AUSTRALIAN OPEN SEMIFINALA ATP NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER. AVANCRONICA, PONTURI PARIURI SI PRONOSTICURI.

In prima semifinala masculina de la Australian Open se vor infrunta detinatorul titlului si actualul numar 1 mondial sarbur Novak Djokovic(1) si marele campion elvetian Roger Federer(3).

Meciul este programat pe Arena Rod Laver cu incepere de la ora locala 19:30 fiind primul al reuniunii de seara.

La fel de bine acest meci ar fi putut sa fie finala turneului intre 2 jucatori care alaturi de Rafael Nadal au dominat ultimii 10-15 ani din tenisul mondial.

Djokovic Vs Federer

Cei doi au jucat 44 de partide directe fiecare reusind sa castige cate 22, cu un plus pentru sarb care a castigat 8 din cele 14 intalniri din turneele de Grand Slam fata de cele 6 ale adversarului sau din aceasta partida.

Au impreuna castigate 27 de titluri de Grand Slam, dintre care 9 la openul Australiei(5 Djokovic, 4 Federer)

La Australian Open cei 2 s-au intalnit de 3 ori, Djokovic impunandu-se de 2 ori in semifinalele turneului din anul 2008 si 2011, turnee care au fost castigate de Djokovic dupa o finala cu Jo Wilfried Tsonga si Andy Murray. Singura victorie a lui Federer pe pamant australian in fata lui Djokovic a fost in anul 2007 cand cei 2 s-au intalnit in turul 4 al competitiei.

In competitia de la Roland Gaross cei 2 s-au intalnit de 2 ori in semifinalele competitiei fiecare reusind sa castige cate un meci si sa se califice in finala, finale pe care ambii le-au pierdut in fata lui Rafael Nadal. Acelasi numar de meciuri le au jucate si la Londra in turenul de la Wimbledon unde fiecare a reusit de asemenea sa se impuna in cate 1 meci, primul Federer in semifinala din 2012, iar Djokovic 2 sezoane mai tarziu in finala intr-unul dintre cele mai frumoase meciuri dintre cei 2 campioni.

La US Open cei 2 s-au intalnit de cele mai multe ori 6 fiecare adjudecandu-si cate 3 meciuri. Finala turneului din 2007 a fost prima mare finala jucata de cei 2 la capatul careia elvetianul s-a impus in 3 seturi 7-6 7-6 6-4. Urmatoarele 4 intalniri au avut loc in ani consecutivi, in primele din 2008 si 2009 Roger Federer a fost cel care a castigat reusind sa isi si adjudece titlurile, iar in anii 2010 si 2011 Djokovic a castigat de fiecare data in 5 seturi dupa ce ulterior a salvat mingi de meci ale adversarului.

La turneele de Masters Series cei 2 s-au intalnit de 18 ori fiecare reusind sa castige de cate 9 ori. Roger Federer are palmares 24 de titluri de Masters Series castigate dintre care 7 la Cincinnati, singurul turneu de Masters Series pe care Novak Djokovic nu l-a castigat niciodata cu toate ca are 26 de astfel de titluri in cariera. Singurele 2 turnee de Masters care lipsesc din vitrina elvetianului sunt pe zgura la Roma si Monte Carlo.

Deosebit la aceasta rivalitate este faptul ca fiecare dintre cei 2 a reusit sa castige impotriva celuilalt la toate cele 4 turnee de Grand Slam, pe toate suprafetele de joc.

RECORDURI DJOKOVIC-FEDERER

 • Singurii 2 jucatori din istorie care s-au intalnit de cel putin 14 ori in turneele de Grand Slam
 • Singurii 2 jucatori care s-au intalnit de 10 ori in semifinalele turneelor de Grand Slam
 • Sunt jucatorii cu cel mai mare procentaj de victorii pe hard, ambii avand peste 83%
 • Sunt jucatorii care au castigat cele mai multe titluri de Grand Slam pe hard si cele mai multe titluri ale turneelor de Masters Series de pe aceasta suprafata
 • Record in Era Open in ce priveste meciuri jucate la acelasi turneu de Grand Slam in 5 ani consecutivi, US Open(2007-2011).
 • Intre 2003 si 2015 cei 2 si-au disputat nu mai putin de 11 finale ale turneului campionilor dintre care 6 consecutive 2010-2015.

Este un duel al superlativelor, nici nu poate sa fie altfel avand in vedere talentul, valoarea si palmaresul celor 2 jucatori, fiind considerati 2 dintre cei mai buni jucatori din istorie. Ambii foarte buni la retur, buni la serviciu, lovitura de dreapta, diferenta la rever pe care elvetianul il loveste cu o singura mana, iar sarbul cu ambele maini.

La fel ca multe alte meciuri dintre cei 2 si acesta promite sa fie unul grandios mai ales avand in vedere si arena pe care se joaca, Rod Laver avand o capacitate de 14800 de locuri si in fata unui public care iubeste tenisul, iubeste spectacolul.

STATISTICA MECIURI DIRECTE

 • Toate meciurile: 22-22
 • Meciuri turnee de Grand Slam : Djokovic conduce cu 8-6
 • Finale ale Turneului Campionilor: Djokovic conduce 3-2
 • Meciuri de la turneele de  Masters Series: 9-9
 • Cel mai bun din 3: Federer conduce 15-14
 • Cel mai bun din 5: Djokovic conduce 8-7
 • Meciuri de 5 seturi: Djokovic conduce cu 3-0
 • Meciuri directe castigate dupa ce au pierdut primul set: Djokovic conduce cu 7-1
 • Seturi la Tie-break : Federer conduce cu 12-10
 • Meciuri pe hard: Federer conduce cu 17-16

PONTURI SI PARIURI NOVAK DJOKOVIC-ROGER FEDERER

Peste 38,5 game-uri cota 1,66 la casa de pariuri online Unibet

Primul set handicap game-uri Roger Federer(-1,5) cota 1.85 la casa de pariuri Fortuna

DE INCERCAT!!!

Novak Djokovic sa piarda primul set si sa castige meciul cota 5.00 la agentia de pariuri online Sportingbet

Imagini de la finala Turneului Campionilor 2015

Leave a Reply