Avancronici fotbal : Bolivia, clausura – Sport Boys Warnes vs Nacional Potosi

Se reiau competițiile interne și în America de Sud. Redacția SUPERPONT vine cu informații, analize, ponturi și pronosticuri și de pe continentul care fascinează lumea fotbalului. Vom oferi în continuare și analize pentru partidele la nivel de națională dintre țările CONMEBOL.

Știu că sunteți cu ochii și pronosticurile puse pe meciurile de azi din Spania sau Olanda – aveți aici avancronici și ponturi, iar eu vă propun campionatul Boliviei.

Fotbalul bolivian ne oferă două temporada complet diferite. Sezonul 2014/2015 s-a terminat exact cum a început, cu un duel al granzilor, al echipelor cu nume și “putere”, The Strongest și Bolivar. Copa America a fost un moment de schimbare atât la nivel de echipă națională cât și în campionat. Sport Boys a venit să schimbe toate ierarhiile și să ne ofere o megasurpriza. Micuța echipa din Warnes era cunoscută pentru că i-a oferit un contract de fotbalist președintelui în funcție al Boliviei, Evo Morales și a fost și primul club bolivian care a avut ca antrenor o femeie, Hilda Ordonez. Evo Morales a avut în sezonul 2014-2015 un contract pro in valoare de 1.480 bolivianos, adica 211  dolari lunar și a devenit cel mai vârstnic fotbalist profesionist în activitate la 55 de ani. Lovitura de imagine a fost utilă, Morales fiind reales președinte în 2014. Sport Boys și-a adjudecat în temporada 2015-2016 primul titlu din istoria clubului, reușind să fie campioana din apertura.

Este oarecum haos în campionatul Boliviei. Derbyurile de genul Oriente Petrolero vs Blooming au de toate, mai puțin fotbal. Cluburile sunt amendate, mulți jucători sunt suspendați pentru incidentele din meciuri. Situația din Bolivia se reflectă și la nivelul echipei naționale unde fostul internațional Julio Cesar Baldivieso, are o misiune destul de grea ca antrenor al „La Verde”. Blooming, Bolivar, The Strongest sau Jorge Wilstermann, cluburi cu tradiție și care dau jucători la lot sunt în plină criză financiara, cu jucătorii neplătiți și cu numeroase scandaluri care par să nu se mai termine. Conducerea Federației Boliviene este în continuare neagreată de FIFA și CONMEBOL pe motiv că a fost numită de către parlamentul din această țară. Înlăturarea fostului președinte Carlos Chávez, anchetat în dosarele de corupție privind FIFA, nu este văzută cu ochi buni de către conducerea CONMEBOL, acolo unde Chávez era/este trezorier …

Aici ai cote excelente pentru competitiile din America de Sud si optiunea live.

Clausura 2016 se anunță foarte interesantă – și utilă pentru pariori, cu Bolívar și The Strongest dornice de revanșă și un Oriente Petrolero care promite multe în versiunea Xabier Azkargorta.
Sport Boys au câștigat titlul în ultima etapă într-un meci disputat chiar pe teren propriu contra celor de la Ciclón, echipa care deși nu avea vreun obiectiv, a jucat corect și s-a apparat cu tenacitate, ținând scorul egal la pauză, 0 la 0. Dominația echipei pregătite de argentinianul Carlos Leeb era totală, dar lipsea golul. Toată lumea urmărea și meciul celor de la Bolivar, echipă care speră și ea să obțină titlul în ultima etapă. De aici putem găsi un context important pentru jocul pe care vi-l propun azi, Sport Boys vs Nacional Potosi. După primele 45 de minute ale ultimei etape din apertura Bolivar era campioană, conducând deja cu 3 la 0 pe Nacional Potosi. Sport Boys s-a mobilizat și a înscris și ea de trei ori prin veteranul columbian, Wilder Medina, paraguayanul Aldo Paniagua și argentinianul Marcos Ovejero, coordonați și puși în situații de gol de către internaționalul bolivian Helmut Gutierrez. Titlul a fost adjudecat astfel cu două puncte peste Bolivar și cu o defensivă impecabilă, doar 17 goluri încasate – The Strongest a primit 26 de goluri, iar Bolivar 36 …

Meciul din etapa a doua din clausura oferă șansă aplicării unei corecții celor din Potosi. Publicul va umple până la refuz stadionul Samuel Jiménez Vaca din Warnes pentru a-și sustien favoriții. El Toro l-a transferat pe mijlocașul internațional Jashmani Campos, dar nu îl va putea folosi azi alături de Gustavo Pinedo și Wilder Medina, ambii accidentați. Vor fi prezenți însă jucatorii de baza din apertura precum fundașii Zampiery, Leonel Morales, Rosauro Rivero,Jefefrson Lopes, mijlocașii Helmut Gutierrez, Alejandro Gomez, Anthony Tapia sau Aldo Paniagua precum și atacanții Marcos Ovejero și Yasmani Duk.

Plaseaza-ti aici pariul tau si ai 100% pariu fara risc plus noua aplicatie pentru iphone!

Nacional Potosi are doi absenți în persoana fundașului Darwin Lora și a mijlocașului Jesús Gallegos, dar poate conta pe jucători precum portarul Yadin Salazar, fundașul Luis Torrico sau atacanții Tommy Tobar și Pastor Torrez.
În prima etapă din clausura, Sport Boys a remizat, 1 la 1 cu San Jose , iar Nacional a pierdut pe teren propriu cu Jorge Wilstermann, scor 0 la 3.

Victorie Sport Boys, 1 solist, cota 1.45 la casa de pariuri online NetBet.

Total goluri, peste 2,5, cota 1.75 la Unibet.

Sport Boys conduce la pauză, cota 1.95 la Fortuna.

Sport Boys, total goluri, peste 1,5, cota 1.60 la Sportingbet.

Leave a Reply