Avancronici fotbal : Ligue 2 – Laval vs Niort

Este un duel de tradiție din fotbalul francez, ambele echipe având zeci de sezoane la activ la nivel de Ligue 2, Stade Lavallois bifând și 13 prezențe în Ligue 1. Cele două cluburi sunt cunoscute și pentru centrele de formare, care “produc” jucători de clasă.

Se anunță un meci interesant ambele grupari având nevoie de puncte în dorința de a evita zona “roșie” a clasamentului. Locul 11, Laval nu reușește să aibă un parcurs constant și să urce în clasament. După o victorie superbă, 4 la 1 cu Auxerre, a urmat o înfrângere cu Red Star. După 6 meciuri fără înfrângere, Niort a fost învinsă în cupa Franței de către Sarre-Union și a pierdut și în campionat cu Evian. Les Chamois se află pe locul 15, cu doar 4 puncte peste primul loc retrogradabil.

Plasati-va pariul aici – aveti cote excelente, bonusuri la deschidere de cont si aplicatie pentru iphone!

Stade Lavallois se laudă cu marocanul Rachid Alioui ( este în forrma bună atacantul de 23 de ani, dar a lipsit în ultimele meciuri din cauza unei accidentări), congolezul Chris Malonga, “veteranii” Anthony Goncalves, Erwan Quintin, Hassane Alla și Djibiril Konate, ceea ce le oferă o linie defensivă cu multă experiență. Se remarcă și decarul Cesar Zeoula, unul dintre oamenii în formă în acest sezon. Lotul anunțat pentru acest meci îl include și pe tânărul Nordi Mukiele, născut în 1997, autorul unui gol de senzație în partida cu Auxerre. Portarul Cappone, fundașii Djibril Konaté, Fouad Chafik, Adrien Monfray, Malik Couturier, Nordi Mukiele și Quintin, mijlocașii Alassane N’Diaye, Hassane Alla, César Zeoula, Anthony Gonçalves, Chris Malonga și atacanții Julien Viale, Rachid Alioui și Duckens Nazon sunt oamenii anunțați ca disponibili pentru acest meci.

De notat și faptul că Stade Lavallois este un club deținut de unul dintre cei mai bogați oameni din Franța și din lume, Emmanuel Besnier. Implicarea sa, ca și a altor oameni potenți fianciar din Franța este una discretă, dovadă fiind și loja personală de pe stadionul din Laval, blindată desigur și cu geamuri fumurii . Besnier controlează grupul Lactalis, lider mondial în domeniul lactatelor, un mega imperiu, dar este extrem de discret și nu investește zeci de milioane în echipa de fotbal și le asigură doar condiții mai mult decât decente.


Niort traversează o perioada slaba și conducerea clubului a reacționat. Presedintele și directorul sportiv s-au întâlnit cu jucătorii și speră să aibă un parcurs mai bun în următoarele luni. Antrenorul Regis Brouard a fost reconfirmat și se așteaptă ca reacția pozitivă să vină în meciul de azi. Niort a mai reușit o partida bună în deplasare, 3 la 2 cu Sochaux, modelul fiind unul de urmat. Oaspeții se pot baza pe excelentul portar Paul Delecroix, pe fundașii Choplin, Frederic Bong sau Tristan Lahaye, pe mijlocașii Djiman Koukou – foarte apreciat fotbalistul din Benin, Faiz Selemani, Jimmy Roye – căpitanul echipei, Kevin Rocheteau – talentat jucătorul de bandă stângă, precum și pe atacanții Dona Ndoh, Bouardja și Seydou Koné. Lipsesc oameni importanți precum fundașul David Kiki – nu râdeti, este chiar coechipier la naționala Beninului cu … Koukou, mijlocașul Omrani sau atacantul Adrian Dabasse.
În meciul tur, Laval a câștigat la Niort cu 1 la 0.

Meci nul, X solist, cota 3.10 la Unibet.

Șansă dublă X sau 2, cota 1.55 la Fortuna.

Total goluri, peste 2,5, cota 2.25 la Sportingbet.

Ambele marchează, cota 2.05 la NetBet.

Leave a Reply