Avancronici fotbal : Ligue 1 – Olympique Lyonnais vs Girondins de Bordeaux

Este meciul etapei în Ligue 1, duel care aduce față în față doua mari decepții din actualul sezon.

Lyon se află la mijlocul clasamentului și bate pasul pe loc cu tendințe de a aluneca mai jos de actualul loc 11. Incapabilă să obțină o victorie în ultimele 9 din cele 10 meciuri jucate în campionat, Lyon admira podiumul și stă la o distanță rezonabilă de el. Programul include până la finalul lui februarie meciuri dificile cu Angers, PSG și Caen.

Bordeaux are 7 meciuri fără înfrângere în Ligue 1, dar a încasat o corecție serioasă în Cupa Ligii, 5 la 1 la Lille. Accidentările, plecările unor jucători de valoare nu i-au împiedicat să se concentreze asupra meciului cu Rennes din ultima etapă, rezultatul fiind o victorie cu 4 la 0. Echipa Marine et Blanc se află pe poziția a șaptea la doar 4 puncte de Angers, locul 3.

Aveti partida in direct doar aici, bonus la deschiderea de cont si optiunea live!

Raportat la partida de azi să reținem că Lyon se află pe 9 în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu, în timp ce Bordeaux este a 16-a în deplasare. Ultimel doua partide “a l’exterieur” au fost însă bune pentru Girondins, care au luat trei puncte la Montpellier și unul la Nantes. Lyon a câștigat 23 de meciuri pe teren propriu în fața lui Bordeaux – se adaugă 15 remize și 14 victorii pentru oaspeți, ultima datând din septembrie 2012.

Situația la Lyon este tot mai dificila și problemele de efectiv nu mai pot fi considerate o cauză pentru jocul slab. 15 înfrângeri a strâns Lyon în acest sezon – la nivelul turor competițiilor. Samuel Umtiti este jucătorul care arată că are clasă, Anthony Lopes și Maxime Gonalons își fac treaba, dar nu mai mult, iar Lacazette se zbate, dar cam atât. Restul echipei poate strange cu greu ceva minute reușite în acest sezon. După o luna în postul de antrenor, bilanțul lui Bruno Genesio este negativ. El nu poate fi considerat responsabil pentru nivelul lamentabil la care se prezintă câțiva jucători, dar are vina de a-i fi folosit. Christophe Jallet și Jérémy Morel au oferit o imagine tristă în meciul cu Bastia, Morel fiind “mâncat” efectiv de către Ngando inclusiv la faza golului. Jordan Ferri s-a pierdut complet în linia de mijloc, iar Valbuena, venit la Lyon pentru a prinde lotul de EURO își îngroapă complet șansele de a fi selecționat de către Deschamps.

Pentru meciul de azi lipsesc Rafael, s-a reaccidentat, Fekir și Bakary Kone. Grupul anunțat pentru partida cu Bordeaux este format din : Lopes, Gorgelin, portari – Bedimo, revenit după evoluțiile catstrofale ale lui Morel, Yanga-Mbiwa, Morel, Jallet, Umtiti – fundași, Zakarie Labidi – născut în 1995, joacă ca mijlocaș ofensiv, Darder, Ferri, Gonalons, Grenier, Tolisso – mijlocași, Kalulu, Ghezzal, Valbuena, Lacazette, Cornet – atacanți.

Meci interesant – nu ezitati sa va plasati pronosticul aici, aveti pariu fara risc 100%, aplicatie pentru iphone!

Oaspeții au reușit să răspundă oarecum criticilor legate de ușurința cu care dau drumul unor jucători, lucru care seamăna a sinucidere pe fondul problemelor grave de efectiv. Cu portarul Carasso pe bară o lungă perioada de timp, Jérôme Prior a devenit titular, iar lotul a fost completat cu tânărul portar Paul Bernardoni. 3 milioane de euro au fost cheltuite pentru aducerea mijlocașului defensiv Mauro “Bomba” Arambarri, jucător vizat și de Marseille. Alte 5 milioane de euro au fost platite pentru 50 % din drepturile asupra tânărului atacant brazilian Malcom Filipe Silva de Oliveira – n. în 1997, internațional de tineret. Willy Sagnol a declarat că Malcom i-a fost recomandat de fostul sau coechipier Zé Roberto. Singură mutare care sună bine este aducerea lui Mathieu Debuchy , rezervă la Arsenal. El va trebui să umple golul lăsat în banda dreaptă de către Milan Gajic, accidentat și Frédéric Guilbert, care evoluează acum în centrul defensivei. Sagnol l-a folosit pe dreapta pe André Biyogo Poko, dar Debuchy este cu totul altceva. Va reamintesc că Wahbi Khazri și Henri Saivet au fost transferați la Sunderland, respectiv Newcastle.


Willy Sagnol îi are la dispoziție pe toți jucătorii nou sosiți și a anunțat următorul lot pentru meciul de azi : Bernardoni, Prior, portari – Contento, Debuchy, Guilbert, Poundjé, Sané, Yambéré, fundași – Arambarri, Chantôme, Plasil, Traoré, Vadă, mijlocași – Crivelli, Diabaté, Malcom, Ounas, Rolan, Touré, atacanți. Poko este suspendat iar Carrasso, Gajic, Jussiê, Maulun, Maurice-Belay, Pablo, Pallois, Sertic și Kiese Thelin sunt accidentați.

Victorie Lyon, cota 1.66 la casa de pariuri online Fortuna.

Ambele marchează, cota 1.95 la Sportingbet.

Victorie Lyon și ambele marchează, cota 3.75 la NetBet.

Leave a Reply