Top salarii Major League Soccer

Top salarii Major League Soccer

În ultimii ani fotbalul câștigă tot mai multă atenție în Statele Unite Ale Americii. Conform presei din Statele Unite, MLS nu este încă atractiv pentru tinerii din colegii din cauza salariilor. Creșterea salariilor este însă strâns legată de încasările făcute de cluburi, fără a miza pe bani din transferuri sau sume fabuloase din drepturi tv. Top salarii Major League Soccer!

  • Abonament GRATUIT Superpont Premium pe toata perioada Campionatului European de Fotbal! Ai acum ocazia sa te alaturi celor peste 800 de membri Premium, absolut GRATUIT!

Campionatul profesonist MLS (Major League Soccer) a depășit că medie de spectatori campionatului brazilian, portughez sau belgian și este deja la egalitate cu Ligue 1. În 2014 de exemplu media de audiență a Campeonato Brasileiro a fost de circa 15.700 de spectatori, în timp ce media din MLS, în același an, a fost de aproximativ 19.150 oameni prezenți pe stadioanele din America de Nord. În sezonul 2015 deja s-a ajuns la o medie de peste 23.000 de spectatori. Puteți constata acest lucru urmărind partidele din MLS transmise de canalul Eurosport.

 

În MLS sunt jucători cu nume mari, pe final de carieră, dar care atrag publicul, partea de marketing în jurul unui club fiind extrem de importantă. În competiție, numărul de jucători străini este în creștere, sunt zeci de brazilieni, argentinieni, columbieni, mexicani sau francezi plus un contingent serios din Africa.

Recent a fost publicată o lista cu jucătorii cel mai bine plătiți în MLS. Diferența față de NFL, NHL sau NBA este în continuare enormă, dar creșterea audienței înseamnă și o creștere a masei salariale.

Cel mai bine plătit jucător este un brazilian, campionul mondial Kaká, cu un venit anual de 7.160.000 de dolari. Dacă se face însă o comparație între veniturile lui Ricardo Kaká și salariile unor jucători fără nume se descoperă că de exemplu atacantul lui Montreal Imapct, Michael Dwane Jr. Salaza câștigă într-un sezon suma pe care Kaka o primește pentru trei zile…

Imediat după Kaká îl găsim pe lista pe italianul Sebastian Giovinco cu 7.110.000 de dolari per an. Urmează jucători care primesc mai mult de 6 milioane de dolari precum Michel Bradley, Steven Gerrard sau Frank Lampard. Cel mai slab paltit jucător din MLS în sezonul trecut a primit 51.500 de dolari.

Top salarii Major League Soccer

Top salarii Major League Soccer – sursa: usatoday.com, charlestonbattery.com, seattletimes.com, foxsports.com, mlssoccer.com

Leave a Reply