Avancronici fotbal : Ligue 2 – Nancy vs Metz, “le derby lorrain”

Avem un meci tare în Ligue 2 cu două echipe obișnuite mai curând cu aerul din prima divizie, decât cu lupta surdă, de tranșee din eșalonul secund. Derby de Lorena a cunoscut cea mai frumoasă perioada în anii 70-80 cu ambele cluburi aflate în prima ligă.

“Duelul” de azi este găzduit de stadionul Marcel Picot din Nancy. Oaspeții vin după o serie foarte bună cu 4 victorii în 5 meciuri și ocupă poziția a treia în clasament. Créteil, Evian-Thonon-Gaillard și Laval sunt ultimele “victime” făcute de Metz în lupta pentru promovare. Este o situație mai bună decât cea a gazdelor. Nancy a pierdut poziția de lider în favoarea lui Dijon, dar are încă 5 puncte avans față de adversarul de azi. În ultimele 4 meciuri Nancy a “reușit” două remize, 1 la 1 cu Brest și 0 la 0 cu Niort, un eșec teribil pe teren propriu, 3 la 4 cu Nîmes și o singură victorie, 3 la 1 cu Clermont Ferrand.

Campionatul Frantei are aici cele mai bune cote, partidele transmise in direct si pariu fara risc pana la 150 ron!

Nancy a menajat câțiva jucători importanți în partida cu Niort. Este vorba despre Benoît Pedretti, Antony Robic și Karim Coulibaly, neutilizati marți, dar apți pentru derby. Antrenamentul de ieri seară a adus o veste proastă pentru antrenorul Pablo Correa. Youssouf Hadji are probleme la genunchi și nu va putea juca. Atacantul marocan de 35 de ani are 5 goluri și 2 pase decisive în acest sezon.
Clubul a primit o serie de propuneri în ultima vreme de la investitori. Prima a venit din partea celor de la AS Monaco care, vizând câțiva jucători tineri, au oferit deja un avans de aproximativ 2 milioane de euro pentru a avea prima opțiune de transfer. Clément Lenglet, Rémi Walter, Youssef Ait Bennasser și Arnaud Lusamba erau jucătorii ceruți de clubul monegasc. Mijlocașul defensiv Rémi Walter a fost însă achizitionat deja de către cei de la Nice, suma fiind undeva în jurul a 2 milioane de euro.

Dacă deja v-a crescut interesul, aveți aici linkul pentru a urmări partida și a beneficia de opțiunea live de pariuri.

Anul 2016 a adus și un grup de investitori indieni care doresc și ei să se implice la clubul din Lorena. Din lotul echipei conduse de Pablo Correa se remarcă cei doi portari Ndy Asembe și Brice Samba, fundașii Lenglet, Muratori și Julien Cetout, mijlocașii Ait Benasser, Diallo Guidileye și fostul internațional Benoît Pedretti și atacanții Maurice Dale și Alexis Busin. Guy-Roland Ndy Assembé revine că titular azi după două meciuri în care a fost indisponibil. Clément Lenglet mi se pare cel mai important jucător de la Nancy. Căpitan al echipei la doar 20 de ani, internațional de tineret, Langlet este deja vizat de cluburi puternice precum Juventus Torino.

Lotul diponibil anunțat de Nancy este format din: Ndy Assembé, Samba, Cétout, Cuffaut, Diakhaté, Chrétien, Lenglet, Muratori, Badia, Iglesias, Pedretti, Aït Bennasser, Lusamba, Puyo, Busin, Coulibaly, Dalé, Robic.

Metz, echipa care a strâns 58 de sezoane în prima liga și avea cândva supranumele de “les eternels messins”, are un antrenor cu o bogata experienta în derby. Philippe Hinschberger , fost jucător al clubului în anii 70, 80 și 90, cu peste 450 de meciuri pentru grenats, este unul dintre multele nume grele care au evoluat la Metz ( Battiston, Kastendeuch, Pires, Songo’o, Bernard Lama, Luc Sonor, Stopyra, Adebayor, Krimau, Wiltord) . Hinschberger, marcator de 4 ori împotriva lui Nancy în derby va fi unul dintre cei mai fluierati oameni în această seară.

Pariază pe campionatul francez și ai garantat cele mai bune cote aici!

Hinschberger a reușit să repuna echipa pe picioare după 4 înfrângeri la rând și eliminări din Cupa Ligii și Cupa Franței. Din păcate Metz nu se va putea baza pe doi jucători importanți în aceast meci. Căpitanul Kevin Lejeune a fost operat la genunchi pe 6 ianuarie și lipsește cel puțin 2 luni. O absență de ultim moment este cea a portarului titular Thomas Didillon înlocuit în lot cu tânărul Dylann Dufrenne – n. 1997. Este importantă revenirea portughezului Daniel Candeias care a avut probleme medicale.


Lotul anunat de Metz este format din : Dufrenne, Oberhauser – portari, Gomes, Métanire, Milan, Palomino, Reis – fundași, Candeias, Ikaunieks, Krivets, Mandjeck, Ngbakoto, Santos, Sassi – mijlocași, Bekamenga, Kaboré – atacanți.

În meciul tur scorul a fost de 0 la 0. În sezonul trecut Metz s-a impus în ambele partide, 3 la 0 și 1 la 0. Pentru meciul din aceasta seara organizatorii au anuntat ca vor fi cel putin 20.000 de spectatori.

Meci nul, X solist, cota 3.40 la casa de pariuri online NetBet.

Ambele marchează, cota 2.15  la Sportingbet.

Șansă dublă, X sau 2, cota 2.08 la Unibet.

Total goluri Metz, peste 0,5, cota 1.76  la NetBet.

Christian Bekamenga marcator, cota

Yeni Ngbakoto marcator, cota

Leave a Reply