Vannuchi a revenit pe bancă în etapa trecută, după o suspendare de 5 luni în urmă scandalului monstru făcut la meciul din august contra celor de la Laval. Se poate spune că Auxerre este o echipa “timidă” în deplasare, cu doar 8 goluri marcate, iar ofensiva este una din marile probleme ale antrenorului în acest an.

Pentru meciul de azi sunt disponibili atacanții Courtet – 5 goluri în acest sezon, Sehou Guirassy – readus în club după o perioada slabă la Lille, Adama Ba – 2 goluri și tânărul Montiel. Nu lipsesc din lotul deplasat la Nîmes, portarul Zacharie Boucher, fundașii Aguilar, Hountondji și Puygrenier, mijlocașii Ibrahima Seck, Diaw și Gregoire Lefebvre. Gregory Berthier, mijlocașul de 20 de ani, considerat cel mai talentat jucător din lot, a fost trimis pentru moment, la echipa a doua.
Victorie Nîmes, cota 2.20 la Sportingbet.

Ambele marchează, cota 1.75 la Unibet.

Victorie Nîmes la două goluri sau mai mult, cota 2.85 la NetBet.

Șansă dublă, 1 sau X, cota 1.35 la Fortuna.

Anthony Koura marcator

Leave a Reply